19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

ÇAKMAK İLE SUDAN ÜZERİNE….

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar çakmak dün sabah Hedef TV’de program konuğum oldu. Başkan Vekili Çakmak ile Sudan gezisi sonrası Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede yaptığı hizmetleri, Gebzespor ve Kocaelispor ile Şampiyon olan Beylikbağıspor’u konuşacaktık ama süre yetmedi. Başkan Vekili Çakmak, güçlü devletlerin sadece kendi ülkesi ile yetinmesinin doğru olmayacağını ifade ederek, Türkiye içerisinde iyi şeyler yapan birçok devlet kurumu ve STK’nın Afrika’da da önemli hizmetler yaptığına dikkat çekti. Hayırsever işadamlarının yaptığı yardımların bizzat bölgedeki mağdur insanlara ulaştığına kendisinin de şahit olduğunu söyleyen Çakmak, dünyanın en çok yer altı zenginliklerine sahip olan Afrika ülkelerinin maalesef sömürüldüğünü ileri sürdü. Türkiye ve Türkleri Afrika’da insanların iyi tanıdığını söyleyen Çakmak, Türklerin hiçbir zaman sömürü düşüncesinde olmadığını, ülkemizin gittiği her coğrafyaya yardım ve medeniyet götürdüğünü ileri sürdü. Yaşar Çakmak ile konuşurken programdan oldukça keyif aldım ve Türk devletinin güçlü olmasının aslında dünyanın ve özellikle de yoksul ülkelerin de işine geldiğine inandım. Bizler ülkemizde her gün tonlarca ekmek ve gıdayı çöpe atarken tamamı Müslüman dediğimiz coğrafyalardaki insanların ekmek bulamaması ne kadar acı değil mi? Başkan Vekili Çakmak, programın son bölümünde Gebze metrosunun iki üç aylık gecikme ile de olsa hizmete gireceğine değindi ve Gebze bölgesinin büyük bir trafik yükünden kurtulacağını ileri sürdü. Son sözü ise tüm aileleri idi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gebze Sporcu Eğitim merkezi GEBZESEM’in bir sporcu fabrikası olduğunu ifade ederek, tüm anne ve babalarının çocuklarını spor yönlendirmelerini istedi. Bunun yanı sıra Gebze’nin değişik bölgelerinde olan Büyükşehirin imkanlarından herkesin yararlanması gerektiğine de dikkat çekti. En son sözü ise akşama kadar kahve köşelerinde zaman geçirenlere idi. “Lütfen üretelim, istihdam sağlayalım ve spor yapalım. Ayrıca ticarete yaktın olanlara da imkanlar ölçüsünde her türlü desteği vermeye hazırız. Bizim kahve köşelerinde saatlerce zaman geçirecek kadar boş zamanımız yok” sözlerine de yürekten katıldım. Umarım bir nebze olsun birilerine katkı sağlarız. Programın tamamını www.hedeftv.com.tr üzerinden yeniden izleyebilirsiniz. FATİH DOĞUM HANESİ ÜZERİNE…. Dünkü yazında Fatih Devlet Hastanesinde pandemiden bu yana doğum servisinin kapatılmasının Gebze için büyük bir ayıp olduğunu söylemiştim. İlçe başkanlarından ses çıkmadı ancak bu durumun Gebze’ye bakış açısının da bir göstergesi olduğuna dikkat çekildi. AK Parti içinden bir vatandaş ise; “Vatandaşla en çok biz muhatap oluyoruz ve en büyük sıkıntıyı biz çekiyoruz. Bunun Gebze bölgesine yapılmış büyük bir haksızlık olduğunu hepimiz söylüyoruz ama bugüne kadar önüne geçemedik. Bizi de Gebze’yi de bu ayıptan bir an önce kurtarın” dedi. Biz de senin gibi düşünüyoruz kardeşim, umarım bu ayıptan çok kısa sürede hep birlikte kurtuluruz…
Ekleme Tarihi: 23 Şubat 2022 - Çarşamba

ÇAKMAK İLE SUDAN ÜZERİNE….

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar çakmak dün sabah Hedef TV’de program konuğum oldu. Başkan Vekili Çakmak ile Sudan gezisi sonrası Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede yaptığı hizmetleri, Gebzespor ve Kocaelispor ile Şampiyon olan Beylikbağıspor’u konuşacaktık ama süre yetmedi. Başkan Vekili Çakmak, güçlü devletlerin sadece kendi ülkesi ile yetinmesinin doğru olmayacağını ifade ederek, Türkiye içerisinde iyi şeyler yapan birçok devlet kurumu ve STK’nın Afrika’da da önemli hizmetler yaptığına dikkat çekti. Hayırsever işadamlarının yaptığı yardımların bizzat bölgedeki mağdur insanlara ulaştığına kendisinin de şahit olduğunu söyleyen Çakmak, dünyanın en çok yer altı zenginliklerine sahip olan Afrika ülkelerinin maalesef sömürüldüğünü ileri sürdü. Türkiye ve Türkleri Afrika’da insanların iyi tanıdığını söyleyen Çakmak, Türklerin hiçbir zaman sömürü düşüncesinde olmadığını, ülkemizin gittiği her coğrafyaya yardım ve medeniyet götürdüğünü ileri sürdü. Yaşar Çakmak ile konuşurken programdan oldukça keyif aldım ve Türk devletinin güçlü olmasının aslında dünyanın ve özellikle de yoksul ülkelerin de işine geldiğine inandım. Bizler ülkemizde her gün tonlarca ekmek ve gıdayı çöpe atarken tamamı Müslüman dediğimiz coğrafyalardaki insanların ekmek bulamaması ne kadar acı değil mi?

Başkan Vekili Çakmak, programın son bölümünde Gebze metrosunun iki üç aylık gecikme ile de olsa hizmete gireceğine değindi ve Gebze bölgesinin büyük bir trafik yükünden kurtulacağını ileri sürdü. Son sözü ise tüm aileleri idi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gebze Sporcu Eğitim merkezi GEBZESEM’in bir sporcu fabrikası olduğunu ifade ederek, tüm anne ve babalarının çocuklarını spor yönlendirmelerini istedi. Bunun yanı sıra Gebze’nin değişik bölgelerinde olan Büyükşehirin imkanlarından herkesin yararlanması gerektiğine de dikkat çekti. En son sözü ise akşama kadar kahve köşelerinde zaman geçirenlere idi. “Lütfen üretelim, istihdam sağlayalım ve spor yapalım. Ayrıca ticarete yaktın olanlara da imkanlar ölçüsünde her türlü desteği vermeye hazırız. Bizim kahve köşelerinde saatlerce zaman geçirecek kadar boş zamanımız yok” sözlerine de yürekten katıldım. Umarım bir nebze olsun birilerine katkı sağlarız. Programın tamamını www.hedeftv.com.tr üzerinden yeniden izleyebilirsiniz.

FATİH DOĞUM HANESİ ÜZERİNE….

Dünkü yazında Fatih Devlet Hastanesinde pandemiden bu yana doğum servisinin kapatılmasının Gebze için büyük bir ayıp olduğunu söylemiştim. İlçe başkanlarından ses çıkmadı ancak bu durumun Gebze’ye bakış açısının da bir göstergesi olduğuna dikkat çekildi. AK Parti içinden bir vatandaş ise; “Vatandaşla en çok biz muhatap oluyoruz ve en büyük sıkıntıyı biz çekiyoruz. Bunun Gebze bölgesine yapılmış büyük bir haksızlık olduğunu hepimiz söylüyoruz ama bugüne kadar önüne geçemedik. Bizi de Gebze’yi de bu ayıptan bir an önce kurtarın” dedi.

Biz de senin gibi düşünüyoruz kardeşim, umarım bu ayıptan çok kısa sürede hep birlikte kurtuluruz…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.