Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

DEPREM CANIMIZI ÇOK YAKACAK!

17 Ağustos 1999 depremin ardından 23 yıl su gibi geçti ve hala daha acıları dün gibi…Bir çoğu anne ve babasını, bir çok çocuklarını, bir çoğu en sevdiklerini kaybetti. Hır yıl bu acılar tazeleniyor ama ne yazık ki aradan geçen 23 yıl çok da akıllandırmadı bizi. Allah geçinden versin, bugün deprem olsa belki daha büyük kayıplar vereceğiz. Elbette depremin ardından bir takım iyileştirmeler yapılmış olabilir ama hiç de yeterli olmayacağını düşünüyorum. Ne yere yönetimler, ne STK’lar, ne valilikler ne de kaymakamlıklar yeterli önlem alamadı. Düşünebiliyor musunuz, bugün il olması durumunda 850 bine yaklaşan nüfusa sahip olan Gebze bölgesinde olası bir afet olmuş olsa AFAD ekibi İzmit’in çıkışından, yani 60 km öteden gelip müdahale edecek. Bir zamanlar sivil savunma müdürlükleri vardı hiç değilse psikolojik olarak etkisi oluyordu şimdi bu da kalmadı ve İzmit’in çıkışından gelecek yardımı bekleyeceğiz. İşin Türkçesi Gebze bölgesine söylenmek istenen şu; “Böyle bir afet durumunda başınızın çaresine bakın”  Biz de ne kadar bakabileceksek o kadar bakacağız.  Deprem bu bölgenin kaderi ve her 30-40 yılda mutlaka büyük depremler oluyor. 23 yıl geçti 1999 depreminin ardından ve artık her gün deprem olabilir. Deprem sonrası ağlayıp sızlamaya gerek yok, bugünden hatırlatayım. Allah geçinden versin, yeni bir deprem canımızı çok daha yakacak. O yüzden herkes kendi ferdi tedbirlerini de mutlaka almalı ve depreme hazır olmalıdır. Bunun yanı sıra özellikle belediyeler konserlere harcadıkları paralarının en azından bir bölümünü depreme hazırlık için harcamalıdır. Kamu kurumlarında işe yaramayan adaylarla ekip kurmak hiçbir sorunu çözmez, sadece kendimizi kandırırız. Bu arada gönüllü STK’ların da bu bölge için mutlaka güçlü bir arama kurtarma ekibi kurması gerekir.  KURT’U DA DEPREMDE KAYBETTİK! Herkesin bildiği gibi Kocaeli eski milletvekili merhum Alaettin Kurt da 17 Ağustos 1999 depreminde vefat etmişti. 3,5 yıllık koalisyon hükümeti döneminde özellikle Gebze bölgesine büyük hizmetler yaptıran Kurt ve tüm deprem şehitlerini bu akşam Gebze mezarlığında saat 18.00’de anacağız. Gebze Alaettin Kurt Hizmet Derneği olarak tüm vatandaşları buradaki programa davet ediyoruz. Allah tüm şehitlerimize ve tüm depremde ölen vatandaşlara rahmet eylesin ve bir daha böyle büyük acıları yaşatmasın bize…  
Ekleme Tarihi: 17 Ağustos 2022 - Çarşamba

DEPREM CANIMIZI ÇOK YAKACAK!

17 Ağustos 1999 depremin ardından 23 yıl su gibi geçti ve hala daha acıları dün gibi…Bir çoğu anne ve babasını, bir çok çocuklarını, bir çoğu en sevdiklerini kaybetti. Hır yıl bu acılar tazeleniyor ama ne yazık ki aradan geçen 23 yıl çok da akıllandırmadı bizi. Allah geçinden versin, bugün deprem olsa belki daha büyük kayıplar vereceğiz. Elbette depremin ardından bir takım iyileştirmeler yapılmış olabilir ama hiç de yeterli olmayacağını düşünüyorum. Ne yere yönetimler, ne STK’lar, ne valilikler ne de kaymakamlıklar yeterli önlem alamadı. Düşünebiliyor musunuz, bugün il olması durumunda 850 bine yaklaşan nüfusa sahip olan Gebze bölgesinde olası bir afet olmuş olsa AFAD ekibi İzmit’in çıkışından, yani 60 km öteden gelip müdahale edecek. Bir zamanlar sivil savunma müdürlükleri vardı hiç değilse psikolojik olarak etkisi oluyordu şimdi bu da kalmadı ve İzmit’in çıkışından gelecek yardımı bekleyeceğiz. İşin Türkçesi Gebze bölgesine söylenmek istenen şu; “Böyle bir afet durumunda başınızın çaresine bakın” 
Biz de ne kadar bakabileceksek o kadar bakacağız. 
Deprem bu bölgenin kaderi ve her 30-40 yılda mutlaka büyük depremler oluyor. 23 yıl geçti 1999 depreminin ardından ve artık her gün deprem olabilir. Deprem sonrası ağlayıp sızlamaya gerek yok, bugünden hatırlatayım. Allah geçinden versin, yeni bir deprem canımızı çok daha yakacak. O yüzden herkes kendi ferdi tedbirlerini de mutlaka almalı ve depreme hazır olmalıdır. Bunun yanı sıra özellikle belediyeler konserlere harcadıkları paralarının en azından bir bölümünü depreme hazırlık için harcamalıdır. Kamu kurumlarında işe yaramayan adaylarla ekip kurmak hiçbir sorunu çözmez, sadece kendimizi kandırırız. Bu arada gönüllü STK’ların da bu bölge için mutlaka güçlü bir arama kurtarma ekibi kurması gerekir. 
KURT’U DA DEPREMDE KAYBETTİK!
Herkesin bildiği gibi Kocaeli eski milletvekili merhum Alaettin Kurt da 17 Ağustos 1999 depreminde vefat etmişti. 3,5 yıllık koalisyon hükümeti döneminde özellikle Gebze bölgesine büyük hizmetler yaptıran Kurt ve tüm deprem şehitlerini bu akşam Gebze mezarlığında saat 18.00’de anacağız. Gebze Alaettin Kurt Hizmet Derneği olarak tüm vatandaşları buradaki programa davet ediyoruz. Allah tüm şehitlerimize ve tüm depremde ölen vatandaşlara rahmet eylesin ve bir daha böyle büyük acıları yaşatmasın bize…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.