Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

DEPREME HAZIR DEĞİLİZ!

17 Ağustos depreminin üzerinden 22 yıl geçti, leyleğin ömrü lak-lakla geçermiş misali depremden sonra sadece konuştuk. Hiçbir şey yapılmadığını herkes çok iyi biliyoruz. Bu konuda özellikle yerel yönetimlerin oya dönük kaygıları bir kenara bırakıp önce insanlık ve Allah rızası için kalıcı bir şeyler yapması gerekiyor. Bugün en ufak bir sıkıntıda Köseköy’den gelecek bir AFAD ekibinin bu bölgede kimseye faydası olmayacağını bilmemiz gerekiyor. Gebze bölgesinde bir sivil savunma ve bir AFAD merkezinin olmayışı Kocaeli siyasetinin de bu bölgeye bakış açısının tam anlamıyla özetidir. Ondan sonra çık “İzmit lobisi yok” de….kim inanır sana, önce sen inanıyor musun bu söylediğine bunu bilmek lazım. Bu konuda TMMOB bileşenleri her yıl önemli çalışmalar yapıyor ve yerel yönetimlere çağrıda bulunuyor ama kimseden çıt çıkmıyor. İnsanın en kutsal hakkı yaşama hakkıdır. Yaşama hakkı için yapılan çağrılara da siyasi bakmanın ne derece yanlış olduğunu bir gün öğreneceğiz ama o zaman fayda etmeyecek. Depremin ardından 22 yıldır Kocaeli eski milletvekili merhum Alaettin Kurt’u Gebze’deki mezarı başında anıyoruz ve hala daha bu şehirde O’nun yaptıklarını konuşuyoruz. GENÇLİĞİ HEPİMİZ KURTARMALIYIZ Cuma günü Hedef TV ekranlarında çok önemli iki program vardı. Önce sabah Gebze’nin emektar spor hocalarından Kickboks eski milli takımlar antrenörü İsmail Altay’ı ağırladık. Daha sonra da Azerbaycan Gönül Köşkü Derneği yönetimini ağırladık. Her iki programı da www.hedetv.com.tr üzerinden tekrar izleyebilirsiniz. İsmail Altay’ın özellikle gençlerin spor salonlarına çekilmesi konusundaki çağrılarına dikkat vermek gerekiyor. Bu noktada Gebze Belediyesine sunduğu projeden iki buçuk yıldır cevap verilmemesi Gebze adına çok acı…Hepimiz şunu biliyoruz ki; sokaktaki gençliğin durumu bugün çok da iç açıcı değil. Özellikle bağımlılık kullanma konusunda gençlerimizin mutlaka daha farklı şeylerle meşgul edilmesi, spor salonlarına, futbol sahalarına ve farklı çevrelere çekilmesi gerekiyor. Bugün Türkiye’nin her bölgesinde torbacıların cirit attığını hepimiz duyuyoruz. Gebze en fazla uğrak yerleri olan bölge…Beylikbağı’nda eski meclis üyeliği yapmış bir abimiz iki yol önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Okul kapılarında uyuşturucu satanların bacaklarını kırın” dediği bir dönemde “En az 200 torbacı Beylikbağı bölgesinde olduğunu tahmin ediyorum” demişti. O günden bugüne ne değişti, sayılar arttı mı yoksa azaldı mı bilemiyoruz. Ama bilinen tek bir gerçek var ki; sokaktaki gençliğin durumu her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Kafamızı kuma gömmek yerine ve hiç görmemek yerine bugünden hepimizin sorumluluk alması gerekiyor. Yoksa yarından sonrası çok daha beter olacak.
Ekleme Tarihi: 23 Ağustos 2021 - Pazartesi

DEPREME HAZIR DEĞİLİZ!

17 Ağustos depreminin üzerinden 22 yıl geçti, leyleğin ömrü lak-lakla geçermiş misali depremden sonra sadece konuştuk. Hiçbir şey yapılmadığını herkes çok iyi biliyoruz. Bu konuda özellikle yerel yönetimlerin oya dönük kaygıları bir kenara bırakıp önce insanlık ve Allah rızası için kalıcı bir şeyler yapması gerekiyor. Bugün en ufak bir sıkıntıda Köseköy’den gelecek bir AFAD ekibinin bu bölgede kimseye faydası olmayacağını bilmemiz gerekiyor. Gebze bölgesinde bir sivil savunma ve bir AFAD merkezinin olmayışı Kocaeli siyasetinin de bu bölgeye bakış açısının tam anlamıyla özetidir. Ondan sonra çık “İzmit lobisi yok” de….kim inanır sana, önce sen inanıyor musun bu söylediğine bunu bilmek lazım.

Bu konuda TMMOB bileşenleri her yıl önemli çalışmalar yapıyor ve yerel yönetimlere çağrıda bulunuyor ama kimseden çıt çıkmıyor. İnsanın en kutsal hakkı yaşama hakkıdır. Yaşama hakkı için yapılan çağrılara da siyasi bakmanın ne derece yanlış olduğunu bir gün öğreneceğiz ama o zaman fayda etmeyecek. Depremin ardından 22 yıldır Kocaeli eski milletvekili merhum Alaettin Kurt’u Gebze’deki mezarı başında anıyoruz ve hala daha bu şehirde O’nun yaptıklarını konuşuyoruz.

GENÇLİĞİ HEPİMİZ KURTARMALIYIZ

Cuma günü Hedef TV ekranlarında çok önemli iki program vardı. Önce sabah Gebze’nin emektar spor hocalarından Kickboks eski milli takımlar antrenörü İsmail Altay’ı ağırladık. Daha sonra da Azerbaycan Gönül Köşkü Derneği yönetimini ağırladık. Her iki programı da www.hedetv.com.tr üzerinden tekrar izleyebilirsiniz.

İsmail Altay’ın özellikle gençlerin spor salonlarına çekilmesi konusundaki çağrılarına dikkat vermek gerekiyor. Bu noktada Gebze Belediyesine sunduğu projeden iki buçuk yıldır cevap verilmemesi Gebze adına çok acı…Hepimiz şunu biliyoruz ki; sokaktaki gençliğin durumu bugün çok da iç açıcı değil. Özellikle bağımlılık kullanma konusunda gençlerimizin mutlaka daha farklı şeylerle meşgul edilmesi, spor salonlarına, futbol sahalarına ve farklı çevrelere çekilmesi gerekiyor. Bugün Türkiye’nin her bölgesinde torbacıların cirit attığını hepimiz duyuyoruz. Gebze en fazla uğrak yerleri olan bölge…Beylikbağı’nda eski meclis üyeliği yapmış bir abimiz iki yol önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Okul kapılarında uyuşturucu satanların bacaklarını kırın” dediği bir dönemde “En az 200 torbacı Beylikbağı bölgesinde olduğunu tahmin ediyorum” demişti. O günden bugüne ne değişti, sayılar arttı mı yoksa azaldı mı bilemiyoruz. Ama bilinen tek bir gerçek var ki; sokaktaki gençliğin durumu her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Kafamızı kuma gömmek yerine ve hiç görmemek yerine bugünden hepimizin sorumluluk alması gerekiyor. Yoksa yarından sonrası çok daha beter olacak.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.