19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

DİKKAT! BİRİNCİ SIRA BENİM!

Önümüzdeki yıl seçim olacak gibi…Bugün hükümetin açıkladığı gelişmeler bir yıl sonrasına seçim olacakmış gibi duruyor. Zaten, seçimler 2023 yılında ve tam zamanında yapılacak olsa Cumhurbaşkanı Erdoğan aday olamıyor. Bunun için de ne yapmak gerekiyor, seçimleri biraz erkene alınırsa “Erken seçim” olacak ve cumhurbaşkanı Erdoğan da yeniden aday olacak. Böyle olacağını MHP günler öncesinden açıklamış, cumhurbaşkanı adaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söylemişti. Bugün ise meydanlar seçim atmosferine girmiş gibi…genel başkanlar eteklerinde ne varsa son sürat döküyor. Bunun yanı sıra genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve yeni aday olacaklar da meydanlara indi bile. Dar bölge seçim sisteminden vazgeçildi, bu tablonun MHP ve AK Parti’ye yaramayacağı düşünüldü. Yani çok özel bir durum olmazsa bugün mevcut sistem üzerinden seçimlere katılacağız. Siyasi parti ve STK’larda ise heyecan yavaş yavaş başlıyor. Herkes yeni ziyaret kapıları bulup eşi dostu ve STK’ları ziyaret için bahaneler arıyor. Bir süre daha bu ziyaretlerin devam edeceğine inanıyorum. Bugün en önemli sıkıntı ise milletvekilliği adaylık sıralaması. Birinci sıra sadece bir kişinin olacak ama bugün kime sorsan herkes birinci sırada. Neden birinci sıra, çünkü en garanti yer birinci sıra olduğu için herkes fazlasıyla önemsiyor. Şunu diyen hiç yok; “Falanca arkadaş benden daha yetenekli, benden daha bilgili, bu işi benden daha iyi yapar, birde o olsun da ikinci sırada ben olayım” diyen yok. Herkes en yetenekli, en bilgili ve bu işi en iyi yapacak kişi olarak kendisini görüyor. İçimden “Pes doğrusu” demek geliyor açıkçası. Bu kadar birincinin olduğu yerde ikinci ve üçüncü sırada kimler olacak bunu bilemiyoruz. Sizce kimler birinci sırada olmalı? Bu şehre vekil olarak, insan olarak, hizmet olarak bir şeyler yapacak insanların birinci sıradan veya kazanacak yerlerden aday gösterilmesi gerekir. Kendisine faydası olmayan, topluma faydası olmayan, çevresine faydası olmayan insanların vekil veya bakan olması bizi çok da ilgilendirmiyor. Aslında bu seçimde il olayı gibi bir kozumuz var ve bunu da çok iyi kullanmamız gerekiyor. Gebze’yi il yapacağına bizi en çok kim inandırıyorsa topluca o partiye yönelmek bir fırsat olabilir. Bugüne kadar hepimiz oy verdiğimiz partilerden Gebze adına istediğimizi alamadık. Bir defa da hep birlikte yanlış yapalım bakalım sonuç ne olacak? Ümit ediyorum ki bugünkünden çok daha iyi olacaktır. Zamanla böyle olacağını inşallah çok daha iyi görürüz ve hep birlikte kazanan Gebze olur.  
Ekleme Tarihi: 16 Aralık 2021 - Perşembe

DİKKAT! BİRİNCİ SIRA BENİM!

Önümüzdeki yıl seçim olacak gibi…Bugün hükümetin açıkladığı gelişmeler bir yıl sonrasına seçim olacakmış gibi duruyor. Zaten, seçimler 2023 yılında ve tam zamanında yapılacak olsa Cumhurbaşkanı Erdoğan aday olamıyor. Bunun için de ne yapmak gerekiyor, seçimleri biraz erkene alınırsa “Erken seçim” olacak ve cumhurbaşkanı Erdoğan da yeniden aday olacak. Böyle olacağını MHP günler öncesinden açıklamış, cumhurbaşkanı adaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söylemişti.

Bugün ise meydanlar seçim atmosferine girmiş gibi…genel başkanlar eteklerinde ne varsa son sürat döküyor. Bunun yanı sıra genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve yeni aday olacaklar da meydanlara indi bile. Dar bölge seçim sisteminden vazgeçildi, bu tablonun MHP ve AK Parti’ye yaramayacağı düşünüldü. Yani çok özel bir durum olmazsa bugün mevcut sistem üzerinden seçimlere katılacağız. Siyasi parti ve STK’larda ise heyecan yavaş yavaş başlıyor. Herkes yeni ziyaret kapıları bulup eşi dostu ve STK’ları ziyaret için bahaneler arıyor. Bir süre daha bu ziyaretlerin devam edeceğine inanıyorum. Bugün en önemli sıkıntı ise milletvekilliği adaylık sıralaması. Birinci sıra sadece bir kişinin olacak ama bugün kime sorsan herkes birinci sırada. Neden birinci sıra, çünkü en garanti yer birinci sıra olduğu için herkes fazlasıyla önemsiyor. Şunu diyen hiç yok; “Falanca arkadaş benden daha yetenekli, benden daha bilgili, bu işi benden daha iyi yapar, birde o olsun da ikinci sırada ben olayım” diyen yok. Herkes en yetenekli, en bilgili ve bu işi en iyi yapacak kişi olarak kendisini görüyor. İçimden “Pes doğrusu” demek geliyor açıkçası. Bu kadar birincinin olduğu yerde ikinci ve üçüncü sırada kimler olacak bunu bilemiyoruz. Sizce kimler birinci sırada olmalı?

Bu şehre vekil olarak, insan olarak, hizmet olarak bir şeyler yapacak insanların birinci sıradan veya kazanacak yerlerden aday gösterilmesi gerekir. Kendisine faydası olmayan, topluma faydası olmayan, çevresine faydası olmayan insanların vekil veya bakan olması bizi çok da ilgilendirmiyor.

Aslında bu seçimde il olayı gibi bir kozumuz var ve bunu da çok iyi kullanmamız gerekiyor. Gebze’yi il yapacağına bizi en çok kim inandırıyorsa topluca o partiye yönelmek bir fırsat olabilir. Bugüne kadar hepimiz oy verdiğimiz partilerden Gebze adına istediğimizi alamadık. Bir defa da hep birlikte yanlış yapalım bakalım sonuç ne olacak? Ümit ediyorum ki bugünkünden çok daha iyi olacaktır. Zamanla böyle olacağını inşallah çok daha iyi görürüz ve hep birlikte kazanan Gebze olur.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.