Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

EĞİTİMİN ÖNEMİ!

Türkiye’de şu gerçeği hepimiz çok iyi biliyoruz ki, yaşadığımız sıkıntıların büyük çoğunluğunun temelinde eğitim sorunu var. Devlet de her işi yapamayacağına göre, eğitimde özel sektörün önü daha da açılmalı. Gönül ister ki devlet her şeyi özel sektörden de iyi ve ücretsiz yapsın ama bu olay günümüz Türkiye’sinde çok da mümkün değil… TÜBİTAK; Bilişim Vadisi, TSE, GTÜ ve özel eğitim kurumlarının da çok sayıda yer aldığı bölgemiz Türkiye’nin eğitim açıdan da en önemli bölgesi. Bugüne kadar bölgemizden çıkan çok sayıda insanın ülkenin değişik yerlerinde üst düzey görevlerde bulunması bizi son derece mutlu etti. Bunun yanı sıra bölgemizde çok sayıda başarılı özel eğitim kurumlarının da olması, bu insanların yetişmesine önemli katkılar yaptı. Son üniversite sınavında Türkiye birincisi çıkartan bölgemizin köklü eğitim kurumlarından Marmara Bilge Okulları da bu okullardan birisi. Dün, Gebze bölgesi ve Marmara Bilge Okulları adına önemli bir güne şahitlik ettik. Türk Eğitim Derneği ile Marmara Bilge Okullarının kurumsal eğitim danışmanlığı alanında yaptığı işbirliği hepimizi fazlasıyla mutlu etti. Okul Kurucusu İsmail Kurt’un çok eski tanırız ve özellikle son yıllarda kendisini çocuklara ve eğitime adamış olması bizi daha da mutlu etti. Zaman zaman fark ediyoruz ki okulda çocukların arasında gezerken bile çıkartılan seslerden mutlu oluyor, birçok soruna kendisi çözüm arıyor ve her zaman daha ilerisini hedefliyor. Bu da onu şimdi çok daha farklı bir yöne götürdü ve Türk Eğitim Derneği ile çok iyi bir işbirliği yapacak. İki yıllık hazırlık süreci sonrası iyi bir sonucun ortaya çıkacağına inanıyorum. Türk Eğitim Derneği ve Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nu dün ilk kez yakından tanıma fırsatım oldu. Bu kadar idealist birisi olduğunu görmek beni fazlasıyla mutlu etti. Eğitimde yaşanan birçok soruna dikkat çekti ve çözüm yollarını da önerdi. TED içerisinde eski bakan Ziya Selçuk ile birlikte çalışmalar yaptıklarını, yeni bakan Mahmut Özer’e de çeşitli öneriler sunduklarını söyledi. Umarım bu öneriler fazlasıyla dikkate alınır. Alınmasa bile TED’in mücadeleye devam etmesi gerekiyor. Zira bu sorunları biz biliyoruz ve biz yaşıyoruz. Çözüm için de bizden başka birilerini aramanın yanlış olacağını düşünüyorum.
Ekleme Tarihi: 28 Temmuz 2022 - Perşembe

EĞİTİMİN ÖNEMİ!

Türkiye’de şu gerçeği hepimiz çok iyi biliyoruz ki, yaşadığımız sıkıntıların büyük çoğunluğunun temelinde eğitim sorunu var. Devlet de her işi yapamayacağına göre, eğitimde özel sektörün önü daha da açılmalı. Gönül ister ki devlet her şeyi özel sektörden de iyi ve ücretsiz yapsın ama bu olay günümüz Türkiye’sinde çok da mümkün değil…

TÜBİTAK; Bilişim Vadisi, TSE, GTÜ ve özel eğitim kurumlarının da çok sayıda yer aldığı bölgemiz Türkiye’nin eğitim açıdan da en önemli bölgesi. Bugüne kadar bölgemizden çıkan çok sayıda insanın ülkenin değişik yerlerinde üst düzey görevlerde bulunması bizi son derece mutlu etti. Bunun yanı sıra bölgemizde çok sayıda başarılı özel eğitim kurumlarının da olması, bu insanların yetişmesine önemli katkılar yaptı. Son üniversite sınavında Türkiye birincisi çıkartan bölgemizin köklü eğitim kurumlarından Marmara Bilge Okulları da bu okullardan birisi. Dün, Gebze bölgesi ve Marmara Bilge Okulları adına önemli bir güne şahitlik ettik. Türk Eğitim Derneği ile Marmara Bilge Okullarının kurumsal eğitim danışmanlığı alanında yaptığı işbirliği hepimizi fazlasıyla mutlu etti. Okul Kurucusu İsmail Kurt’un çok eski tanırız ve özellikle son yıllarda kendisini çocuklara ve eğitime adamış olması bizi daha da mutlu etti. Zaman zaman fark ediyoruz ki okulda çocukların arasında gezerken bile çıkartılan seslerden mutlu oluyor, birçok soruna kendisi çözüm arıyor ve her zaman daha ilerisini hedefliyor. Bu da onu şimdi çok daha farklı bir yöne götürdü ve Türk Eğitim Derneği ile çok iyi bir işbirliği yapacak. İki yıllık hazırlık süreci sonrası iyi bir sonucun ortaya çıkacağına inanıyorum.

Türk Eğitim Derneği ve Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nu dün ilk kez yakından tanıma fırsatım oldu. Bu kadar idealist birisi olduğunu görmek beni fazlasıyla mutlu etti. Eğitimde yaşanan birçok soruna dikkat çekti ve çözüm yollarını da önerdi. TED içerisinde eski bakan Ziya Selçuk ile birlikte çalışmalar yaptıklarını, yeni bakan Mahmut Özer’e de çeşitli öneriler sunduklarını söyledi. Umarım bu öneriler fazlasıyla dikkate alınır. Alınmasa bile TED’in mücadeleye devam etmesi gerekiyor. Zira bu sorunları biz biliyoruz ve biz yaşıyoruz. Çözüm için de bizden başka birilerini aramanın yanlış olacağını düşünüyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.