Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

ERDOĞAN ÇOK MEMNUNDU!

Bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kocaeli mitingi ile ilgili hazırlıkları takip ediyoruz. Herkesin İzmit’te yapılacak açılış bayramını reklam ettiği mitingle ilgili Gebze ayağından kimsenin bahsetmemesini cumartesi günkü köşemde yazmış, Gebze isminin anılmasından birilerinin ısrarla rahatsız olduğunu söylemiştim. Ne acıdır ki bu duruma Gebze’de siyaset yapanlar, iktidarı ve muhalefeti de kimse ses çıkarmadı bizden başka… İzmit mitingine gelince; bir süredir özellikle muhalif kanatta AK Parti’ye küskünlüklerin arttığı ve meydanın boş kalacağı ifade ediliyordu ama öyle olmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu mitinginde açıkladığı gibi Kocaeli’de de resmin rakamın 70 bin kişi olduğunu ifade etti. Gerçi devletin bütün imkanlarının sarf edildiği, bazı kurum ve kuruluş çalışanlarının mitinge zorlandığı hep konuşuldu ama her şeye rağmen o alanda beklenenin üzerinde bir kalabalık toplanması büyük başarı idi. Ancak, 16.30’da başlayacağı söylenen mitingin 18 civarında başlaması ise yaz aylarının bu sıcak gününde insanlara biraz ağır geldi gibi. Açılışlarla ilgili bilgi verirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Darıca, Dilovası ve Çayırova ilçelerini sayarken Gebze Belediyesinin hiçbir eserinden bahsetmemiş olmaması yine mitingin dikkat çeken bölümleri arasındaydı. Gebze Belediyesi bu alanda bir eser bildirmedi mi yoksa gözden mi kaçtı sanırım bugün açıklığa kavuşturulacaktır. Hep eleştiriyoruz, farklı alternatifler konuşuyoruz ama bir gerçek var ki bu tablo yine Erdoğan’ın cumhurbaşkanı yapar. Zira muhalefet vatandaşa yeterli güven veremiyor. Bu kadar hayat pahalılığı, zam ve sıkıntıların arasında bile AK Parti bir alanda 70 bin kişi toplayabiliyorsa bunun bir karşılığı ve anlamı olmalı. Buradan AK Parti bir zafer çıkartırken, muhalefetin de kendisine yeni dersler çıkarması gerektiğine inanıyorum. Yukarıda da yazdığım gibi Erdoğan’ın miting öncesi Gebze bölgesi programı ile ilgili yaşanan süreç bize göre Gebze adına büyük bir talihsizlik olmuştur. Zira valilikten bile arandığımızda Erdoğan’ın Gebze Bilişim Vadisine geleceği söylenmedi. Program daha sonra ilave edilmiş olsa bile en azından kısa sürede bir şeyler yapılabilirdi. Çeşitli kişi ve kurumlardan cebimize 30 civarında mitingi mesajı geldi. Gebze adına bundan sonra olsun bu yanlışlara müsaade etmemeliyiz.  Bu arada bazı STK’ların AK Parti mitingine davet mesajı atması sert tartışmalara neden oldu. Sosyal medyada da en çok tartışılan Trabzonlular Derneğinin mesajı oldu. Bakalım bu tartışmanın sonucu nereye varacak?
Ekleme Tarihi: 08 Ağustos 2022 - Pazartesi

ERDOĞAN ÇOK MEMNUNDU!

Bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kocaeli mitingi ile ilgili hazırlıkları takip ediyoruz. Herkesin İzmit’te yapılacak açılış bayramını reklam ettiği mitingle ilgili Gebze ayağından kimsenin bahsetmemesini cumartesi günkü köşemde yazmış, Gebze isminin anılmasından birilerinin ısrarla rahatsız olduğunu söylemiştim. Ne acıdır ki bu duruma Gebze’de siyaset yapanlar, iktidarı ve muhalefeti de kimse ses çıkarmadı bizden başka…

İzmit mitingine gelince; bir süredir özellikle muhalif kanatta AK Parti’ye küskünlüklerin arttığı ve meydanın boş kalacağı ifade ediliyordu ama öyle olmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu mitinginde açıkladığı gibi Kocaeli’de de resmin rakamın 70 bin kişi olduğunu ifade etti. Gerçi devletin bütün imkanlarının sarf edildiği, bazı kurum ve kuruluş çalışanlarının mitinge zorlandığı hep konuşuldu ama her şeye rağmen o alanda beklenenin üzerinde bir kalabalık toplanması büyük başarı idi. Ancak, 16.30’da başlayacağı söylenen mitingin 18 civarında başlaması ise yaz aylarının bu sıcak gününde insanlara biraz ağır geldi gibi. Açılışlarla ilgili bilgi verirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Darıca, Dilovası ve Çayırova ilçelerini sayarken Gebze Belediyesinin hiçbir eserinden bahsetmemiş olmaması yine mitingin dikkat çeken bölümleri arasındaydı. Gebze Belediyesi bu alanda bir eser bildirmedi mi yoksa gözden mi kaçtı sanırım bugün açıklığa kavuşturulacaktır.

Hep eleştiriyoruz, farklı alternatifler konuşuyoruz ama bir gerçek var ki bu tablo yine Erdoğan’ın cumhurbaşkanı yapar. Zira muhalefet vatandaşa yeterli güven veremiyor. Bu kadar hayat pahalılığı, zam ve sıkıntıların arasında bile AK Parti bir alanda 70 bin kişi toplayabiliyorsa bunun bir karşılığı ve anlamı olmalı. Buradan AK Parti bir zafer çıkartırken, muhalefetin de kendisine yeni dersler çıkarması gerektiğine inanıyorum.

Yukarıda da yazdığım gibi Erdoğan’ın miting öncesi Gebze bölgesi programı ile ilgili yaşanan süreç bize göre Gebze adına büyük bir talihsizlik olmuştur. Zira valilikten bile arandığımızda Erdoğan’ın Gebze Bilişim Vadisine geleceği söylenmedi. Program daha sonra ilave edilmiş olsa bile en azından kısa sürede bir şeyler yapılabilirdi. Çeşitli kişi ve kurumlardan cebimize 30 civarında mitingi mesajı geldi. Gebze adına bundan sonra olsun bu yanlışlara müsaade etmemeliyiz.  Bu arada bazı STK’ların AK Parti mitingine davet mesajı atması sert tartışmalara neden oldu. Sosyal medyada da en çok tartışılan Trabzonlular Derneğinin mesajı oldu. Bakalım bu tartışmanın sonucu nereye varacak?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.