Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

EYT’LİLER SEÇİME YÖN VERİR Mİ?

Önümüzdeki yerel ve genel seçimlerin birçok kozu var. Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı bunlardan en önemli olanı. Her zaman söylerim, mutfaktaki yangın sönmedikçe bu millet sizin yaptığınız yola, tünele, köprüye ve hastana binalarına bakmaz. Daha da ötesini söyleyeyim, milli bir mesele olan İHA ve SİHA’lar da bizde vatandaşın mutfağının önüne geçemez. Bir süredir fiyatlar üzerinde yapılan oyunlar, spekülasyonlar ve tekelleşmeler işin boyutunu daha da farklı noktaya getirdi. Bugün vatandaşın çektiği en büyük sıkıntı, devleti yanında göremiyor. Sadece üç beş markete ceza kesmenin, denetlemenin ve uyarıda bulunmanın çözüm olmayacağını biliyor. Zaten devlet sahada olsa bu sorunların büyük çoğunluğunu yaşamayız. Dünyada büyük bir global kriz var ama bizde bu krize daha çok beceriksizlikler de ekleniyor. 4-5 ay önce 1 TL olan soğan bugün nasıl olur da 5-6 lira olur. Veya sene başında 1 TL olan patates nasıl olur da bugün 12 TL’ye kadar çıkabilir. Vatandaş aslında her şeyi görüyor ama vatandaşın gördüğünü ne yazık ki devletimiz göremiyor. Sıkıntı da bu zaten…Zincir marketlerin çeteleşmesi ve tekelleşmesi için çok daha yaptırım uygulanması vatandaşın en büyük beklentileri arasında…Bu seçimin en önemli aktörlerinden biri de bence EYT’liler olacak. 15 Mayıs’ta Maltepe mitinginde buluşacak olan EYT’liler, bugüne kadar benim gördüğün en başarılı örgütlenmeyi yapıyor. Olayı sulandırıp, kopmalara da müsaade etmeyen EYT’liler, sosyal medyada da inanılmaz bir mücadele içindeler. Son birkaç gündür de “emeklilik yoksa oy da yok” sloganı ile yola çıkarak AK Parti ve MHP üyeliklerinden istifalarını da sosyal medyalardan paylaşmaya başladılar. Bir EYT’li olarak bu seçimde EYT’lilerin seçimlere ciddi anlamda yön vereceğini düşünenlerdenim, bilmem siz ne dersiniz? KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN Ramazan ayı bitmek üzere ve günler su gibi geçiyor. Geçen sadece günler değil, ömrümüzü tüketiyoruz. Daha dün başlayan ramazan ayının bugün 27, gününü kutluyoruz. Bu gece aynı zamanda Mübarek Kadir  Gecesi…Dinimizde Kadir Gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğuna inanırız. Bu günlerin ve bu gecenin en önemli özelliklerinden biri de daha çok iyilik, daha çok hayır yapmaktır. Hele ki imkanı olan insanların fakir ve yoksulları, bu tür özel günlerde daha fazla hatırlaması gerekiyor. Özellikle bir kaza geçirdiğimizde veya vücudumuzun bir yerinde ağır acı hissettiğimizde sağlık nimetinin kıymetini çok daha iyi anlıyoruz ki, sadece sağlıklı olduğumuz için her gün bir kurban kesmiş olsak Allah’a karşı şükrünü ödeyemeyiz. O yüzden yapılan hayırları ve iyilikleri eleştirmek yerine imkanlar ölçüsünde biz de gereğini yapmalıyız. Bugünün ve bu gecenin dünden çok daha iyi olmasını diliyor ve mübarek Kadir Gecenizi tebrik ediyorum. Allah, hep birlikte sağlıklı ve mutlu nice Kadir Gecelerine birlikte ulaşmayı nasip eylesin…
Ekleme Tarihi: 27 Nisan 2022 - Çarşamba

EYT’LİLER SEÇİME YÖN VERİR Mİ?

Önümüzdeki yerel ve genel seçimlerin birçok kozu var. Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı bunlardan en önemli olanı. Her zaman söylerim, mutfaktaki yangın sönmedikçe bu millet sizin yaptığınız yola, tünele, köprüye ve hastana binalarına bakmaz. Daha da ötesini söyleyeyim, milli bir mesele olan İHA ve SİHA’lar da bizde vatandaşın mutfağının önüne geçemez. Bir süredir fiyatlar üzerinde yapılan oyunlar, spekülasyonlar ve tekelleşmeler işin boyutunu daha da farklı noktaya getirdi. Bugün vatandaşın çektiği en büyük sıkıntı, devleti yanında göremiyor. Sadece üç beş markete ceza kesmenin, denetlemenin ve uyarıda bulunmanın çözüm olmayacağını biliyor. Zaten devlet sahada olsa bu sorunların büyük çoğunluğunu yaşamayız. Dünyada büyük bir global kriz var ama bizde bu krize daha çok beceriksizlikler de ekleniyor. 4-5 ay önce 1 TL olan soğan bugün nasıl olur da 5-6 lira olur. Veya sene başında 1 TL olan patates nasıl olur da bugün 12 TL’ye kadar çıkabilir. Vatandaş aslında her şeyi görüyor ama vatandaşın gördüğünü ne yazık ki devletimiz göremiyor. Sıkıntı da bu zaten…Zincir marketlerin çeteleşmesi ve tekelleşmesi için çok daha yaptırım uygulanması vatandaşın en büyük beklentileri arasında…Bu seçimin en önemli aktörlerinden biri de bence EYT’liler olacak. 15 Mayıs’ta Maltepe mitinginde buluşacak olan EYT’liler, bugüne kadar benim gördüğün en başarılı örgütlenmeyi yapıyor. Olayı sulandırıp, kopmalara da müsaade etmeyen EYT’liler, sosyal medyada da inanılmaz bir mücadele içindeler. Son birkaç gündür de “emeklilik yoksa oy da yok” sloganı ile yola çıkarak AK Parti ve MHP üyeliklerinden istifalarını da sosyal medyalardan paylaşmaya başladılar. Bir EYT’li olarak bu seçimde EYT’lilerin seçimlere ciddi anlamda yön vereceğini düşünenlerdenim, bilmem siz ne dersiniz?

KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

Ramazan ayı bitmek üzere ve günler su gibi geçiyor. Geçen sadece günler değil, ömrümüzü tüketiyoruz. Daha dün başlayan ramazan ayının bugün 27, gününü kutluyoruz. Bu gece aynı zamanda Mübarek Kadir  Gecesi…Dinimizde Kadir Gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğuna inanırız. Bu günlerin ve bu gecenin en önemli özelliklerinden biri de daha çok iyilik, daha çok hayır yapmaktır. Hele ki imkanı olan insanların fakir ve yoksulları, bu tür özel günlerde daha fazla hatırlaması gerekiyor. Özellikle bir kaza geçirdiğimizde veya vücudumuzun bir yerinde ağır acı hissettiğimizde sağlık nimetinin kıymetini çok daha iyi anlıyoruz ki, sadece sağlıklı olduğumuz için her gün bir kurban kesmiş olsak Allah’a karşı şükrünü ödeyemeyiz. O yüzden yapılan hayırları ve iyilikleri eleştirmek yerine imkanlar ölçüsünde biz de gereğini yapmalıyız. Bugünün ve bu gecenin dünden çok daha iyi olmasını diliyor ve mübarek Kadir Gecenizi tebrik ediyorum. Allah, hep birlikte sağlıklı ve mutlu nice Kadir Gecelerine birlikte ulaşmayı nasip eylesin…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.