Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

Farklı Bir Başkan Portresi

Uzun zamandır gıyabında çok iyi tanıdığımız ama bugüne kadar pek de sohbet ortamında bulunamadığımız Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın konuğu olduk. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde yapılan toplantıya Ümit Medya Yönetim Kurulu başkanı Nihat Yıldırım ve Hedef Tv programcısı Gazeteci Fakir Yılmaz ile birlikte katıldık. Başkan Yıldırım’ın konuşması, davranış biçimleri, hitabeti ve hakkının teslim etmesi konularında farklı bir belediye başkanı portresi çizdiğini söyleyebilirim. Zaten kendine inancı ve özgüveni de kimseye eyvallahının olmadığını açıkça gösteriyordu. CHP’li bir belediye başkanının çok iyi dostu olduğunu ve dürüst birisi olduğunu da heç çekinmeden söyleyebiliyordu. Bu yüzden Karamürsel halkı kendisini dört dönemdir belediye başkanı seçiyor. Çok da siyasetçi kimliği olmayan Yıldırım’ı ilk kez bu kadar yakından tanıyınca mutlu oldum. Karamürsel’in sepetinin yanı sıra “Samanlı Zeytini” dediği bir markasını ilk kez duydum ve farklı özelliklerini anlattı. Günün 24 saatinde telefonlarının açık olduğunu ve iyilik yapmanın kendisini son derece mutlu ettiğini ifade etti. Kız çocuklarının okumasının çok önemsediğini ve Karamürsel Gazozundan elde edilecek para ile kız çocuklarına burs verileceğini ifade etti. Aynı zamanda insanların kendilerine zaman ayırması gerektiğini söyleyen Yıldırım’ın farklı bahanelere sığınmamak gerektiği yönündeki sözlerine yürekten katılıyorum. Karamürsel için belirlediği “Huzurun Başkenti” sloganının önemine değinen Başkan Yıldırım, ilçenin çok para kazanılacak değil ama yaşanılacak bir yer olduğuna değindi. Karamürsel’e bağlı Ereğli sahilinin bu kadar güzel olduğunu da açıkçası dün ilk kez keşfettim. En önemlisi bana göre Başkan İsmail Yıldırım’ın Karamürsel doğumlu olması ve burayı kendisinin bir ilçesi olarak benimsemiş olması idi. İlçedeki eğitimden güvenliğe, sağlıktan spora, her alanda yaşanan sorunun kendi sorunu olduğunu da söyledi ve ; “Burada görev yapan bürokratlar belli bir süre sonra gidecekler ama biz buralarda daha çok kalacağız” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda iyi bir yüzücü ve yağlı güreşçi olan İsmail Yıldırım’ı geç de olsa yakından tanımaktan mutlu oldum. O bize Karamürsel’e yine beklediğini söyledi, biz de kendisini Gebze’ye davet ettik. Aslında Osmangazi Köprüsü yapıldıktan sonra Gebze ile Gölcük ve Karamürsel arası 45 dakika ama bunun için bölgemizdeki hiçbir yerel yönetici olumlu bir şey yapmadı. Şehirlerin birbirlerini tanıması, gidip gezmesi ve kaynaşmasının her içe için ayrı bir özellik taşıyacağını düşünüyorum. Umarım bundan sonrası çok daha iyi olur. SANCAK AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM SEDAŞ emeklisi Nedim Sancak abimizin annesi Sariye Sancak vefat etti. Aynı zamanda eski milletvekilimiz merhum Alaettin Kurt ile Celalettin Kurt’un ablası, Şenol ve Fevzi Kurt ile Mustafa Usta’nın da halası olan Sariye Sancak’a Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınları ile tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah günahını affeylesin, mekanı cennet olsun…
Ekleme Tarihi: 02 Haziran 2022 - Perşembe

Farklı Bir Başkan Portresi

Uzun zamandır gıyabında çok iyi tanıdığımız ama bugüne kadar pek de sohbet ortamında bulunamadığımız Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın konuğu olduk. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde yapılan toplantıya Ümit Medya Yönetim Kurulu başkanı Nihat Yıldırım ve Hedef Tv programcısı Gazeteci Fakir Yılmaz ile birlikte katıldık. Başkan Yıldırım’ın konuşması, davranış biçimleri, hitabeti ve hakkının teslim etmesi konularında farklı bir belediye başkanı portresi çizdiğini söyleyebilirim. Zaten kendine inancı ve özgüveni de kimseye eyvallahının olmadığını açıkça gösteriyordu. CHP’li bir belediye başkanının çok iyi dostu olduğunu ve dürüst birisi olduğunu da heç çekinmeden söyleyebiliyordu. Bu yüzden Karamürsel halkı kendisini dört dönemdir belediye başkanı seçiyor. Çok da siyasetçi kimliği olmayan Yıldırım’ı ilk kez bu kadar yakından tanıyınca mutlu oldum. Karamürsel’in sepetinin yanı sıra “Samanlı Zeytini” dediği bir markasını ilk kez duydum ve farklı özelliklerini anlattı. Günün 24 saatinde telefonlarının açık olduğunu ve iyilik yapmanın kendisini son derece mutlu ettiğini ifade etti. Kız çocuklarının okumasının çok önemsediğini ve Karamürsel Gazozundan elde edilecek para ile kız çocuklarına burs verileceğini ifade etti. Aynı zamanda insanların kendilerine zaman ayırması gerektiğini söyleyen Yıldırım’ın farklı bahanelere sığınmamak gerektiği yönündeki sözlerine yürekten katılıyorum.

Karamürsel için belirlediği “Huzurun Başkenti” sloganının önemine değinen Başkan Yıldırım, ilçenin çok para kazanılacak değil ama yaşanılacak bir yer olduğuna değindi. Karamürsel’e bağlı Ereğli sahilinin bu kadar güzel olduğunu da açıkçası dün ilk kez keşfettim. En önemlisi bana göre Başkan İsmail Yıldırım’ın Karamürsel doğumlu olması ve burayı kendisinin bir ilçesi olarak benimsemiş olması idi. İlçedeki eğitimden güvenliğe, sağlıktan spora, her alanda yaşanan sorunun kendi sorunu olduğunu da söyledi ve ; “Burada görev yapan bürokratlar belli bir süre sonra gidecekler ama biz buralarda daha çok kalacağız” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda iyi bir yüzücü ve yağlı güreşçi olan İsmail Yıldırım’ı geç de olsa yakından tanımaktan mutlu oldum. O bize Karamürsel’e yine beklediğini söyledi, biz de kendisini Gebze’ye davet ettik. Aslında Osmangazi Köprüsü yapıldıktan sonra Gebze ile Gölcük ve Karamürsel arası 45 dakika ama bunun için bölgemizdeki hiçbir yerel yönetici olumlu bir şey yapmadı. Şehirlerin birbirlerini tanıması, gidip gezmesi ve kaynaşmasının her içe için ayrı bir özellik taşıyacağını düşünüyorum. Umarım bundan sonrası çok daha iyi olur.

SANCAK AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

SEDAŞ emeklisi Nedim Sancak abimizin annesi Sariye Sancak vefat etti. Aynı zamanda eski milletvekilimiz merhum Alaettin Kurt ile Celalettin Kurt’un ablası, Şenol ve Fevzi Kurt ile Mustafa Usta’nın da halası olan Sariye Sancak’a Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınları ile tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah günahını affeylesin, mekanı cennet olsun…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.