19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

FATİH’TE DOĞUMHANE AYIBI!

Bir süredir Gebze’de inanılmaz şeyler oluyor. Neyin ne olduğunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu anlatacağımız olay ise sıkıntıların da boyutunu aşmış. SEDAŞ ve Telekom ile ilgili sıkıntılarımız hat safhada idi. Buna zaman zaman yaşanan sağlık sorunlarını da ekliyorduk ancak Fatih Devlet Hastanesinde iki yıldır doğum servisinin kapalı olması anlaşılır gibi değil. Öncelikle şunu ifade edeyim ki bunu çok geç öğrenmek bir gazeteci olarak benim için büyük ayıp. Ama benden daha ötesi var, burada özellikle AK Parti ve MHP ile CHP, İYİ Parti, SP, Refah Partisi ve diğer partilerin de büyük ayıbı. Araştırma Hastanesi olabilecek Fatih Devlet Hastanesinde doğum servisinin kapalı tutulmasının nasıl bir gerekçesi olabilir. Nüfusu bir milyonu aşan bir ilçede böyle saçma bir uygulama nasıl olabilir? Olması bir tarafa bu durumdan neden bu şehirde yaşayan kimse rahatsız olmaz? Kamuoyundaki en büyük söylenti ise Fatih Devlet Hastanesi karşısındaki eski milletvekili Nevzat Doğan’a ait olan hastanede doğum servisinin sürekli açık alması. Bazı vatandaşlar sadece Nevzat Doğan’ın hastanesine kıyak çekilmek için hastanenin doğum servisinin kapatıldığını söylüyor. Ben böyle olacağını düşünmek bile istemiyorum ama vatandaş “Fatih Devlet Hastanesinde pandeminden  dolayı kapalı tutuluyor, karşı taraftaki özel hastanede hiç mi korona tehlikesi yok” demekten kendisini alamıyor. Bu ayıp önce Gebze’de gazetecilik yapan bizlerin, sonra da Gebze’deki tüm ilçe başkanlarının ve STK’ların ayıbıdır. Bu ayıbı temizlemek için her hafta ilçe başkanlarının Fatih Devlet Hastanesi önünde ortak açıklama yapması gerekir. Bu kadar sorumsuzluk, bu kadar umursamazlık ve bu kadar sahipsizlik olamaz. Nüfusu 1 milyonu aşan bir ilçede koca binası olan bir hastanenin doğum servisi nasıl kapalı tutulur? Hem de iki yıldır, bundan hiç kimse mi rahatsız olmaz Allah aşkına? Bir duyum ise AK Parti Gebze ilçe teşkilatında da konu uzun süre tartışılmış ve büyük sorun olmuş. Umarım bu tartışma uzun sürmez ve kısa sürede bitirilir ve sorun çözülmüş olur. AK Parti ilçe yönetimi bunu beceremiyorsa bırakıp gitsin hepsi bence…. Bu olay ayrıca Gebze’ye bakış açısının da bir özetidir, umarım kısa sürede Gebze’yi bu ayıptan kurtarırız. Bunun için de hepimiz daha çok sorumluluk almalı ve daha fazla Gebzeli olmalıyız, aslında biz adam gibi Gebzeli olsak bu sorun çok kısa sürede çözülürdü. Bizde de sorun var demek ki….  
Ekleme Tarihi: 22 Şubat 2022 - Salı

FATİH’TE DOĞUMHANE AYIBI!

Bir süredir Gebze’de inanılmaz şeyler oluyor. Neyin ne olduğunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu anlatacağımız olay ise sıkıntıların da boyutunu aşmış. SEDAŞ ve Telekom ile ilgili sıkıntılarımız hat safhada idi. Buna zaman zaman yaşanan sağlık sorunlarını da ekliyorduk ancak Fatih Devlet Hastanesinde iki yıldır doğum servisinin kapalı olması anlaşılır gibi değil.

Öncelikle şunu ifade edeyim ki bunu çok geç öğrenmek bir gazeteci olarak benim için büyük ayıp. Ama benden daha ötesi var, burada özellikle AK Parti ve MHP ile CHP, İYİ Parti, SP, Refah Partisi ve diğer partilerin de büyük ayıbı. Araştırma Hastanesi olabilecek Fatih Devlet Hastanesinde doğum servisinin kapalı tutulmasının nasıl bir gerekçesi olabilir. Nüfusu bir milyonu aşan bir ilçede böyle saçma bir uygulama nasıl olabilir? Olması bir tarafa bu durumdan neden bu şehirde yaşayan kimse rahatsız olmaz?

Kamuoyundaki en büyük söylenti ise Fatih Devlet Hastanesi karşısındaki eski milletvekili Nevzat Doğan’a ait olan hastanede doğum servisinin sürekli açık alması. Bazı vatandaşlar sadece Nevzat Doğan’ın hastanesine kıyak çekilmek için hastanenin doğum servisinin kapatıldığını söylüyor. Ben böyle olacağını düşünmek bile istemiyorum ama vatandaş “Fatih Devlet Hastanesinde pandeminden  dolayı kapalı tutuluyor, karşı taraftaki özel hastanede hiç mi korona tehlikesi yok” demekten kendisini alamıyor.

Bu ayıp önce Gebze’de gazetecilik yapan bizlerin, sonra da Gebze’deki tüm ilçe başkanlarının ve STK’ların ayıbıdır. Bu ayıbı temizlemek için her hafta ilçe başkanlarının Fatih Devlet Hastanesi önünde ortak açıklama yapması gerekir. Bu kadar sorumsuzluk, bu kadar umursamazlık ve bu kadar sahipsizlik olamaz. Nüfusu 1 milyonu aşan bir ilçede koca binası olan bir hastanenin doğum servisi nasıl kapalı tutulur? Hem de iki yıldır, bundan hiç kimse mi rahatsız olmaz Allah aşkına?

Bir duyum ise AK Parti Gebze ilçe teşkilatında da konu uzun süre tartışılmış ve büyük sorun olmuş. Umarım bu tartışma uzun sürmez ve kısa sürede bitirilir ve sorun çözülmüş olur. AK Parti ilçe yönetimi bunu beceremiyorsa bırakıp gitsin hepsi bence….

Bu olay ayrıca Gebze’ye bakış açısının da bir özetidir, umarım kısa sürede Gebze’yi bu ayıptan kurtarırız. Bunun için de hepimiz daha çok sorumluluk almalı ve daha fazla Gebzeli olmalıyız, aslında biz adam gibi Gebzeli olsak bu sorun çok kısa sürede çözülürdü. Bizde de sorun var demek ki….

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.