Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

FATURALAR YÜREK YAKIYOR!

Bir süredir toplumun büyük bir bölümü elektrik ve doğalgaz faturalarına isyan ediyor. Hemen hereksin tepki gösterdiği faturaların neden bu kadar fazla geldiğini kimse anlamıyor. Eskiden üretim yapan atölyelere bile bu kadar fatura gelmezken şimdi ise üç beş nüfuslu hanelere bile inanılmaz elektrik ve doğalgaz faturası geliyor. Daha sonrasının da ne olacağını kimse bilmiyor. Bir süredir muhalefet cephesi ısrarla bu işin takipçisi olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise her defasında vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceğini söylüyor. Birileri geçen yıl 37 TL’ye aldığımız 5 litrelik Ayçiçek yağının fiyatının bugünlerde en ucuz olduğu yerde 125’den satıldığını söylese de Erdoğan da gerçeği anlasa diye düşünüyorum ama kimse fikir beyan edemiyor. Yoksa her şeyi biliyor da bilmiyormuş gibi mi yapıyor? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elektrik dağıtım işi ile ilgili söylediklerinin hepsinin altına imzamı atarım. Zira bu işin artık devlet eliyle yapılması gerekiyor. Özel şirketler suyunu çıkardı ve daha neye kadar para ödeyeceğiz bilemiyoruz. Bu şirketlerden biri de bölgemizin elektrik dağıtım işini yapan SEDAŞ….Gebze bölgesine yatırım yapmadığı gibi yaptıklarını da yarım bırakıyor, direkleri kaldırımlara dikiyor, kabloları yollarda cadde ve sokaklarda bırakıyor. Çünkü hesap soran ve denetleyen yok. Türkiye’nin üretim üssü Gebze’de günde 7-8 kez elektrik kesintisinin olduğu dönemleri yaşadık SEDAŞ ile…Amiyane tabirle Gebze SEDAŞ ile Afrika’dan beter oldu. Ürüten, istihdam sağlayan ve bu ülkeye katma değer katan binlerce insan ise elektrik kesintilerinin ne zaman, nasıl ve ne kadar olacağını bilemiyor. Elektrik dağıtım şirketleri bu milleti sömürdüğü gibi kanını emiyor ve karşılığında beklenen hizmeti de veremiyor. Bu günden tezi yok, kısa sürede bu iş yeniden devlete geçmeli ve vatandaş soyulmadan, sadece yaktığı elektriğin parasını ödemeli. Bu işi yaparken de devleti zarara uğratmamak gerekiyor. Eskiden faturalar sadece cep yakıyordu, bugün hem cebi hem de yürekleri yakıyor. Yiyecek ekmek bulamayan insanlar elektrik ve doğalgaz faturaları ili inip inim inlemeye başladı. Umarım kısa sürede bu sorun çözülür ve vatandaş da rahat bir nefes alır, yoksa bu sistem böyle gitmez ve büyük bir sorun yaşanabilir. Sorun yaşanmadan çözersek bu iş çok daha iyi olur. Biz bugünden söyleyelim, sonra söylemedi demeyin…
Ekleme Tarihi: 17 Şubat 2022 - Perşembe

FATURALAR YÜREK YAKIYOR!

Bir süredir toplumun büyük bir bölümü elektrik ve doğalgaz faturalarına isyan ediyor. Hemen hereksin tepki gösterdiği faturaların neden bu kadar fazla geldiğini kimse anlamıyor. Eskiden üretim yapan atölyelere bile bu kadar fatura gelmezken şimdi ise üç beş nüfuslu hanelere bile inanılmaz elektrik ve doğalgaz faturası geliyor. Daha sonrasının da ne olacağını kimse bilmiyor.

Bir süredir muhalefet cephesi ısrarla bu işin takipçisi olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise her defasında vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceğini söylüyor. Birileri geçen yıl 37 TL’ye aldığımız 5 litrelik Ayçiçek yağının fiyatının bugünlerde en ucuz olduğu yerde 125’den satıldığını söylese de Erdoğan da gerçeği anlasa diye düşünüyorum ama kimse fikir beyan edemiyor. Yoksa her şeyi biliyor da bilmiyormuş gibi mi yapıyor?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elektrik dağıtım işi ile ilgili söylediklerinin hepsinin altına imzamı atarım. Zira bu işin artık devlet eliyle yapılması gerekiyor. Özel şirketler suyunu çıkardı ve daha neye kadar para ödeyeceğiz bilemiyoruz. Bu şirketlerden biri de bölgemizin elektrik dağıtım işini yapan SEDAŞ….Gebze bölgesine yatırım yapmadığı gibi yaptıklarını da yarım bırakıyor, direkleri kaldırımlara dikiyor, kabloları yollarda cadde ve sokaklarda bırakıyor. Çünkü hesap soran ve denetleyen yok. Türkiye’nin üretim üssü Gebze’de günde 7-8 kez elektrik kesintisinin olduğu dönemleri yaşadık SEDAŞ ile…Amiyane tabirle Gebze SEDAŞ ile Afrika’dan beter oldu. Ürüten, istihdam sağlayan ve bu ülkeye katma değer katan binlerce insan ise elektrik kesintilerinin ne zaman, nasıl ve ne kadar olacağını bilemiyor. Elektrik dağıtım şirketleri bu milleti sömürdüğü gibi kanını emiyor ve karşılığında beklenen hizmeti de veremiyor. Bu günden tezi yok, kısa sürede bu iş yeniden devlete geçmeli ve vatandaş soyulmadan, sadece yaktığı elektriğin parasını ödemeli. Bu işi yaparken de devleti zarara uğratmamak gerekiyor. Eskiden faturalar sadece cep yakıyordu, bugün hem cebi hem de yürekleri yakıyor. Yiyecek ekmek bulamayan insanlar elektrik ve doğalgaz faturaları ili inip inim inlemeye başladı. Umarım kısa sürede bu sorun çözülür ve vatandaş da rahat bir nefes alır, yoksa bu sistem böyle gitmez ve büyük bir sorun yaşanabilir. Sorun yaşanmadan çözersek bu iş çok daha iyi olur. Biz bugünden söyleyelim, sonra söylemedi demeyin…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.