Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

GEBZE BELEDİYESİ’NİN ÖRNEK OLACAK KREŞİ

Gebze Belediyesi’nin son meclis oturumunda çeşitli maddeler ele alındı. Kimisi direk geçti, kimisi oy çokluğu ile …Kimisi ise komisyona havale edildi. Meclisin en önemli gündem maddelerinden birisi ise Bulgaristan’ın Haskovo kentine bağlı Stanbolov Belediyesi ile Gebze’nin kardeş olması idi. Türklerin oldukça fazla olduğu Haskovo bölgesinde geçmişte Tavşancılspor ile bir hafta kampta kalmıştık. Rahmetli Salih Gün’ün başkanlığı döneminde ve takımın 3. Lige çıktığı ilk sene olmuştu. Türkler oldukça fazla idi ve bize yoğun bir ilgi gösterdiler o bölgeden. Hatta son akşam kaplıca bölgesi Mineral Bani bölgesinde Türk gençleri ile karşılaştık ve “Abi bir haftadır buradasınız, bizim neden haberimiz olmadı” diye sitem etti. Hatta o bölgenin belediye başkanı da sanırım Türk’tü….Yani diyeceğim o ki, böyle bir kardeşlik isabet olmuş ve karşılıklı ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerekiyor. Meclisin diğer önemli ve hatta en önemli maddesi ise Gebze Belediyesinin eski kent konseyi binasını 7/24 açık kalacak bir kreş yapması idi. İlk duyduğumda nasıl olacağını merak ederken Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz hemen olaya açıklık getirdi ve yola çıkarken yasal sorun olduğunu, Ankara’da yapılan yazışmalar sonrası böyle bir işe giriştiklerini söyledi. Hatta daha da ileri giderek; “Bu kreş Türkiye’de bir ilk olacak, 24 saat hizmet verecek olan bu kreşi yapacağımızı duyunca valilik ve bakanlık da çok şaşırdı” ifadesini kullandı. İlk etapta bakıldığında kreş işi belediyenin işi değil gibi görülebilir ama belediyenin bir sorumluluk alması son derece önemlidir. Özellikle pandemi sürecinde çalışan anne ve babaların çocuklarının özellikle akşam saatlerinden sonra çok mağdur olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Bu kreşle birlikte annelerin de çocukların da çok daha rahat bir ortamda olacağına inanıyoruz. Hatta bugün bu tabloyu görünce “Bugüne kadar Fatih Devlet hastanesinin bir bölümüne neden böyle bir kreş yapılmamış” diye sorgulamak geldi içimden… İşin özeti şu, bir yerde bir sorun varsa yerel yönetimler her aşamasından sorumludur, kreş olayı da önemli bir konudur ve akıl eden, katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkür etmek lazım. Bunun yanı sıra daha büyük sorun olan Gebze’de kurulması planlanan bir Adli Tıp Kurumu olayı vardı, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün buna öncülük etmesi gerekir. Zira Başkan Büyükgöz bir yıl önce Gebze’de böyle bir kurumun olacağını ve otopsi dahil tüm işlemlerin Gebze’de yapılacağını söylemiş ve yerin de hazır olduğunu ifade etmişti. Daha sonra kendisine sorduğumuzda ise böyle bir talebin gelmediğine değinmişti. Kim talep edecek, kim yer verecek, kim engelleri kaldıracaksa bir an önce kaldırılsın ve bu sorun da Gebze’de kökünden çözülsün. Zira Gebze’den İstanbul Adli Tıp Kurumuna giden insanlar cenazesine mi ağlayacak, yoksa yolda çektiği işkenceye mi yanacak?
Ekleme Tarihi: 04 Şubat 2022 - Cuma

GEBZE BELEDİYESİ’NİN ÖRNEK OLACAK KREŞİ

Gebze Belediyesi’nin son meclis oturumunda çeşitli maddeler ele alındı. Kimisi direk geçti, kimisi oy çokluğu ile …Kimisi ise komisyona havale edildi. Meclisin en önemli gündem maddelerinden birisi ise Bulgaristan’ın Haskovo kentine bağlı Stanbolov Belediyesi ile Gebze’nin kardeş olması idi. Türklerin oldukça fazla olduğu Haskovo bölgesinde geçmişte Tavşancılspor ile bir hafta kampta kalmıştık. Rahmetli Salih Gün’ün başkanlığı döneminde ve takımın 3. Lige çıktığı ilk sene olmuştu. Türkler oldukça fazla idi ve bize yoğun bir ilgi gösterdiler o bölgeden. Hatta son akşam kaplıca bölgesi Mineral Bani bölgesinde Türk gençleri ile karşılaştık ve “Abi bir haftadır buradasınız, bizim neden haberimiz olmadı” diye sitem etti. Hatta o bölgenin belediye başkanı da sanırım Türk’tü….Yani diyeceğim o ki, böyle bir kardeşlik isabet olmuş ve karşılıklı ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerekiyor.

Meclisin diğer önemli ve hatta en önemli maddesi ise Gebze Belediyesinin eski kent konseyi binasını 7/24 açık kalacak bir kreş yapması idi. İlk duyduğumda nasıl olacağını merak ederken Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz hemen olaya açıklık getirdi ve yola çıkarken yasal sorun olduğunu, Ankara’da yapılan yazışmalar sonrası böyle bir işe giriştiklerini söyledi. Hatta daha da ileri giderek; “Bu kreş Türkiye’de bir ilk olacak, 24 saat hizmet verecek olan bu kreşi yapacağımızı duyunca valilik ve bakanlık da çok şaşırdı” ifadesini kullandı.

İlk etapta bakıldığında kreş işi belediyenin işi değil gibi görülebilir ama belediyenin bir sorumluluk alması son derece önemlidir. Özellikle pandemi sürecinde çalışan anne ve babaların çocuklarının özellikle akşam saatlerinden sonra çok mağdur olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Bu kreşle birlikte annelerin de çocukların da çok daha rahat bir ortamda olacağına inanıyoruz. Hatta bugün bu tabloyu görünce “Bugüne kadar Fatih Devlet hastanesinin bir bölümüne neden böyle bir kreş yapılmamış” diye sorgulamak geldi içimden…

İşin özeti şu, bir yerde bir sorun varsa yerel yönetimler her aşamasından sorumludur, kreş olayı da önemli bir konudur ve akıl eden, katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkür etmek lazım. Bunun yanı sıra daha büyük sorun olan Gebze’de kurulması planlanan bir Adli Tıp Kurumu olayı vardı, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün buna öncülük etmesi gerekir. Zira Başkan Büyükgöz bir yıl önce Gebze’de böyle bir kurumun olacağını ve otopsi dahil tüm işlemlerin Gebze’de yapılacağını söylemiş ve yerin de hazır olduğunu ifade etmişti. Daha sonra kendisine sorduğumuzda ise böyle bir talebin gelmediğine değinmişti. Kim talep edecek, kim yer verecek, kim engelleri kaldıracaksa bir an önce kaldırılsın ve bu sorun da Gebze’de kökünden çözülsün. Zira Gebze’den İstanbul Adli Tıp Kurumuna giden insanlar cenazesine mi ağlayacak, yoksa yolda çektiği işkenceye mi yanacak?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.