Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

GEBZE BUNUN İÇİN KAYBETTİ!

Dün Hedef Gazetesi’nin manşetinde tarihi bir haber yer aldı. İzmit’te Basın Onur Günü adı altında kutlamalar yapılırken, biz de Atatürk’ün İzmit gezisi öncesi ve sonrasında Gebze’ye de geldiğini manşete taşıyarak; “Gebze Atatürk’ü unuttu” manşetini attık.  Sabah ise Hedef TV canlı yayınlarında uzun sayılabilecek bir konu olarak gündeme taşıdık. Haberde ayrıca gelecek yıl Atatürk’ün Gebze’ye gelişinin yüzüncü yılı için bugünden hazırlıklar yapılması gerektiğine vurgu yaptık. Öncelikle gazetemizin tarihçi yazarı Recep Kankal’ı bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Birçok arşiv belgesi ile birlikte bu haberi gazetenin 6. Sayfasında da tam sayfa olarak gündeme getirdi. Atatürk’ün Gebze, Dilovası, Hereke ve Çerkeşli köyleri n idi ziyaret ettiğine dikkat çekti. Hatta, Atatürk’ün TİME Dergisinin kapağında yer alan fotoğrafın bile Gebze’de çekildiğine dikkat çekti. Türkiye’nin başka bir ilçesinde olsa yer yerinden oynardı ama Gebze’de bunu dün itibarı ile göremedik. Umarım yanılan biz oluruz ve kurumlar gelecek yıl Atatürk’ün Gebze’ye gelişi ile ilgili Gebze’nin de tanıtımına katkı sunacak programlar düzenlerler…Ayrıca 100. Yıla özel PTT’ye Gebze pulu bastırılmalı ve farklı ses getirecek etkinlikler de yapılmalı. Bu eşsizlik aslında insanı üzüyor ama yılmamak gerekiyor. Bugüne kadar hep suçu başkalarında aradık ama yine yanılmışız. Gebze neden hep kaybeden oluyor şimdi daha iyi anlıyorum. Üzerimizdeki şu ölü toprağını bir atabilsek çok şeyler değişecek ama ne zaman atacağız onu da kimse bilemiyor. HAVUZ SİSTEMİ HAVUZ SEFASINA DÖNÜŞTÜ! Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süredir Gebze bölgesinde “Havuz sistemi” uygulaması yapıyor. Belli alanlarda iyilikleri olan havuz sisteminde eskiden olduğu gibi bir yolcu için kavga etme dönemi bitti. Herkes havuzdan ortak pay alıyor ancak bunu yanlış uygulayan otobüs  şoförleri de bir hayli arttı. Eskiden bir yolcu için birbirini yiyen bazı şoförlerin pandemiyi de bahane ederek kafasına göre yolcu aldığı ifade ediliyor. Bunu zaman zaman biz de gözlemliyoruz. Halliyle aynı hatta bir otobüs 300 yolcu taşırken, bir başka otobüs neden 500 kişi taşıyor. Bir kısım sürücü de bunun sorgulanmasını istiyor. Az yolcu taşıyan ile çok yolcu taşıyanın ayırt edilmediği bir Havuz sistemi adeta havuz sefasına dönüşüyor. Bu sorunun Beylikbağı –Gebze ve Darıca-Gebze hattında daha sık yaşandığı gözleniyor. Büyükşehir’in bu bölgede onlarca denetim elemanı ve zabıtası olmasına rağmen sorunun hala devam ettiği dile getiriliyor. Umarım bu yazından sonra bir nebze olsun otobüsler denetlenir ve özellikle sabah ve akşam saatlerinde mağduriyet yaşayan yolcuların sorunları çözülmüş olur.
Ekleme Tarihi: 18 Ocak 2022 - Salı

GEBZE BUNUN İÇİN KAYBETTİ!

Dün Hedef Gazetesi’nin manşetinde tarihi bir haber yer aldı. İzmit’te Basın Onur Günü adı altında kutlamalar yapılırken, biz de Atatürk’ün İzmit gezisi öncesi ve sonrasında Gebze’ye de geldiğini manşete taşıyarak; “Gebze Atatürk’ü unuttu” manşetini attık.  Sabah ise Hedef TV canlı yayınlarında uzun sayılabilecek bir konu olarak gündeme taşıdık. Haberde ayrıca gelecek yıl Atatürk’ün Gebze’ye gelişinin yüzüncü yılı için bugünden hazırlıklar yapılması gerektiğine vurgu yaptık. Öncelikle gazetemizin tarihçi yazarı Recep Kankal’ı bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Birçok arşiv belgesi ile birlikte bu haberi gazetenin 6. Sayfasında da tam sayfa olarak gündeme getirdi. Atatürk’ün Gebze, Dilovası, Hereke ve Çerkeşli köyleri n idi ziyaret ettiğine dikkat çekti. Hatta, Atatürk’ün TİME Dergisinin kapağında yer alan fotoğrafın bile Gebze’de çekildiğine dikkat çekti. Türkiye’nin başka bir ilçesinde olsa yer yerinden oynardı ama Gebze’de bunu dün itibarı ile göremedik. Umarım yanılan biz oluruz ve kurumlar gelecek yıl Atatürk’ün Gebze’ye gelişi ile ilgili Gebze’nin de tanıtımına katkı sunacak programlar düzenlerler…Ayrıca 100. Yıla özel PTT’ye Gebze pulu bastırılmalı ve farklı ses getirecek etkinlikler de yapılmalı. Bu eşsizlik aslında insanı üzüyor ama yılmamak gerekiyor. Bugüne kadar hep suçu başkalarında aradık ama yine yanılmışız. Gebze neden hep kaybeden oluyor şimdi daha iyi anlıyorum. Üzerimizdeki şu ölü toprağını bir atabilsek çok şeyler değişecek ama ne zaman atacağız onu da kimse bilemiyor.

HAVUZ SİSTEMİ HAVUZ SEFASINA DÖNÜŞTÜ!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süredir Gebze bölgesinde “Havuz sistemi” uygulaması yapıyor. Belli alanlarda iyilikleri olan havuz sisteminde eskiden olduğu gibi bir yolcu için kavga etme dönemi bitti. Herkes havuzdan ortak pay alıyor ancak bunu yanlış uygulayan otobüs  şoförleri de bir hayli arttı. Eskiden bir yolcu için birbirini yiyen bazı şoförlerin pandemiyi de bahane ederek kafasına göre yolcu aldığı ifade ediliyor. Bunu zaman zaman biz de gözlemliyoruz. Halliyle aynı hatta bir otobüs 300 yolcu taşırken, bir başka otobüs neden 500 kişi taşıyor. Bir kısım sürücü de bunun sorgulanmasını istiyor. Az yolcu taşıyan ile çok yolcu taşıyanın ayırt edilmediği bir Havuz sistemi adeta havuz sefasına dönüşüyor. Bu sorunun Beylikbağı –Gebze ve Darıca-Gebze hattında daha sık yaşandığı gözleniyor. Büyükşehir’in bu bölgede onlarca denetim elemanı ve zabıtası olmasına rağmen sorunun hala devam ettiği dile getiriliyor. Umarım bu yazından sonra bir nebze olsun otobüsler denetlenir ve özellikle sabah ve akşam saatlerinde mağduriyet yaşayan yolcuların sorunları çözülmüş olur.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.