19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

GEBZE BÜYÜKGÖZ İLE SESSİZ DEVRİM (!) YAŞARKEN…

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün cumartesi günü basın toplantısı vardı. Gazete ve gazetecilikle alakası olmayan bir sürü gereksiz insanı bu tür toplantılara kimler davet eder merak ediyorum. Başkan Büyükgöz toplantıda yaptığı konuşmada, Gebze’nin bugünlerde sessiz bir devrim yaşadığına dikkat çekti. Şehir plancısı bir belediye başkanı olarak (!) 17-18 park yaptık ama bunları bile kamuoyuna anlatamadık dedi. Büyükgöz kendisine göre önemli gördüğü birçok alanda açıklama yaptı ve Gebze’nin aslında sessiz bir devrim yaşadığını ve bunun daha sonra fark edileceğini söyledi. Büyükgöz bunları konuşurken bir ara “Acaba biz başka bir Gebze’de mi yaşıyoruz?” demek geldi içimizden. Zira şehir plancısı dediğimiz belediye başkanı göreve geleli üç yıl olmuş ve biz hala daha Yeni Bağdat Caddesinin trafiğini çözememişiz. Tek yön yapılan bazı trafik alanları ise tam bir ucube olmuş. Örneğin kamyon garajı civarındaki uygulama…Cuma akşamı düğün dönüşü meclis üyesi Mahmut Yandık’la birlikte bu yolu kullanırken az kalsın 32 yıllık Gebze hayatında il kez Gebze’de kaybolma şerefine nail (!) oluyorduk. Büyükgöz ayrıca bir soru üzerine, Mermerciler fuarı ile ilgili 15 dakikaya yakın konuşma yaptı. Hatta ilk kez bu toplantıda dulduk ki, Gebze’de Mermerciler Fuarı yokmuş. Burası İstanbul ve bu bölgenin 500 dönümlük fuar alanıymış. Sanırım Büyükgöz’e Maltepe civarında çok geniş bir alana fuar alanı yapıldığını kimse söylememiş. Ayrıca Gebze Teknik Üniversitesi içerisinde kongre ve yeni bir fuar merkezi yapıldığını biliyoruz. Zinnur Büyükgöz başkan olmadan önce Mermerciler Fuarının danışmanlığını yapıyordu bunu kendisi de söyledi ama yine hızını alamadı ve dakikalarca Mermerciler Fuarını gazetecilere anlattı. Üç yıldır sadece Yeni Bağdat Caddesinin trafiğini çözemedik ama Türkiye’nin en kaliteli mermerinin çıktığı Giresun, Diyarbakır ve Elazığ’da çıkan mermerlerin sergileneceği rant alanını konuşuyoruz…Kafamı duvarlara vurmak istiyorum ama fayda etmeyecek yine…Bu fuar alanının bir ihanet ve rant alanı olacağını hep birlikte görerek yaşayacağız ama iş işten geçmiş olacak… RECEP KAYA’NIN RAKİPLERE DÜĞÜN JESTİ AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya Cuma akşamı oğlunu evlendirdi. Ak Partililerin ve Recep Kaya’nın gövde gösterisi yaptığı düğünde rakip ilçe başkanlarına Recep Kaya tarafından güzel bir jest yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın kıydığı nikahta 30’a yakın kişi de şahitlik yaptı. Şahitler arasında CHP, MHP; İYİ Parti, Saadet Partisi ve Refah Partisi ilçe başkanları da vardı. Kaya’nın rakip ilçe başkanlarına yaptığı bu jest düğünün en çok konuşulan konusu oldu. İlçe olarak da ülke olarak da bizim bunlara ihtiyacımız var. Kavga, gürültü, gerginlik ve gereksiz tartışmaları artık beynimiz de kaldırmıyor. Alkışlar Recep Kaya’ya…
Ekleme Tarihi: 06 Eylül 2021 - Pazartesi

GEBZE BÜYÜKGÖZ İLE SESSİZ DEVRİM (!) YAŞARKEN…

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün cumartesi günü basın toplantısı vardı. Gazete ve gazetecilikle alakası olmayan bir sürü gereksiz insanı bu tür toplantılara kimler davet eder merak ediyorum.

Başkan Büyükgöz toplantıda yaptığı konuşmada, Gebze’nin bugünlerde sessiz bir devrim yaşadığına dikkat çekti. Şehir plancısı bir belediye başkanı olarak (!) 17-18 park yaptık ama bunları bile kamuoyuna anlatamadık dedi. Büyükgöz kendisine göre önemli gördüğü birçok alanda açıklama yaptı ve Gebze’nin aslında sessiz bir devrim yaşadığını ve bunun daha sonra fark edileceğini söyledi. Büyükgöz bunları konuşurken bir ara “Acaba biz başka bir Gebze’de mi yaşıyoruz?” demek geldi içimizden.

Zira şehir plancısı dediğimiz belediye başkanı göreve geleli üç yıl olmuş ve biz hala daha Yeni Bağdat Caddesinin trafiğini çözememişiz. Tek yön yapılan bazı trafik alanları ise tam bir ucube olmuş. Örneğin kamyon garajı civarındaki uygulama…Cuma akşamı düğün dönüşü meclis üyesi Mahmut Yandık’la birlikte bu yolu kullanırken az kalsın 32 yıllık Gebze hayatında il kez Gebze’de kaybolma şerefine nail (!) oluyorduk.

Büyükgöz ayrıca bir soru üzerine, Mermerciler fuarı ile ilgili 15 dakikaya yakın konuşma yaptı. Hatta ilk kez bu toplantıda dulduk ki, Gebze’de Mermerciler Fuarı yokmuş. Burası İstanbul ve bu bölgenin 500 dönümlük fuar alanıymış. Sanırım Büyükgöz’e Maltepe civarında çok geniş bir alana fuar alanı yapıldığını kimse söylememiş. Ayrıca Gebze Teknik Üniversitesi içerisinde kongre ve yeni bir fuar merkezi yapıldığını biliyoruz. Zinnur Büyükgöz başkan olmadan önce Mermerciler Fuarının danışmanlığını yapıyordu bunu kendisi de söyledi ama yine hızını alamadı ve dakikalarca Mermerciler Fuarını gazetecilere anlattı. Üç yıldır sadece Yeni Bağdat Caddesinin trafiğini çözemedik ama Türkiye’nin en kaliteli mermerinin çıktığı Giresun, Diyarbakır ve Elazığ’da çıkan mermerlerin sergileneceği rant alanını konuşuyoruz…Kafamı duvarlara vurmak istiyorum ama fayda etmeyecek yine…Bu fuar alanının bir ihanet ve rant alanı olacağını hep birlikte görerek yaşayacağız ama iş işten geçmiş olacak…

RECEP KAYA’NIN RAKİPLERE DÜĞÜN JESTİ

AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya Cuma akşamı oğlunu evlendirdi. Ak Partililerin ve Recep Kaya’nın gövde gösterisi yaptığı düğünde rakip ilçe başkanlarına Recep Kaya tarafından güzel bir jest yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın kıydığı nikahta 30’a yakın kişi de şahitlik yaptı. Şahitler arasında CHP, MHP; İYİ Parti, Saadet Partisi ve Refah Partisi ilçe başkanları da vardı. Kaya’nın rakip ilçe başkanlarına yaptığı bu jest düğünün en çok konuşulan konusu oldu. İlçe olarak da ülke olarak da bizim bunlara ihtiyacımız var. Kavga, gürültü, gerginlik ve gereksiz tartışmaları artık beynimiz de kaldırmıyor. Alkışlar Recep Kaya’ya…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.