Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

Gebze-Darıca Metrosu Bitecek Mi?

Gebze-Darıca Metrosunun bölge için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle şehir içi trafiğinde olacak rahatlamanın normal hayata nasıl yansıyacağını merak ederken, metro ile birlikte günde 55 bin aracın da trafikten çekilecek olmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da bana göre bu bölge için attığı en önemli adım metronun ulaştırma bakanlığına devredilmesi oldu. Zira, borç batağındaki bir Kocaeli Büyükşehir belediyesinin bu imkanlarla metro projesini bitirmesi çok çok zordu. Şimdi projeyi Ulaştırma Bakanlığı tarafından ihale edilen müteahhit yapıyor ama neyin nerede, ne kadar yapıldığını gazeteciler olarak biz bile bilmiyoruz. Bir koç ay önce Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Gebze-Darıca metrosunun yüzde 41’lik bölümünün bitirildiği yönünde bir ifadesini duymuştuk. Şimdi bu rakam en fazla yüzde 45 olsun. Yaklaşık 4 yılda yüzde 45’i tamamlanan bir proje yılsonunda nasıl açılacak veya projede gelinen nokta nedir bilemiyoruz. Bugünkü gördüklerim ve tahminlerimi söyleyecek olursam bu projenin yılsonu bitirilmesinin çok zor olduğunu düşünüyorum. Gebze-Darıca metrosuçok güzel olacak ancak özellikle istasyonların bulunacağı çevrelerde yapılan çalışmalar çevre esnafını çok mağdur etti ve kepenk kapatıp gidenler oldu. Umarım çalışmaların bundan sonrası çok daha sağlıklı ve hızlı yapılır. CHP MİTİNGİ VE GEBZE BÖLGESİ Cumhuriyet Halk Partisi hafta sonu İstanbul’da önemli bir miting yaptı. Parti açısından bakıldığında hedefe ulaşan bir miting olarak değerlendirilebilir ama Gebze bölgesinden bakıldığında fiyasko olarak düşünebiliriz. Nedenine gelince; eskiden böyle bir miting yapılacağı zaman 15-20 gün önceden basına bilgi verilir, kimin nereden nasıl katılım sağlayacağı açıklanırdı. Hatta sürekli yerel basın ile ilişki içerisinde olunur, bu tür önemli mitinglere yerel basından da üst düzey katılımların olması sağlanırdı. Şimdi ise ilçe başkanlarının en büyük marifeti (!) faceboktan fotoğraf paylaşmak ve vatsaptan davetiye atmak….Kim geliyor, nasıl geliyor, nerede buluşulacak soran yok. İlçe başkanlarının bir kısmı bunu da yapmıyor. Her insanın yaptığı mesleğin kendisine göre bir ağırlığı ve saygınlığı vardır. Umarım bundan sonra bu işler biraz daha adabına ve edebine uygun olarak yapılır. Yoksa seviye her geçen gün daha da aşağılara çekilirse basın da siyaset de hep kaybetmeyle devam eder. Bizden söylemesi…
Ekleme Tarihi: 23 Mayıs 2022 - Pazartesi

Gebze-Darıca Metrosu Bitecek Mi?

Gebze-Darıca Metrosunun bölge için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle şehir içi trafiğinde olacak rahatlamanın normal hayata nasıl yansıyacağını merak ederken, metro ile birlikte günde 55 bin aracın da trafikten çekilecek olmasının önemli olduğunu düşünüyorum.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da bana göre bu bölge için attığı en önemli adım metronun ulaştırma bakanlığına devredilmesi oldu. Zira, borç batağındaki bir Kocaeli Büyükşehir belediyesinin bu imkanlarla metro projesini bitirmesi çok çok zordu. Şimdi projeyi Ulaştırma Bakanlığı tarafından ihale edilen müteahhit yapıyor ama neyin nerede, ne kadar yapıldığını gazeteciler olarak biz bile bilmiyoruz. Bir koç ay önce Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Gebze-Darıca metrosunun yüzde 41’lik bölümünün bitirildiği yönünde bir ifadesini duymuştuk. Şimdi bu rakam en fazla yüzde 45 olsun. Yaklaşık 4 yılda yüzde 45’i tamamlanan bir proje yılsonunda nasıl açılacak veya projede gelinen nokta nedir bilemiyoruz. Bugünkü gördüklerim ve tahminlerimi söyleyecek olursam bu projenin yılsonu bitirilmesinin çok zor olduğunu düşünüyorum. Gebze-Darıca metrosuçok güzel olacak ancak özellikle istasyonların bulunacağı çevrelerde yapılan çalışmalar çevre esnafını çok mağdur etti ve kepenk kapatıp gidenler oldu. Umarım çalışmaların bundan sonrası çok daha sağlıklı ve hızlı yapılır.

CHP MİTİNGİ VE GEBZE BÖLGESİ

Cumhuriyet Halk Partisi hafta sonu İstanbul’da önemli bir miting yaptı. Parti açısından bakıldığında hedefe ulaşan bir miting olarak değerlendirilebilir ama Gebze bölgesinden bakıldığında fiyasko olarak düşünebiliriz.

Nedenine gelince; eskiden böyle bir miting yapılacağı zaman 15-20 gün önceden basına bilgi verilir, kimin nereden nasıl katılım sağlayacağı açıklanırdı. Hatta sürekli yerel basın ile ilişki içerisinde olunur, bu tür önemli mitinglere yerel basından da üst düzey katılımların olması sağlanırdı. Şimdi ise ilçe başkanlarının en büyük marifeti (!) faceboktan fotoğraf paylaşmak ve vatsaptan davetiye atmak….Kim geliyor, nasıl geliyor, nerede buluşulacak soran yok. İlçe başkanlarının bir kısmı bunu da yapmıyor. Her insanın yaptığı mesleğin kendisine göre bir ağırlığı ve saygınlığı vardır. Umarım bundan sonra bu işler biraz daha adabına ve edebine uygun olarak yapılır. Yoksa seviye her geçen gün daha da aşağılara çekilirse basın da siyaset de hep kaybetmeyle devam eder. Bizden söylemesi…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.