Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

GEBZE DARICA METROSU GEÇİKECEK Mİ?

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın göreve geldiği gün Gebze bölgesi için yaptığı en güzel şey Gebze-Darıca Metrosunu ulaştırma bakanlığına devrederek bakanlığın yapmasını sağlaması olmuştu. Hatta ilk makamında yaptığımız ziyarette de kendisine bu davranışı için teşekkür etmiştik. Zira Büyüküşehir imkanları ile metronun beş yılda bitirilmesi çok çok zor olacaktı. Geçmişte yaptığı valiliğin de verdiği tecrübe ile Başkan Büyükakın bu işi kısa sürede çözmüş, konuyu önce cumhurbaşkanına anlattıktan sonra da bakanlığa devrini sağlamıştı. Bir süredir biz de bu bölgede metro çalışmaları yüzünden çok ciddi mağduriyetler yaşıyoruz ve metronun ne zaman açılacağını dört gözle bekliyoruz. Geçmişte metronun bir bölümünün 2022 sonlarında açılacağı söylenmiş ve bu habere çok sevinmiştik. Zira günlük 55 bin aracın trafikten çekileceğini düşünmek bu bölge için inanılmaz bir durumdu. Bu açılışla birlikte Gebze ve Darıca trafiğinde büyük bir rahatlama yaşanacak, herkes istediği yere çok daha kısa sürede gidecekti. Hatta, Darıca sahilden metroya binen bir kişi 19 dakikada GOSB’un en sonuna ulaşacaktı. Bizi kaygılandıran haber ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın cumartesi günü Gebze’de yaptığı yerel yönetimler danışma meclisinde geldi. Başkan Büyükakın burada yaptığı konuşmada; “Metro projesi bir taraftan hızlı bir şekilde ilerlerken kullanılacak araçların siparişleri de verildi. Bu yılın Ağustos ayı gibi ilk araçlar gelecek ve daha sonra araçların test sürüşleri başlayacak. İnşallah Cumhuriyetimizin 100. yılında yani 2023 yılının ilk aylarında hattın bir kısmı işletmeye alınacak.  Gebze’miz için çok önemli olan Metro projesi, OSB’lerden başlayacak ve Darıca ilçemize kadar ulaşacak. 11 istasyon, depo sahası ve 20 adet şaftta çalışmalar devam ediyor. Bugün o projede emeğini ortaya koyan tüm çalışanlara da bir kez daha teşekkürlerimi sunmak istiyorum” ifadelerini de sarf etti. Başkan Büyükakın ayrıca, “Gebze OSB - Darıca Sahil Metro Hattımız sayesinde Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Gebze-Darıca ilçelerimiz arasındaki karayolu ulaşımına önemli bir alternatif oluşturacağız” diye konuştu. Haberin içeriği çok güzel ve Gebze- Darıca trafiğine büyük rahatlık getireceğini düşünüyoruz. Ancak burada sıkıntı zamanla ilgili. Daha önce 2023’te bitirilecek denilen projede gecikme olacağını akıllara getirdi. Sanırım bunun da bu saatten sonra takibini yapmak Gebze ve Darıca’daki siyasi partilerin ve STK’ların başkan ve yöneticilerine düşecek. Umarım bir yanlış kurulmuş cümledir Gebze- Darıca Metrosu 2023 yılında tamamı ile hizmete girer…  
Ekleme Tarihi: 15 Şubat 2022 - Salı

GEBZE DARICA METROSU GEÇİKECEK Mİ?

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın göreve geldiği gün Gebze bölgesi için yaptığı en güzel şey Gebze-Darıca Metrosunu ulaştırma bakanlığına devrederek bakanlığın yapmasını sağlaması olmuştu. Hatta ilk makamında yaptığımız ziyarette de kendisine bu davranışı için teşekkür etmiştik. Zira Büyüküşehir imkanları ile metronun beş yılda bitirilmesi çok çok zor olacaktı. Geçmişte yaptığı valiliğin de verdiği tecrübe ile Başkan Büyükakın bu işi kısa sürede çözmüş, konuyu önce cumhurbaşkanına anlattıktan sonra da bakanlığa devrini sağlamıştı.

Bir süredir biz de bu bölgede metro çalışmaları yüzünden çok ciddi mağduriyetler yaşıyoruz ve metronun ne zaman açılacağını dört gözle bekliyoruz. Geçmişte metronun bir bölümünün 2022 sonlarında açılacağı söylenmiş ve bu habere çok sevinmiştik. Zira günlük 55 bin aracın trafikten çekileceğini düşünmek bu bölge için inanılmaz bir durumdu. Bu açılışla birlikte Gebze ve Darıca trafiğinde büyük bir rahatlama yaşanacak, herkes istediği yere çok daha kısa sürede gidecekti. Hatta, Darıca sahilden metroya binen bir kişi 19 dakikada GOSB’un en sonuna ulaşacaktı.

Bizi kaygılandıran haber ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın cumartesi günü Gebze’de yaptığı yerel yönetimler danışma meclisinde geldi. Başkan Büyükakın burada yaptığı konuşmada; “Metro projesi bir taraftan hızlı bir şekilde ilerlerken kullanılacak araçların siparişleri de verildi. Bu yılın Ağustos ayı gibi ilk araçlar gelecek ve daha sonra araçların test sürüşleri başlayacak. İnşallah Cumhuriyetimizin 100. yılında yani 2023 yılının ilk aylarında hattın bir kısmı işletmeye alınacak.  Gebze’miz için çok önemli olan Metro projesi, OSB’lerden başlayacak ve Darıca ilçemize kadar ulaşacak. 11 istasyon, depo sahası ve 20 adet şaftta çalışmalar devam ediyor. Bugün o projede emeğini ortaya koyan tüm çalışanlara da bir kez daha teşekkürlerimi sunmak istiyorum” ifadelerini de sarf etti. Başkan Büyükakın ayrıca, “Gebze OSB - Darıca Sahil Metro Hattımız sayesinde Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Gebze-Darıca ilçelerimiz arasındaki karayolu ulaşımına önemli bir alternatif oluşturacağız” diye konuştu.

Haberin içeriği çok güzel ve Gebze- Darıca trafiğine büyük rahatlık getireceğini düşünüyoruz. Ancak burada sıkıntı zamanla ilgili. Daha önce 2023’te bitirilecek denilen projede gecikme olacağını akıllara getirdi. Sanırım bunun da bu saatten sonra takibini yapmak Gebze ve Darıca’daki siyasi partilerin ve STK’ların başkan ve yöneticilerine düşecek. Umarım bir yanlış kurulmuş cümledir Gebze- Darıca Metrosu 2023 yılında tamamı ile hizmete girer…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bjk
(17.02.2022 00:44 - #72179)
Gebze adliye metro duragı çok yavaş ilerledi bırakın 2023 ü 2025 tede bitmez bu gidişle
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.