19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

GEBZE KÜTÜPHANESİ’NİN ACI DURUMU!

Gebze’de bir halk kütüphanemiz var durumu içler acısı…Uzun süre ihale edilen yeni kütüphane ise bir türlü yapılamadı. Bursa firması olan müteahhidin işi uzatması 2019 yılında açılması gereken kütüphaneyi bu duruma getirdi. Yeni kütüphane yapılacak onarım yapılan binanın önünden geçerken içim “cız” ediyor. Mevcut kütüphaneye girince de yüreğim burkuluyor. Koskoca şu Gebze’de binlerce kütüphanenin bulunduğu Gebze halk kütüphanesine bir yer bulamadık ne acı değil mi? Kocaeli Büyükşehir belediyesi Kent Meydanı metro istasyonu yanında Mustafa Paşa Kütüphanesi ismi ile bir kütüphane açtı ama halk kütüphanesinin yerini tutması mümkün değil. Kütüphane yeni yerine taşınıncaya kadar burası Gebze halk kütüphanesi olarak kullanılsa daha iyi olmaz mıydı? Kitaba ve kütüphaneye, ramazan kolisine, yoksula yardıma bile siyaset bulaştırdığımız için elbette olmazdı, olmadı da zaten… Gebze adına şu tabloları görünce inanın içim yanıyor ama elimizden fazla bir şey gelmiyor. Bu tablodan biz veya bizim gibi insanların dışında neden kimse rahatsız olmaz anlamış değilim. Bugün mevcut halk kütüphanesine insanların çocuklarını göndermekte endişe ettiğini duyuyoruz. Hele ki pandeminin kol gezdiği bir dönemde kitapların bile üst üste olduğu bir yerde çocukların ne kadar sağlıklı olabileceklerini düşünemiyorum. Gebze bunu hak etmiyor gerçekten ama Gebze adına çıkıp yüksek sesle konuşan, yazan veya siz söyleyen birilerine de hep deli muamelesi yapılıyor. Gebze’de iktidar veya muhalefet partilerin ilçe başkanları Gebze’nin diğer sorunları veya kütüphane sorunu ile ne kadar ilgililer veya bilgi sahibiler. Veya bugüne kadar neler yaptılar? Aslında gerek iktidarda, gerekse muhalefette siyaset yapmak isteyenlere o kadar güzel malzeme var ki Gebze’de…Ama birileri hep “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” mantığı ile hareket ediyor. Bu mantıkla da sonuçta kaybeden hep Gebze oluyor. Yıllarımız hep beklemekle ve gelecek kurtarıcıyı aramakla geçti ama o kurtarıcı hiçbir zaman gelmedi. Her zaman söylerim bir daha hiç gelmeyecek, Gebze’ye bir şeyler yapılacaksa yine Gebze’den çıkacak yiğit ve namuslu insanlar yapacak. Bu kadar çürümüşlüğün ve kokuşmuşluğun ardından çok daha iyi günlerin yakın olduğuna inanıyorum. Umarım bu şehir bir gün hak ettiği değeri bulur ve hak ettiği hizmetleri alır…    
Ekleme Tarihi: 07 Haziran 2021 - Pazartesi

GEBZE KÜTÜPHANESİ’NİN ACI DURUMU!

Gebze’de bir halk kütüphanemiz var durumu içler acısı…Uzun süre ihale edilen yeni kütüphane ise bir türlü yapılamadı. Bursa firması olan müteahhidin işi uzatması 2019 yılında açılması gereken kütüphaneyi bu duruma getirdi. Yeni kütüphane yapılacak onarım yapılan binanın önünden geçerken içim “cız” ediyor. Mevcut kütüphaneye girince de yüreğim burkuluyor. Koskoca şu Gebze’de binlerce kütüphanenin bulunduğu Gebze halk kütüphanesine bir yer bulamadık ne acı değil mi?

Kocaeli Büyükşehir belediyesi Kent Meydanı metro istasyonu yanında Mustafa Paşa Kütüphanesi ismi ile bir kütüphane açtı ama halk kütüphanesinin yerini tutması mümkün değil. Kütüphane yeni yerine taşınıncaya kadar burası Gebze halk kütüphanesi olarak kullanılsa daha iyi olmaz mıydı? Kitaba ve kütüphaneye, ramazan kolisine, yoksula yardıma bile siyaset bulaştırdığımız için elbette olmazdı, olmadı da zaten…

Gebze adına şu tabloları görünce inanın içim yanıyor ama elimizden fazla bir şey gelmiyor. Bu tablodan biz veya bizim gibi insanların dışında neden kimse rahatsız olmaz anlamış değilim. Bugün mevcut halk kütüphanesine insanların çocuklarını göndermekte endişe ettiğini duyuyoruz. Hele ki pandeminin kol gezdiği bir dönemde kitapların bile üst üste olduğu bir yerde çocukların ne kadar sağlıklı olabileceklerini düşünemiyorum. Gebze bunu hak etmiyor gerçekten ama Gebze adına çıkıp yüksek sesle konuşan, yazan veya siz söyleyen birilerine de hep deli muamelesi yapılıyor.

Gebze’de iktidar veya muhalefet partilerin ilçe başkanları Gebze’nin diğer sorunları veya kütüphane sorunu ile ne kadar ilgililer veya bilgi sahibiler. Veya bugüne kadar neler yaptılar?

Aslında gerek iktidarda, gerekse muhalefette siyaset yapmak isteyenlere o kadar güzel malzeme var ki Gebze’de…Ama birileri hep “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” mantığı ile hareket ediyor. Bu mantıkla da sonuçta kaybeden hep Gebze oluyor. Yıllarımız hep beklemekle ve gelecek kurtarıcıyı aramakla geçti ama o kurtarıcı hiçbir zaman gelmedi. Her zaman söylerim bir daha hiç gelmeyecek, Gebze’ye bir şeyler yapılacaksa yine Gebze’den çıkacak yiğit ve namuslu insanlar yapacak. Bu kadar çürümüşlüğün ve kokuşmuşluğun ardından çok daha iyi günlerin yakın olduğuna inanıyorum. Umarım bu şehir bir gün hak ettiği değeri bulur ve hak ettiği hizmetleri alır…

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.