19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

GEBZE’NİN İLK FUARI

Gebze Belediyesinin katkıları ile cumartesi günü ilk kez açılan kitap fuarına vatandaşın da ilgisi yoğun oldu. Açılış sonrası alanda güzel görüntüler oluştu. 24 Nisan tarihine kadar açık kalacak fuar çerçevesinde çok sayıda önemli isim Gebze’de konferans verecek ve kitaplarını imzalayacak. Fuarda Türkiye genelinde alanında önemli başarılar elde etmiş isimlerin Gebze’ye gelmesi önemli. Ama AK Partili belediyeler sayesinde zorla yazar ve konuşmacı olanlar da yok değil. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün konuşmasında “Her fikirden insanı buraya davet ettik, asla ötekileştirme ve ayrımcılık olmayacak” sözlerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sözden yola çıkarak umarım fuara gelen yazarlar da fuarın ve Gebze Belediyesinin eksiklerini söyleme cesareti gösterir ve gelecek yıllarda fuarın çok daha iyi olması sağlanır. Kitaplara gelince; 100 yayınevinden binlerce kitap Gebzelilerle buluşacak. İlk günkü katılımın oldukça fazla olduğunu söylemek isterim. Bu sayede okuma alışkanlığının özellikle çocuklarda ve gençlerde çok daha fazla olacağını düşünüyorum. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, millet olarak okuma alışkanlığımızın olmadığını ifade ederek, okulları ziyaretlerinde yeni neslin çok daha fazla kitap okumaya meyilli olduğunu söyledi. Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman da herkesin karşılıklı olarak birbirine kitap hediye etmesi gerektiğine dikkat çekti ama açılış sonrası gördük ki sadece protokol üyelerinin birbirine kitap hediye etti. ASKIDA KİTAP UYFULAMASI OLABİLİR! 24 Nisan tarihine kadar açık olacak olan fuarı binlerce öğrencinin de ziyaret etmesi bekleniyor. Ancak acı bir gerçek var ki, her şeyde olduğu gibi kitaplarda da fiyatların çok yüksek olduğunu gördüm, Üç beş çocuğu ile fuara gelen bazı ailelerin sadece parası olmadığı için kitap alamadıklarına şahit oldum. Küçük bir boyama kitabının 25 TL olması aileleri tedirgin etti. Aslında fuar boyunca askıda kitap uygulaması başlatılmış olsa ve bu biraz daha geniş kitlelere yayılsa çok iyi olurdu. Sadece fuar alanına gelen değil, Gebze dışından, hatta yurt dışından insanların da bağış yapmaları sağlanabilirdi. Daha sonra da bu kitaplar okunduktan sonra topluca bir kütüphaneye hediye edilebilirdi…Zaman çok da geç sayılmaz, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları istediği kitapları alamıyor, çocuklara “Kitap okuyun” çağrısı yaparken, “Param yok, kitap alamıyorum” diyen ama sesini sadece yanındaki arkadaşından başka kimsenin duymadığı çocuklara da çözüm üretmek zorundayız…Sadece fuar açmak çözüm olamaz, fuardan kitap alamayanların sorunu da bizim sorunumuz, bunu da bizden başkası çözemez.
Ekleme Tarihi: 18 Nisan 2022 - Pazartesi

GEBZE’NİN İLK FUARI

Gebze Belediyesinin katkıları ile cumartesi günü ilk kez açılan kitap fuarına vatandaşın da ilgisi yoğun oldu. Açılış sonrası alanda güzel görüntüler oluştu. 24 Nisan tarihine kadar açık kalacak fuar çerçevesinde çok sayıda önemli isim Gebze’de konferans verecek ve kitaplarını imzalayacak. Fuarda Türkiye genelinde alanında önemli başarılar elde etmiş isimlerin Gebze’ye gelmesi önemli. Ama AK Partili belediyeler sayesinde zorla yazar ve konuşmacı olanlar da yok değil. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün konuşmasında “Her fikirden insanı buraya davet ettik, asla ötekileştirme ve ayrımcılık olmayacak” sözlerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sözden yola çıkarak umarım fuara gelen yazarlar da fuarın ve Gebze Belediyesinin eksiklerini söyleme cesareti gösterir ve gelecek yıllarda fuarın çok daha iyi olması sağlanır.

Kitaplara gelince; 100 yayınevinden binlerce kitap Gebzelilerle buluşacak. İlk günkü katılımın oldukça fazla olduğunu söylemek isterim. Bu sayede okuma alışkanlığının özellikle çocuklarda ve gençlerde çok daha fazla olacağını düşünüyorum. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, millet olarak okuma alışkanlığımızın olmadığını ifade ederek, okulları ziyaretlerinde yeni neslin çok daha fazla kitap okumaya meyilli olduğunu söyledi. Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman da herkesin karşılıklı olarak birbirine kitap hediye etmesi gerektiğine dikkat çekti ama açılış sonrası gördük ki sadece protokol üyelerinin birbirine kitap hediye etti.

ASKIDA KİTAP UYFULAMASI OLABİLİR!

24 Nisan tarihine kadar açık olacak olan fuarı binlerce öğrencinin de ziyaret etmesi bekleniyor. Ancak acı bir gerçek var ki, her şeyde olduğu gibi kitaplarda da fiyatların çok yüksek olduğunu gördüm, Üç beş çocuğu ile fuara gelen bazı ailelerin sadece parası olmadığı için kitap alamadıklarına şahit oldum. Küçük bir boyama kitabının 25 TL olması aileleri tedirgin etti. Aslında fuar boyunca askıda kitap uygulaması başlatılmış olsa ve bu biraz daha geniş kitlelere yayılsa çok iyi olurdu. Sadece fuar alanına gelen değil, Gebze dışından, hatta yurt dışından insanların da bağış yapmaları sağlanabilirdi. Daha sonra da bu kitaplar okunduktan sonra topluca bir kütüphaneye hediye edilebilirdi…Zaman çok da geç sayılmaz, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları istediği kitapları alamıyor, çocuklara “Kitap okuyun” çağrısı yaparken, “Param yok, kitap alamıyorum” diyen ama sesini sadece yanındaki arkadaşından başka kimsenin duymadığı çocuklara da çözüm üretmek zorundayız…Sadece fuar açmak çözüm olamaz, fuardan kitap alamayanların sorunu da bizim sorunumuz, bunu da bizden başkası çözemez.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Gülhan Ceylan
(20.04.2022 19:18 - #72198)
Mustafa bey askida ekmek, askıda faturada sonra askıda kitap iyi fikir. Ne yazık ki bu tür sosyal yardımlardan çoğunlukla bedavacilar yararlanıyor. En doğrusu direkt ihtiyaç sahiplerine ulaşmaktır. Ama...
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.