19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

GEBZE’NİN “KAN” SORUNU!

Gebze’de sağlık alanında önemli sorunlar var ama bugün yazacağım sorun su kadar önem taşıyor. Bu da Gebze ve çevresindeki kan sorunu. Öncelikle şunu ifade edeyim ki, Farabi Devlet Hastanesi araştırma oldu ve ama hala daha yeterli değil. Bir çok alanda sıkıntı çekiliyor. Hastalar hemen eskisi gibi Gebze dışına çıkmak zorunda kalıyor. En yakın hastane Derince veya Pendik Araştırma….oralara da gittiğinizde ana-baba günü gibi. Yani Gebzeli hastalar gittiği her yerde perişan oluyor.  Bunun yanı sıra Bu bölgede bazı alanlarda hiç doktor olmaması dikkat çekiyor. Örneğin çocuk endokrin doktoru…Sadece araştırma hastanelerinde var ve Darıca Farabi’de de olmaması bölgede büyük sorun teşkil ediyor. Darıca Farabi Araştırma Hastanesi ile ilgili Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de sürekli konuşmalarında daha etkin hale getirilmesini istiyor. Araştırma Hastanesi isminin sözde kalmaması gerektiğini ifade eden Çiler, bölgenin özellikle iktidar partisi milletvekillerine önemli görevler düştüğünü hatırlatıyor. Buna bir de Fatih Devlet hastanesini ekleyelim, bina var ama hizmetler anlamında sıkıntı var. Hele ki korona sürecinde, her şey üst üste binmiş ve hastaneye giden hasta olup çıkıyor diyenler var. Gelelim sadede….Halbuki elimizin altında çok güzel iki bina var. Gerek Farabi Araştırma Hastanesi, gerekse Fatih Devlet Hastanesi daha verimli kullanabilir. Bir takım doktor ve diğer eksikler giderilince çok daha iyi olacağını düşünüyorum. DÜZCE’DEN KAN GETİRİLİYOR! Gebze bölgesinin kan sorunu ise başlı başına bir dert. İmkan olmasına rağmen Gebze’ye bir kan merkezi kurduramadık. Bunu zaman zaman İzmit’in engellediğini de duyuyoruz. Halbuki yanı başımızda çok güzel hizmet verebilecek bir Kızılay binası var. Bu binanı kan merkezi yapılması için daha neyi bekliyoruz. Buna öncülük edebilecek bir yiğit yok mu bu şehirde. Siyasi partilerin iktidar ve muhalefet milletvekilleri bu işle neden ilgilenmezler? Bu sorunu vatandaş olarak ne zaman anlıyoruz, ne zamanki bir yakınımıza kan lazım oluyor sıkıntının büyük olduğunu o zaman fark ediyoruz. Gebze kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden merhum Münüp Özköse’ye kan lazım olduğunda Düzce’den getirildiğini biliyorum.  Aslında Gebze ve Gebze’de yaşayan insanlar bunu hak etmiyor. Türkiye’nin sanayisinin başkenti ve üretim üssü Gebze’de bir kan merkezinin bile olmaması derin bir yara. Bu tür önemli konuları siyaset üstü yaparak Gebze’ye kazandırmamız gerekiyor. Gebze Kan merkezi için iktidar ve muhalefet milletvekilleri el ele vererek bu işe çözüm bulmalı. Yoksa Düzce’den gelecek kan zaman zaman bizim hastaların cenazesine bile yetişemiyor. Kızılay Gebze Şube Başkanı Oya Tunçel’i Hedef TV’de konuk ettiğimizde “Yerimiz hazır, Gebze Kızılay binasını kan merkezi yapabiliriz. Kızılay yeter ki bunu bizden istesin” demişti. Umarım İzmit’tekiler bu işe engel olmaz ve Gebze Kan merkezi bir an önce kurulur.    
Ekleme Tarihi: 02 Kasım 2021 - Salı

GEBZE’NİN “KAN” SORUNU!

Gebze’de sağlık alanında önemli sorunlar var ama bugün yazacağım sorun su kadar önem taşıyor. Bu da Gebze ve çevresindeki kan sorunu.

Öncelikle şunu ifade edeyim ki, Farabi Devlet Hastanesi araştırma oldu ve ama hala daha yeterli değil. Bir çok alanda sıkıntı çekiliyor. Hastalar hemen eskisi gibi Gebze dışına çıkmak zorunda kalıyor. En yakın hastane Derince veya Pendik Araştırma….oralara da gittiğinizde ana-baba günü gibi. Yani Gebzeli hastalar gittiği her yerde perişan oluyor.  Bunun yanı sıra Bu bölgede bazı alanlarda hiç doktor olmaması dikkat çekiyor. Örneğin çocuk endokrin doktoru…Sadece araştırma hastanelerinde var ve Darıca Farabi’de de olmaması bölgede büyük sorun teşkil ediyor.

Darıca Farabi Araştırma Hastanesi ile ilgili Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de sürekli konuşmalarında daha etkin hale getirilmesini istiyor. Araştırma Hastanesi isminin sözde kalmaması gerektiğini ifade eden Çiler, bölgenin özellikle iktidar partisi milletvekillerine önemli görevler düştüğünü hatırlatıyor.

Buna bir de Fatih Devlet hastanesini ekleyelim, bina var ama hizmetler anlamında sıkıntı var. Hele ki korona sürecinde, her şey üst üste binmiş ve hastaneye giden hasta olup çıkıyor diyenler var.

Gelelim sadede….Halbuki elimizin altında çok güzel iki bina var. Gerek Farabi Araştırma Hastanesi, gerekse Fatih Devlet Hastanesi daha verimli kullanabilir. Bir takım doktor ve diğer eksikler giderilince çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

DÜZCE’DEN KAN GETİRİLİYOR!

Gebze bölgesinin kan sorunu ise başlı başına bir dert. İmkan olmasına rağmen Gebze’ye bir kan merkezi kurduramadık. Bunu zaman zaman İzmit’in engellediğini de duyuyoruz. Halbuki yanı başımızda çok güzel hizmet verebilecek bir Kızılay binası var. Bu binanı kan merkezi yapılması için daha neyi bekliyoruz. Buna öncülük edebilecek bir yiğit yok mu bu şehirde. Siyasi partilerin iktidar ve muhalefet milletvekilleri bu işle neden ilgilenmezler?

Bu sorunu vatandaş olarak ne zaman anlıyoruz, ne zamanki bir yakınımıza kan lazım oluyor sıkıntının büyük olduğunu o zaman fark ediyoruz. Gebze kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden merhum Münüp Özköse’ye kan lazım olduğunda Düzce’den getirildiğini biliyorum.  Aslında Gebze ve Gebze’de yaşayan insanlar bunu hak etmiyor. Türkiye’nin sanayisinin başkenti ve üretim üssü Gebze’de bir kan merkezinin bile olmaması derin bir yara. Bu tür önemli konuları siyaset üstü yaparak Gebze’ye kazandırmamız gerekiyor. Gebze Kan merkezi için iktidar ve muhalefet milletvekilleri el ele vererek bu işe çözüm bulmalı. Yoksa Düzce’den gelecek kan zaman zaman bizim hastaların cenazesine bile yetişemiyor. Kızılay Gebze Şube Başkanı Oya Tunçel’i Hedef TV’de konuk ettiğimizde “Yerimiz hazır, Gebze Kızılay binasını kan merkezi yapabiliriz. Kızılay yeter ki bunu bizden istesin” demişti. Umarım İzmit’tekiler bu işe engel olmaz ve Gebze Kan merkezi bir an önce kurulur.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.