Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

Gebze’nin Tanıtımı…

Türkiye’de kendisini bu kadar tanıtmış bil ilçe olan Gebze’yi bile tanıtmakta zorluk çekiyoruz. Gebze var, gücü var ama biz bu gücü ne yazık ki kullanmasını beceremiyoruz. Günümüz ise başkalarının yaptıklarını konuşmakla geçiyor.  Yok “İzmit lobisi, yok Ankara lobisi” derken yıllar su gibi geçiyor. Aslında en büyük lobi sizin gücünüz ve onu gösterebilmeniz. Siz onu başkalarına hissettirebildiğiniz an başka hiçbir lobinin geçerliliği yoktur. Kent konseyinizin bile olmadığı bir ilçede hangi lobiden bahsedebiliriz. Hünkar Çayırında İstanbul’un fetih kutlaması yapılıyor ve bunu Kocaeli’deki TÜGVA yapıyor. Gebze’de bu işe öncülük edecek hiç mi bir STK kalmadı? Veya TÜGVA’nın Gebze şubesi yok mu?....Gibi-gibi onlarca örnek sunabiliriz. BEN BEKLEDİĞİMİ BULAMADIM! Cumartesi günü Gebze’de ilk kez düzenlenen uluslararası Ultra Trail koşuları vardı. Programın hepsini izleme fırsatımız olmadı ancak bizim katıldığımız bölümlerinde eksiklikler bir hayli fazla idi. Daha iyi tanıtım yapılabilir, daha çok sporcunun ve insanın katılımı sağlanabilirdi. Tören alanında yapılan hazırlıklar daha kurumsal hale getirilebilir, daha profesyonel olabilirdi. Bu işlere sadece ilçenin kaymakamı ve belediye başkanını katmanın yeterle olmayacağını düşünüyorum. Zira, onlar zaten bu tür etkinliklere gelebiliyor ama önemli olan Gebze dışına ne kadar tanıtabildiğimiz. Mesela, Gebze teknik Üniversitesini göremedim burada…Diğer katılımcılar ne düşünür bilemem ama ben beklediğimi bulamadım. Umarım bundan sonra yapılacak etkinlikler çok daha kurumsal, etkili ve başarılı olur. Gebze’nin sporu, tanıtımı ve markası her zaman siyaset üstü tutulmalıdır ama biz bunu bir türlü beceremedik. Bundan sonrasının ne olacağını bilemiyorum ama çok da ümitli değilim. Sadece özel günlerde eski çekilmiş  sinevizyon gösterileri ile Gebze’yi tanıtamayız. Birde o görüntülerin bugünkü halini düşünmemiz gerekiyor. Bunun için de önce Gebze’nin göbeğindeki kent medyanı olarak yapılan ve her tarafı kir, pas ve yosun tutan fısk5ıyelerden başlayalım. İKİ ÖNEMLİ HATIRLATMA! Bu arada önemli bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Bu tür tanıtım organizasyonlarında insanların ilk edindiği intiba çok önemlidir. Bunun için de gelecek yıl mutlaka Denizli Göleti etrafındaki yolun ince de olsa bir asfalt yapılmasıdır. Böyle bir alana gelen insanların daha alana girmeden toz toprak içerisinde kalması doğru değil. İkinci önemli hatırlatma ise, göletten Gebze’nin belli bölgelerine  su veriliyor ve bir çok insan bunu içme suyu olarak da kullanıyor. Piknikçilerin büyük çoğunluğu buradan içme suyu alındığını bilmiyor. En azından daha saygılı olunması adına gölet çevresindeki belli noktalara da “Bu su içme suyu olarak da kullanılıyor” ibaresi yazılırsa çok daha iyi olacağını düşünüyorum.
Ekleme Tarihi: 30 Mayıs 2022 - Pazartesi

Gebze’nin Tanıtımı…

Türkiye’de kendisini bu kadar tanıtmış bil ilçe olan Gebze’yi bile tanıtmakta zorluk çekiyoruz. Gebze var, gücü var ama biz bu gücü ne yazık ki kullanmasını beceremiyoruz. Günümüz ise başkalarının yaptıklarını konuşmakla geçiyor.  Yok “İzmit lobisi, yok Ankara lobisi” derken yıllar su gibi geçiyor. Aslında en büyük lobi sizin gücünüz ve onu gösterebilmeniz. Siz onu başkalarına hissettirebildiğiniz an başka hiçbir lobinin geçerliliği yoktur. Kent konseyinizin bile olmadığı bir ilçede hangi lobiden bahsedebiliriz. Hünkar Çayırında İstanbul’un fetih kutlaması yapılıyor ve bunu Kocaeli’deki TÜGVA yapıyor. Gebze’de bu işe öncülük edecek hiç mi bir STK kalmadı? Veya TÜGVA’nın Gebze şubesi yok mu?....Gibi-gibi onlarca örnek sunabiliriz.

BEN BEKLEDİĞİMİ BULAMADIM!

Cumartesi günü Gebze’de ilk kez düzenlenen uluslararası Ultra Trail koşuları vardı. Programın hepsini izleme fırsatımız olmadı ancak bizim katıldığımız bölümlerinde eksiklikler bir hayli fazla idi. Daha iyi tanıtım yapılabilir, daha çok sporcunun ve insanın katılımı sağlanabilirdi. Tören alanında yapılan hazırlıklar daha kurumsal hale getirilebilir, daha profesyonel olabilirdi. Bu işlere sadece ilçenin kaymakamı ve belediye başkanını katmanın yeterle olmayacağını düşünüyorum. Zira, onlar zaten bu tür etkinliklere gelebiliyor ama önemli olan Gebze dışına ne kadar tanıtabildiğimiz. Mesela, Gebze teknik Üniversitesini göremedim burada…Diğer katılımcılar ne düşünür bilemem ama ben beklediğimi bulamadım. Umarım bundan sonra yapılacak etkinlikler çok daha kurumsal, etkili ve başarılı olur.

Gebze’nin sporu, tanıtımı ve markası her zaman siyaset üstü tutulmalıdır ama biz bunu bir türlü beceremedik. Bundan sonrasının ne olacağını bilemiyorum ama çok da ümitli değilim. Sadece özel günlerde eski çekilmiş  sinevizyon gösterileri ile Gebze’yi tanıtamayız. Birde o görüntülerin bugünkü halini düşünmemiz gerekiyor. Bunun için de önce Gebze’nin göbeğindeki kent medyanı olarak yapılan ve her tarafı kir, pas ve yosun tutan fısk5ıyelerden başlayalım.

İKİ ÖNEMLİ HATIRLATMA!

Bu arada önemli bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Bu tür tanıtım organizasyonlarında insanların ilk edindiği intiba çok önemlidir. Bunun için de gelecek yıl mutlaka Denizli Göleti etrafındaki yolun ince de olsa bir asfalt yapılmasıdır. Böyle bir alana gelen insanların daha alana girmeden toz toprak içerisinde kalması doğru değil. İkinci önemli hatırlatma ise, göletten Gebze’nin belli bölgelerine  su veriliyor ve bir çok insan bunu içme suyu olarak da kullanıyor. Piknikçilerin büyük çoğunluğu buradan içme suyu alındığını bilmiyor. En azından daha saygılı olunması adına gölet çevresindeki belli noktalara da “Bu su içme suyu olarak da kullanılıyor” ibaresi yazılırsa çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.