19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

GEBZE’NİN ULAŞIM ÇİLESİ

Gebze’de yaşayanlar olarak en büyük sorunlardan birisi de otopark ve ulaşım çilesi. Özellikle toplu taşıma araçlarını kullanan insanların her gün aynı derdi yaşadığına şahit oluyoruz. Bunun yanı sıra havuz sistemi bazı toplu taşıma araçları için tam bir keyif haline getirildi. Yolcu alsa da almasa da işi gıcır olan bazı sürücüler yolcu beğenmez hale geldi. Bu sorunun özellikle Gebze-Darıca ve Beylikbağı hattında yaşandığına şahit oluyoruz. Bir çok sürücünün istediği durakta yolcu alması tepkileri de beraberinde getiriyor. Zaman zaman peş peşe çıkan araçlar sorunu bir nebze olsun çözmüş olsa bile vatandaş köklü çözüm istiyor. Yani denetim mekanizmasının çok daha iyi çalışması isteniyor. Bunlara ek olarak özellikle Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait olan büyük otobüslerin ise hor kullanıldığını ifade ediliyor. Bu araçların bozuk yollardan ve kasislerden geçişinin tam bir facia olduğunu söyleyen bazı vatandaşlar, araçlarda kamera sistemi olmasına rağmen gereğinin yapılmadığı ileri sürülüyor. Bu tablo ne zaman düzelecek biz de sizin gibi merak ediyoruz. OTOBÜS DURAKLARI BÜYÜK ÇİLE… Ulaşımın yanı sıra Gebze’de otobüs duraklarının büyük bir çile olduğunu görüyoruz. Özellikle yağmurlu günlerde bunu daha da çok fark ediyoruz. Vatandaşların il olmaya namzet bir ilçede yağmur altında ve işyerlerinin damlalıklarında beklemesi insanı rahatsız ediyor. Bu tablo çok uzun zamandır böyle ve kimse rahatsız olmuyor. Ne Gebze’de yaşayan ne de Gebze’ye misafir olarak gelen insanlar bunu hiç hak etmiyor. Belki her durak için aynı şeyi söylemek mümkün değil ama belli başlı duraklar için belediyelerin önlem alması gerekir. En azından bir bölümünü Gebze, bir bölümünü de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yapabilir. Hatta öyle orijinal duraklar yapılır ki belediye bu duraklara ilan alarak duraklar üzerinden para da kazanabilir. Bu duraklara Gebze’nin tarihi, kültürel ve turizm değerleri de yansıtılabilir. Buna onlarca farklı örnek ekleyebiliriz. Bunun için önce bir şey lazım, bu işi yapmaya niyetli olmak… Gebze’de yaşayan, Gebze’de kazanan ve özellikle de Gebze’de siyaset yapan insanların yağmurlu günlerde sıradan vatandaş gibi otobüs duraklarında bekleyen insanların durumlarına göz atmalarını tavsiye ederim. Bu tablodan rahatsız olmak için iktidar ya da muhalefet olmaya gerek yok, insan olmak yeterlidir diye düşünüyorum. İktidar bu işi yapmamışsa uzun süredir burada muhalefet de görevini yapamamış demektir.
Ekleme Tarihi: 10 Aralık 2021 - Cuma

GEBZE’NİN ULAŞIM ÇİLESİ

Gebze’de yaşayanlar olarak en büyük sorunlardan birisi de otopark ve ulaşım çilesi. Özellikle toplu taşıma araçlarını kullanan insanların her gün aynı derdi yaşadığına şahit oluyoruz. Bunun yanı sıra havuz sistemi bazı toplu taşıma araçları için tam bir keyif haline getirildi. Yolcu alsa da almasa da işi gıcır olan bazı sürücüler yolcu beğenmez hale geldi. Bu sorunun özellikle Gebze-Darıca ve Beylikbağı hattında yaşandığına şahit oluyoruz. Bir çok sürücünün istediği durakta yolcu alması tepkileri de beraberinde getiriyor. Zaman zaman peş peşe çıkan araçlar sorunu bir nebze olsun çözmüş olsa bile vatandaş köklü çözüm istiyor. Yani denetim mekanizmasının çok daha iyi çalışması isteniyor. Bunlara ek olarak özellikle Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait olan büyük otobüslerin ise hor kullanıldığını ifade ediliyor. Bu araçların bozuk yollardan ve kasislerden geçişinin tam bir facia olduğunu söyleyen bazı vatandaşlar, araçlarda kamera sistemi olmasına rağmen gereğinin yapılmadığı ileri sürülüyor. Bu tablo ne zaman düzelecek biz de sizin gibi merak ediyoruz.

OTOBÜS DURAKLARI BÜYÜK ÇİLE…

Ulaşımın yanı sıra Gebze’de otobüs duraklarının büyük bir çile olduğunu görüyoruz. Özellikle yağmurlu günlerde bunu daha da çok fark ediyoruz. Vatandaşların il olmaya namzet bir ilçede yağmur altında ve işyerlerinin damlalıklarında beklemesi insanı rahatsız ediyor. Bu tablo çok uzun zamandır böyle ve kimse rahatsız olmuyor. Ne Gebze’de yaşayan ne de Gebze’ye misafir olarak gelen insanlar bunu hiç hak etmiyor. Belki her durak için aynı şeyi söylemek mümkün değil ama belli başlı duraklar için belediyelerin önlem alması gerekir. En azından bir bölümünü Gebze, bir bölümünü de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yapabilir. Hatta öyle orijinal duraklar yapılır ki belediye bu duraklara ilan alarak duraklar üzerinden para da kazanabilir. Bu duraklara Gebze’nin tarihi, kültürel ve turizm değerleri de yansıtılabilir. Buna onlarca farklı örnek ekleyebiliriz. Bunun için önce bir şey lazım, bu işi yapmaya niyetli olmak…

Gebze’de yaşayan, Gebze’de kazanan ve özellikle de Gebze’de siyaset yapan insanların yağmurlu günlerde sıradan vatandaş gibi otobüs duraklarında bekleyen insanların durumlarına göz atmalarını tavsiye ederim. Bu tablodan rahatsız olmak için iktidar ya da muhalefet olmaya gerek yok, insan olmak yeterlidir diye düşünüyorum. İktidar bu işi yapmamışsa uzun süredir burada muhalefet de görevini yapamamış demektir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.