Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

GEBZE’NİN YENİ VİZYONU!

Gebze askeri kışlası içerisinde yapılacak olan kaymakamlık binasının nihayet projesi ihalesi bu ay içerisinde yapılacak. Aynı zamanda Gebze’nin yeni bir vizyonu olacak olan bu bina belki de gelecekte valilik binası için kullanılacak. Binanın bugün proje ihalesi yapılıyor olması bile çok sevindirici ancak nasıl yapılacağının Gebze kamuoyu ile tartışılması gerekiyor. Zira kısa bir süre sonra Gebze’nin il olduğunu düşünürsek, yeni bir valilik binası mı yapmamız gerekecek, Türkiye her üç beş yılda bir valilik ve kaymakamlık binası yapacak kadar zengin mi? Projenin en azından, inşaat mühendisleri, mimarlar ve mühendisler odası tarafından masaya yatırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu tür yapılar devlet için elbette çok büyük şeyler değil ama Gebze’ye yapılacak yeni bir binanın Gebze’nin vizyonu açısından da önemli olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki seçimler öncesi Gebze’nin ani bir kararla il olabileceği AK Parti çevrelerinde de ciddi olarak konuşulmaya başlandı. Bugün AK Parti’de milletvekilinden ilçe başkanına, meclis üyesinden mahalle temsilcisine kadar herkesin bizim kadar Gebze’nin il olmasını istediğini biliyoruz. O yüzden yarın “Keşke” dememek için projede eksikler varsa bugündün düzeltilmesi taraftarı olduğumu söylemek istiyorum. Bu arada kaymakamlık binasının Gebze’ye kazandırılmasında Kaymakam Mustafa Güler’in büyük emekleri olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu emekleri için başta Mustafa Güler olmak üzere tüm emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyoruz. KİTAP FUARI BİZİ BEKLİYOR! Millet olarak okumayı sevmiyoruz ne yazık ki, ama her alanda inanılmaz bilgi (!) sahibiyiz. Akşam televizyonlara bakınca bunu bir kez daha anlıyoruz. Sporda, eğitimde, dış politikada, pandemide hemen de aynı insanlar konuşuyor. Ne bunları konuşturanlar utanıyor ne de konuşanlar bundan rahatsız oluyor. Açıkçası biz de bunları yediğimiz için hep bunlar konuşuyor, bunlar konuşturuluyor. Bu tür durumlarla en iyi mücadelenin temeli de daha çok okumaktan geçiyor. Bunun için de önümüzdeki günlerde Gebze Kent Meydanında çok geniş kapsamlı bir kitap fuarı açılışı yapılacak. Özellikle çocukların ve gençlerin bu kitap fuarını görmelerini istiyoruz. Her şeye rağmen okumanın, öğrenmenin ve kendisini geliştirmenin insanlara faydalı olacağını bilmeliyiz. Bu arada fuarda çok sayıda Gebzeli yazara da yer verilmesinin bölge adına doğru olduğunu söyleyebilirim….
Ekleme Tarihi: 13 Nisan 2022 - Çarşamba

GEBZE’NİN YENİ VİZYONU!

Gebze askeri kışlası içerisinde yapılacak olan kaymakamlık binasının nihayet projesi ihalesi bu ay içerisinde yapılacak. Aynı zamanda Gebze’nin yeni bir vizyonu olacak olan bu bina belki de gelecekte valilik binası için kullanılacak. Binanın bugün proje ihalesi yapılıyor olması bile çok sevindirici ancak nasıl yapılacağının Gebze kamuoyu ile tartışılması gerekiyor. Zira kısa bir süre sonra Gebze’nin il olduğunu düşünürsek, yeni bir valilik binası mı yapmamız gerekecek, Türkiye her üç beş yılda bir valilik ve kaymakamlık binası yapacak kadar zengin mi? Projenin en azından, inşaat mühendisleri, mimarlar ve mühendisler odası tarafından masaya yatırılması gerektiğine inanıyoruz.

Bu tür yapılar devlet için elbette çok büyük şeyler değil ama Gebze’ye yapılacak yeni bir binanın Gebze’nin vizyonu açısından da önemli olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki seçimler öncesi Gebze’nin ani bir kararla il olabileceği AK Parti çevrelerinde de ciddi olarak konuşulmaya başlandı. Bugün AK Parti’de milletvekilinden ilçe başkanına, meclis üyesinden mahalle temsilcisine kadar herkesin bizim kadar Gebze’nin il olmasını istediğini biliyoruz. O yüzden yarın “Keşke” dememek için projede eksikler varsa bugündün düzeltilmesi taraftarı olduğumu söylemek istiyorum.
Bu arada kaymakamlık binasının Gebze’ye kazandırılmasında Kaymakam Mustafa Güler’in büyük emekleri olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu emekleri için başta Mustafa Güler olmak üzere tüm emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyoruz.

KİTAP FUARI BİZİ BEKLİYOR!

Millet olarak okumayı sevmiyoruz ne yazık ki, ama her alanda inanılmaz bilgi (!) sahibiyiz. Akşam televizyonlara bakınca bunu bir kez daha anlıyoruz. Sporda, eğitimde, dış politikada, pandemide hemen de aynı insanlar konuşuyor. Ne bunları konuşturanlar utanıyor ne de konuşanlar bundan rahatsız oluyor. Açıkçası biz de bunları yediğimiz için hep bunlar konuşuyor, bunlar konuşturuluyor. Bu tür durumlarla en iyi mücadelenin temeli de daha çok okumaktan geçiyor. Bunun için de önümüzdeki günlerde Gebze Kent Meydanında çok geniş kapsamlı bir kitap fuarı açılışı yapılacak. Özellikle çocukların ve gençlerin bu kitap fuarını görmelerini istiyoruz. Her şeye rağmen okumanın, öğrenmenin ve kendisini geliştirmenin insanlara faydalı olacağını bilmeliyiz. Bu arada fuarda çok sayıda Gebzeli yazara da yer verilmesinin bölge adına doğru olduğunu söyleyebilirim….

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.