Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

GTÜ’NÜN GEBZE’YE KATKILARI!

Dün Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan’ın yıllık değerlendirme diyebileceğimiz basın toplantısı vardı. Slayt eşliğinde uzun uzadıya GTÜ’nün yapısını, öğrenci ve akademisyen sayısı ile kurum ve kuruluşlarla yapılan işbirliklerini anlattı.  Daha sonra da gazetecilerin sorularını cevaplandıran Aslan, insanların erken hayata atılabilme mücadelesi verdiği için GTÜ’nün doktora öğrencisi bulmakta zorlandığına vurgu yaptı. Gebze Teknik Üniversitesi’nin Gebze’nin büyük bir markası olduğunu söyleyen Rektör Aslan, Gebze’nin ve bölgenin bu üniversiteye daha fazla sahip çıkması gerektiğine değindi. Konuşmasının son bölümlerinde ise GTÜ’nün kenevir üreteceğine dikkat çekti. Kenevirin ilaç sanayisinin yanı sıra birçok alanda kullanıldığını ifade ederek; “Bazı arkadaşlar bu işin riskli olduğunu söylüyor, bu işleri konuşmanın yeri üniversitelerdir. Üniversitede konuşmayacaksak nerede konuşacağız” diyerek biraz da ses yükseltti. GTÜ’nün somut olarak neler yaptığı sorumuz üzerine ise; akıllı tarımda çok sıya kurumla işbirliği yaptıklarını, dron parkın da somut eserler ortaya çıkardığını söyledi. GTÜ içerisinde bulunan Dronpark’a özel bir yer ayıran Rektör Aslan, çok büyük devlet desteği alan üniversitelerin bile başaramadığı şeyleri yaptıklarını ifade etti. Gazetecilerle birlikte Dronpark’ta da inceleme yapılan Aslan, daha önce danışmanlığını yapan Kamil Demirkapu’ya da özel teşekkür ederek, çalışmalara çok büyük katkıları olduğunu ve imkansızları başardığını vurguladı. Rektör Aslan, Gebze’nin il olması durumunda devletten alacağı katkıların daha da farklı olacağını da ifade ederek; “Benim elimde olsa Gebze’yi hemen il yaparım” dedi ve aslında Gebze Teknik Üniversitesi çok büyük üniversiteler arasında yer alarak Gebze’nin il olmasına en büyük katkıyı böyle sunduğunu ifade etti. Dronpark’ta ayrıca FlyBvlos Genel Müdürü emekli asker Murat Islıoğlu ve eski Rektör Danışmanı Kamil Demirkapu’nun anlattıkları ise inanılır gibi değildi. Islıoğlu, Dronpark’taki asıl hedefin sivil alanda yapılacak ihracat olduğunu söylerken, Demirkapu ise İngiliz Kraliyet Ailesinin bile bu dronlardan sipariş verdiğine dikkat çekti. Toplantıda Rektör Aslan’ı ilk kez bu kadar sitemli ve kırgın gördüm, bunun sebebinin de ne olduğunu pek anlayamadım açıkçası…. İşin özeti şu, dışarıdan bakıldığında çok da bir şey yaptığı düşünülmeyen ama içeri girildiğinde de çok şeyler yaptığı anlatılan bir Gebze Teknik Üniversitesi var. Biz Gebze’deki her kurum gibi üniversitemizin yaptığı güzel şeylerden de gurur duyarım ama bu işin bir orta yolu bulunmalı. Yılda sadece birkaç kez yapılacak toplantı ile b sorun çözülmez. Ayrıca Gebze Teknik Üniversitesinde bireysel başarıları olan hocalara da fırsatlar tanınmalı. Sadece yönetime yakın isimlerin gün yüzünde tutulduğu yönünde eleştiriler alıyoruz. Umarım bundan sonrası Gebze Teknik Üniversitesi adına daha iyi olur.
Ekleme Tarihi: 31 Mart 2022 - Perşembe

GTÜ’NÜN GEBZE’YE KATKILARI!

Dün Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan’ın yıllık değerlendirme diyebileceğimiz basın toplantısı vardı. Slayt eşliğinde uzun uzadıya GTÜ’nün yapısını, öğrenci ve akademisyen sayısı ile kurum ve kuruluşlarla yapılan işbirliklerini anlattı.  Daha sonra da gazetecilerin sorularını cevaplandıran Aslan, insanların erken hayata atılabilme mücadelesi verdiği için GTÜ’nün doktora öğrencisi bulmakta zorlandığına vurgu yaptı. Gebze Teknik Üniversitesi’nin Gebze’nin büyük bir markası olduğunu söyleyen Rektör Aslan, Gebze’nin ve bölgenin bu üniversiteye daha fazla sahip çıkması gerektiğine değindi. Konuşmasının son bölümlerinde ise GTÜ’nün kenevir üreteceğine dikkat çekti. Kenevirin ilaç sanayisinin yanı sıra birçok alanda kullanıldığını ifade ederek; “Bazı arkadaşlar bu işin riskli olduğunu söylüyor, bu işleri konuşmanın yeri üniversitelerdir. Üniversitede konuşmayacaksak nerede konuşacağız” diyerek biraz da ses yükseltti. GTÜ’nün somut olarak neler yaptığı sorumuz üzerine ise; akıllı tarımda çok sıya kurumla işbirliği yaptıklarını, dron parkın da somut eserler ortaya çıkardığını söyledi.

GTÜ içerisinde bulunan Dronpark’a özel bir yer ayıran Rektör Aslan, çok büyük devlet desteği alan üniversitelerin bile başaramadığı şeyleri yaptıklarını ifade etti. Gazetecilerle birlikte Dronpark’ta da inceleme yapılan Aslan, daha önce danışmanlığını yapan Kamil Demirkapu’ya da özel teşekkür ederek, çalışmalara çok büyük katkıları olduğunu ve imkansızları başardığını vurguladı.

Rektör Aslan, Gebze’nin il olması durumunda devletten alacağı katkıların daha da farklı olacağını da ifade ederek; “Benim elimde olsa Gebze’yi hemen il yaparım” dedi ve aslında Gebze Teknik Üniversitesi çok büyük üniversiteler arasında yer alarak Gebze’nin il olmasına en büyük katkıyı böyle sunduğunu ifade etti.

Dronpark’ta ayrıca FlyBvlos Genel Müdürü emekli asker Murat Islıoğlu ve eski Rektör Danışmanı Kamil Demirkapu’nun anlattıkları ise inanılır gibi değildi. Islıoğlu, Dronpark’taki asıl hedefin sivil alanda yapılacak ihracat olduğunu söylerken, Demirkapu ise İngiliz Kraliyet Ailesinin bile bu dronlardan sipariş verdiğine dikkat çekti. Toplantıda Rektör Aslan’ı ilk kez bu kadar sitemli ve kırgın gördüm, bunun sebebinin de ne olduğunu pek anlayamadım açıkçası….

İşin özeti şu, dışarıdan bakıldığında çok da bir şey yaptığı düşünülmeyen ama içeri girildiğinde de çok şeyler yaptığı anlatılan bir Gebze Teknik Üniversitesi var. Biz Gebze’deki her kurum gibi üniversitemizin yaptığı güzel şeylerden de gurur duyarım ama bu işin bir orta yolu bulunmalı. Yılda sadece birkaç kez yapılacak toplantı ile b sorun çözülmez. Ayrıca Gebze Teknik Üniversitesinde bireysel başarıları olan hocalara da fırsatlar tanınmalı. Sadece yönetime yakın isimlerin gün yüzünde tutulduğu yönünde eleştiriler alıyoruz. Umarım bundan sonrası Gebze Teknik Üniversitesi adına daha iyi olur.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.