Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

GÜNDEM YUVARLAK MASA!

Türk siyaseti olmadığı kadar hareketli günler yaşıyor. Bir yandan Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini izlerken, bir yandan da Türkiye’deki 6 muhalefet partisi liderinin bir masa etrafında toplanmasını konuşuyoruz. Önce şunu ifade edelim, bu ülkede uzun zamandır başarısız olduğu söylenen bir iktidar varsa bunun birinci sebebi iyi bir muhalefetin olmamasıdır. Buna rağmen bugün yapılan anketlerde iktidar partisinin oyları yine yüzde 35 civarında ise bu da yine muhalefetin başarısızlığıdır. Altı genel başkanın etrafında toplandığı masa aynı zamanda son şans da olabilir. Zira her şeye rağmen bu seçimlerden AK Parti yine galip çıkarsa o masa darmaduman olabilir! Normal şartlarda bir araya gelmeleri zor olan insanların demokrasi adına ortak paydada buluşması güzel ama bunu “Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun” mantığı ile yürütmenin doğru olmayacağını düşünüyorum. Bugün şunu da iyi anladık ki, başkanlık sistemi dediğimiz sistemde “Türkiye Modeli” de bize göre değilmiş. Devleti güçlendirmek yerine şahısları kral yapıyormuş ve bunun da değiştirilmesi gerekir. Hiç kimse tek başına güçlü olmamalı ve cumhurbaşkanı da olma yanlış yapanlar adalet önünde hesap vermeli. Bu sistemde bırakın Cumhurbaşkanına hesap sormayı, belediye başkanı ve meclis üyesini bile ifadeye çağırmakta korkuyor millet…Bakalım önümüzdeki süreçler bizi daha nelere şahit edecek? DİĞER KONUŞMACILARA NE OLDU? Önceki gün AK Parti Gebze İlçe Teşkilatı tarafından Gebze eski belediye başkanı merhum Ahmet Penbegüllü için mezarı başında anma programı düzenlendi. Kocaeli Milletvekili Sami Çakır ve Penbegüllü döneminin belediye başkan yardımcısı Mahmut Yandık ile Ahmet Penbegüllü’nün kardeşi Mehmet Penbegüllü de programda birer konuşma yaptılar. Her üç ismin de konuşması ile ilgili dünkü Hedef Gazetesinde birer bölüm verdik ama konuşmaların perde arkaları gerçekten dinlenecek türdendi. Daha sonra AK Parti tarafından gazetelere gönderilen haberde ise bir ayrıntı dikkatimizi çekti. Haberde sadece ilçe başkanı Recep Kaya’nın konuşmalarına yer verilmiş, diğer konuşmacılar adeta “ES” geçilmişti. “Yarım doktor insan candan eder” misali bu tür yanlışları kim yapıyorsa AK Parti içerisinde son verilmelidir. Kendi milletvekilinizin konuşmasına yer vermemeyi bu meslekten anlayan hiçbir kimseye anlatamazsınız ve yarın bir başka programda çok daha farklı anlaşılabilir ve faturası da ağır olabilir. O yüzden bugünden biz hatırlatalım ve bizden günah gitsin….
Ekleme Tarihi: 02 Mart 2022 - Çarşamba

GÜNDEM YUVARLAK MASA!

Türk siyaseti olmadığı kadar hareketli günler yaşıyor. Bir yandan Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini izlerken, bir yandan da Türkiye’deki 6 muhalefet partisi liderinin bir masa etrafında toplanmasını konuşuyoruz. Önce şunu ifade edelim, bu ülkede uzun zamandır başarısız olduğu söylenen bir iktidar varsa bunun birinci sebebi iyi bir muhalefetin olmamasıdır. Buna rağmen bugün yapılan anketlerde iktidar partisinin oyları yine yüzde 35 civarında ise bu da yine muhalefetin başarısızlığıdır. Altı genel başkanın etrafında toplandığı masa aynı zamanda son şans da olabilir. Zira her şeye rağmen bu seçimlerden AK Parti yine galip çıkarsa o masa darmaduman olabilir! Normal şartlarda bir araya gelmeleri zor olan insanların demokrasi adına ortak paydada buluşması güzel ama bunu “Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun” mantığı ile yürütmenin doğru olmayacağını düşünüyorum. Bugün şunu da iyi anladık ki, başkanlık sistemi dediğimiz sistemde “Türkiye Modeli” de bize göre değilmiş. Devleti güçlendirmek yerine şahısları kral yapıyormuş ve bunun da değiştirilmesi gerekir. Hiç kimse tek başına güçlü olmamalı ve cumhurbaşkanı da olma yanlış yapanlar adalet önünde hesap vermeli. Bu sistemde bırakın Cumhurbaşkanına hesap sormayı, belediye başkanı ve meclis üyesini bile ifadeye çağırmakta korkuyor millet…Bakalım önümüzdeki süreçler bizi daha nelere şahit edecek?

DİĞER KONUŞMACILARA NE OLDU?

Önceki gün AK Parti Gebze İlçe Teşkilatı tarafından Gebze eski belediye başkanı merhum Ahmet Penbegüllü için mezarı başında anma programı düzenlendi. Kocaeli Milletvekili Sami Çakır ve Penbegüllü döneminin belediye başkan yardımcısı Mahmut Yandık ile Ahmet Penbegüllü’nün kardeşi Mehmet Penbegüllü de programda birer konuşma yaptılar. Her üç ismin de konuşması ile ilgili dünkü Hedef Gazetesinde birer bölüm verdik ama konuşmaların perde arkaları gerçekten dinlenecek türdendi. Daha sonra AK Parti tarafından gazetelere gönderilen haberde ise bir ayrıntı dikkatimizi çekti. Haberde sadece ilçe başkanı Recep Kaya’nın konuşmalarına yer verilmiş, diğer konuşmacılar adeta “ES” geçilmişti. “Yarım doktor insan candan eder” misali bu tür yanlışları kim yapıyorsa AK Parti içerisinde son verilmelidir. Kendi milletvekilinizin konuşmasına yer vermemeyi bu meslekten anlayan hiçbir kimseye anlatamazsınız ve yarın bir başka programda çok daha farklı anlaşılabilir ve faturası da ağır olabilir. O yüzden bugünden biz hatırlatalım ve bizden günah gitsin….

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.