Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

GÜNÜMÜZE ÇOK UYGUN BİR ALINTI

Cumartesi günleri özellikle bu köşede alıntılar yapıyorum. Zaman zaman olumlu tepkiler de alıyorum ve insanların bilgi sahibi olması bizi de mutlu ediyor. Son yıllarda beni en çok rahatsız eden toplumun üretimden uzak kalması, yatarak geçinmek istemesi ve aşırı derecede israf olayı. Hele ki kamu kurumlarında yaşanan israf diz boyu. Zaman zaman şuna şahit oluyoruz ki düşmanı getirseniz o bile yapmaz dediğimiz olaylar karşımıza çıkıyor. Yine iddia ediyorum ki bu ülke çok büyük ve çok zengin bir ülke. İnanın kamuda israfı ve yolsuzlukları önleyelim on tane daha Türkiye bakarız…Bugün de tam da bu konuya dikkat çekecek eski bir valinin alıntısını sizlerle paylaşıyorum. Umarım kamu kurum ve kuruluşlarındaki vicdan sahibi insanların dikkatini çeker… “Tatildeyken devletin aracını kullanmam” Valilik yaptığı dönemde Çeşme ile İzmir arasında bir minibüs ile seyahat ettiği sırada polis kimlik kontrolü nedeniyle aracı durdurur. O sırada minibüste seyahat etmekte olan bir kişinin kimlik bilgilerini gören polisler çok şaşırır. Polislerin kontrol için baktığı kimlikte Bilecik Valisi yazmaktadır. Kimliğini kontrol ettikleri kişinin Bilecik valisi olduğunu öğrenen polisler Vali Refik Arslan Öztürk’e, “Sayın valim sizi biz götürelim" teklifinde bulunurlar. Ancak Vali Öztürk, "Teşekkür ederim. Ben hususi tatildeyken devletin aracına binmem" diyerek yanıt verip teklifi geri çevirir.. (Halka örnek olmuş, çocuklarımıza anlatacağımız büyüklerimiz var şükür…Allahtan rahmet diliyorum.. saygı ve dua ile)
Ekleme Tarihi: 13 Ağustos 2022 - Cumartesi

GÜNÜMÜZE ÇOK UYGUN BİR ALINTI

Cumartesi günleri özellikle bu köşede alıntılar yapıyorum. Zaman zaman olumlu tepkiler de alıyorum ve insanların bilgi sahibi olması bizi de mutlu ediyor. Son yıllarda beni en çok rahatsız eden toplumun üretimden uzak kalması, yatarak geçinmek istemesi ve aşırı derecede israf olayı. Hele ki kamu kurumlarında yaşanan israf diz boyu. Zaman zaman şuna şahit oluyoruz ki düşmanı getirseniz o bile yapmaz dediğimiz olaylar karşımıza çıkıyor. Yine iddia ediyorum ki bu ülke çok büyük ve çok zengin bir ülke. İnanın kamuda israfı ve yolsuzlukları önleyelim on tane daha Türkiye bakarız…Bugün de tam da bu konuya dikkat çekecek eski bir valinin alıntısını sizlerle paylaşıyorum. Umarım kamu kurum ve kuruluşlarındaki vicdan sahibi insanların dikkatini çeker…

“Tatildeyken devletin aracını kullanmam”

Valilik yaptığı dönemde Çeşme ile İzmir arasında bir minibüs ile seyahat ettiği sırada polis kimlik kontrolü nedeniyle aracı durdurur. O sırada minibüste seyahat etmekte olan bir kişinin kimlik bilgilerini gören polisler çok şaşırır.
Polislerin kontrol için baktığı kimlikte Bilecik Valisi yazmaktadır. Kimliğini kontrol ettikleri kişinin Bilecik valisi olduğunu öğrenen polisler Vali Refik Arslan Öztürk’e, “Sayın valim sizi biz götürelim" teklifinde bulunurlar. Ancak Vali Öztürk, "Teşekkür ederim. Ben hususi tatildeyken devletin aracına binmem" diyerek yanıt verip teklifi geri çevirir..
(Halka örnek olmuş, çocuklarımıza anlatacağımız büyüklerimiz var şükür…Allahtan rahmet diliyorum.. saygı ve dua ile)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.