Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

HAKKARİ’YE CAMİ, ULUS’A DA PARK İSTİYORUZ!

Gazetelere gelen ve ajanslardan geçen haberlerden de öğrendik ki Gebze Belediyesi kardeş şehir olan Hakkari’nin Durankaya beldesine cami ve taziye evi yaptırıyor. Ajansın geçtiği habere göre; Temel atma törenine katılan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Temelini atacakları cami ve taziye evinin hayırlı olması temennisinde bulunarak emeği geçen başta Gebze Belediye Başkanı olmak üzere herkese teşekkür etti. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise vatan toprağını neresi olursa olsun kendileri için değişmediğini ifade etti. Başkan Büyükgöz, "Gebze, Türkiye Cumhuriyetinin ihracatının yüzde 16'sını gerçekleştiren bir ilçe. Türkiye'nin 81 vilayetinden insanların yaşadığı bir ilçedir. Burayı ilk ziyaretimden değerli başkana ne yapalım diye alternatifler sununca. Sunduğu teklifler arası bir tanesi de taziye evi ve cami olunca dedik ki kubbede bir hoş seda bırakmak istiyorsak, o da nihayetinde inancımızın mihmandarlığını yapan o mekanlar bizim için ön tercih olarak o masaya geldi. Çünkü bir İslam medeniyetini nerede olduğunu anlamak istiyorsanız bir kente, bir şehre ve bir köye gittiğinizde orada önce o köyün semasından bir minare uzanıyor mu diye arayış yapıyorsunuz. Eğer o köyde bir minarenin varlığını görüyorsanız orası bir İslam beldesi ve orası Müslümanların yaşadığı bir şehirdir. Dolayısıyla burada emin olarak selam verebilirim ve emin olarak insanlardan muamele görebilirim duygusunu içinize yerleştirmiş oluyordunuz. Bugün burada o mabedin, o taziye evinin temel atma törenine geldik. İnşallah Allah Durankaya halkı sağlıklı, huzurlu bir şekilde yaşamayı kısmet eder. Cami ve taziye evinin yapımında emeği geçen herkse ayrı ayrı teşekkür ederim" şeklinde konuştu. Durankaya Beldesi Belediye Başkanı İsmail Demirci ise Başta Gebze Belediye Başkanı olmak üzere Gebze halkına ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Belli ki bu cami ve taziye evinine başkalarının da kısmen katkısı olacak ama büyük bir bölümünü Gebze Belediyesi yaptırıyor. Hakkari Durankaya beldesi ile hangi kriterler üzerinden kardeş belediye olduk bilemiyorum ama belediyelerin bu tür yerlere destek olmasının da doğru olacağına inanıyorum ama bir şatla…Önce kendi bulunduğunuz yerlerdeki vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vereceksiniz. Yaklaşık üç yıldır Ulus Mahallesi Kılavuz gençlik Merkezi karşısında belediyeye ait bir arazi var ve buraya çok beton ve demir yığını yapılmadan bir çocuk parkı istedik ve kimseden ses çıkmadı. Hatta çok masraf etmeye de gerek olmadığını, çocukların toprakla temas etmesinin doğru olacağını da düşünerek zeminin toprak olarak kalmasını istedik. Eeeee…Hakkari Durankaya beldesi cemi ve taziye evi yaptıran Gebze Belediyesi sanırım bizim de sesimizi duymuştur ve Ulus Mahallesi de kısa süre içerisinde çevrede model olabilecek, ciddi bir ihtiyaç olan çocuk parkına kavuşur…
Ekleme Tarihi: 23 Ağustos 2022 - Salı

HAKKARİ’YE CAMİ, ULUS’A DA PARK İSTİYORUZ!

Gazetelere gelen ve ajanslardan geçen haberlerden de öğrendik ki Gebze Belediyesi kardeş şehir olan Hakkari’nin Durankaya beldesine cami ve taziye evi yaptırıyor.

Ajansın geçtiği habere göre; Temel atma törenine katılan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Temelini atacakları cami ve taziye evinin hayırlı olması temennisinde bulunarak emeği geçen başta Gebze Belediye Başkanı olmak üzere herkese teşekkür etti.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise vatan toprağını neresi olursa olsun kendileri için değişmediğini ifade etti. Başkan Büyükgöz, "Gebze, Türkiye Cumhuriyetinin ihracatının yüzde 16'sını gerçekleştiren bir ilçe. Türkiye'nin 81 vilayetinden insanların yaşadığı bir ilçedir. Burayı ilk ziyaretimden değerli başkana ne yapalım diye alternatifler sununca. Sunduğu teklifler arası bir tanesi de taziye evi ve cami olunca dedik ki kubbede bir hoş seda bırakmak istiyorsak, o da nihayetinde inancımızın mihmandarlığını yapan o mekanlar bizim için ön tercih olarak o masaya geldi. Çünkü bir İslam medeniyetini nerede olduğunu anlamak istiyorsanız bir kente, bir şehre ve bir köye gittiğinizde orada önce o köyün semasından bir minare uzanıyor mu diye arayış yapıyorsunuz. Eğer o köyde bir minarenin varlığını görüyorsanız orası bir İslam beldesi ve orası Müslümanların yaşadığı bir şehirdir. Dolayısıyla burada emin olarak selam verebilirim ve emin olarak insanlardan muamele görebilirim duygusunu içinize yerleştirmiş oluyordunuz. Bugün burada o mabedin, o taziye evinin temel atma törenine geldik. İnşallah Allah Durankaya halkı sağlıklı, huzurlu bir şekilde yaşamayı kısmet eder. Cami ve taziye evinin yapımında emeği geçen herkse ayrı ayrı teşekkür ederim" şeklinde konuştu. Durankaya Beldesi Belediye Başkanı İsmail Demirci ise Başta Gebze Belediye Başkanı olmak üzere Gebze halkına ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Belli ki bu cami ve taziye evinine başkalarının da kısmen katkısı olacak ama büyük bir bölümünü Gebze Belediyesi yaptırıyor. Hakkari Durankaya beldesi ile hangi kriterler üzerinden kardeş belediye olduk bilemiyorum ama belediyelerin bu tür yerlere destek olmasının da doğru olacağına inanıyorum ama bir şatla…Önce kendi bulunduğunuz yerlerdeki vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vereceksiniz. Yaklaşık üç yıldır Ulus Mahallesi Kılavuz gençlik Merkezi karşısında belediyeye ait bir arazi var ve buraya çok beton ve demir yığını yapılmadan bir çocuk parkı istedik ve kimseden ses çıkmadı. Hatta çok masraf etmeye de gerek olmadığını, çocukların toprakla temas etmesinin doğru olacağını da düşünerek zeminin toprak olarak kalmasını istedik.

Eeeee…Hakkari Durankaya beldesi cemi ve taziye evi yaptıran Gebze Belediyesi sanırım bizim de sesimizi duymuştur ve Ulus Mahallesi de kısa süre içerisinde çevrede model olabilecek, ciddi bir ihtiyaç olan çocuk parkına kavuşur…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.