Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

HAKSIZLIĞA KARŞI DURABİLMEK!

28 Şubat’ı geride bıraktığımız şu günlerde geçmişte süreçte ne kadar rezil ve adil günler yaşamışız. Kendi insanımıza bize ve yakınlarımıza yaptığı iğrençlikler utanç verici. Acaba bugün belli görüntüleri izleyip vicdanı ile baş-başa kalanlar olup utanç duyanlar oluyor mudur? Bu şehir, 28 Şubat sürecine belediye başkanını feda etmiştir. Merhem Ahmet Penbegüllü 28 Şubat sürecinin devamı olan yargılama sonrası cezaevinde kanser hastalığına yakalanmış ve 13 ay yattıktan sonra berat etmiştir. Penbegüllü ile birlikte çok sayıda meclis üyesi ve belediye çalışanı da mağdur edilmiştir. Önceki gün mezarı başında yapılan anma töreni sırasında bazı konuşmalardan utanç duydum. Tamamen operasyon kokan o sürecin Gebze ayağı ne yazık ki hala hesap vermedi. Umarım vicdanları bir nebze olsun sızlıyordur. Bugün Penbegüllü’den helallik alma şansları yok ama hayatta olan arkadaşları sanırım o isimleri dört gözle bekliyordur. Bizim görüşümüz hiç değişmedi, o gün neleri savunuyorsak bugün de aynı noktadayız. O gün nelere karşıysak bugün de onlara karşıyız. Devrine göre dönme veya adamına göre muamele olmaz bizde. Haksızlığın ve adaletsizliğin 28 Şubat’ı veya 30 Mart’ı gibi tarihi olmaz. Adaletsizlik ayrıca tarihle anlatılacak kadar basit değildir. Haksızlık ve adaletsizlik kime yapılıyorsa yapılsın karşısında dururuz. Önemli olan güçlülerin olduğu yerde adaleti savunabilmektir. Bugün dünyanın başına gelen belaların temelinde haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlik yatmaktadır. Güçlünün değil, haklının galip geldiği bir dünya diliyorum. İNSANLIK ZATEN ÖLMÜŞTÜ! Bugün, dünyanın gözü önünde Ukrayna’da insanlar katlediliyor ve herkes işin edebiyat kısmında…Kimsenin insanları düşündüğü falan yok, herkes kendisini etkileyecek kriz yüzünden cıyaklıyor. İnsanlık adına ne kadar da acı değil mi?  “Ukrayna’da insanlık ölüyor?” diyorlar…Yaşıyor muydu ki ölsün insanlık? İslam coğrafyasında yıllardır yapılan zulüm ve katliamların sorumlusu kim olacak. Bosna’da katledilen binlerce insan için ne yapıldı? İsrail terörünün Filistinli masum insanlar için yaptıklarını kim gördü? Elbette kimse görmedi ve görmek de istemiyor. Ama bir gerçek çok iyi bilinmeli ki zalimin zulmü varsa mazlumların da Allah’ı var. O yüce yaratıcı bir gün adaletin mutlaka tesisini sağlayacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Allah o günleri görmeyi bize de nasip eylesin.  İşte size bugün yaşananların özeti: "Ukrayna'da insanlık ölüyor." deniyor. Doğru ama eksik, çünkü o INSANLIK; Afrika'da aç bırakılmış, Bosna'da tecavüze uğramış, Doğu Türkistan'da unutulmuş, Filistin'de terk edilmiş, Çeçenistan'da görmezden gelinmiş, Hocalı'da duyulmamış, Irak'ta aldatılmış, Myanmar'da yakılmış, Suriye'de ise çoktan ölmüştü…  
Ekleme Tarihi: 03 Mart 2022 - Perşembe

HAKSIZLIĞA KARŞI DURABİLMEK!

28 Şubat’ı geride bıraktığımız şu günlerde geçmişte süreçte ne kadar rezil ve adil günler yaşamışız. Kendi insanımıza bize ve yakınlarımıza yaptığı iğrençlikler utanç verici. Acaba bugün belli görüntüleri izleyip vicdanı ile baş-başa kalanlar olup utanç duyanlar oluyor mudur?

Bu şehir, 28 Şubat sürecine belediye başkanını feda etmiştir. Merhem Ahmet Penbegüllü 28 Şubat sürecinin devamı olan yargılama sonrası cezaevinde kanser hastalığına yakalanmış ve 13 ay yattıktan sonra berat etmiştir. Penbegüllü ile birlikte çok sayıda meclis üyesi ve belediye çalışanı da mağdur edilmiştir. Önceki gün mezarı başında yapılan anma töreni sırasında bazı konuşmalardan utanç duydum. Tamamen operasyon kokan o sürecin Gebze ayağı ne yazık ki hala hesap vermedi. Umarım vicdanları bir nebze olsun sızlıyordur. Bugün Penbegüllü’den helallik alma şansları yok ama hayatta olan arkadaşları sanırım o isimleri dört gözle bekliyordur.

Bizim görüşümüz hiç değişmedi, o gün neleri savunuyorsak bugün de aynı noktadayız. O gün nelere karşıysak bugün de onlara karşıyız. Devrine göre dönme veya adamına göre muamele olmaz bizde. Haksızlığın ve adaletsizliğin 28 Şubat’ı veya 30 Mart’ı gibi tarihi olmaz. Adaletsizlik ayrıca tarihle anlatılacak kadar basit değildir. Haksızlık ve adaletsizlik kime yapılıyorsa yapılsın karşısında dururuz. Önemli olan güçlülerin olduğu yerde adaleti savunabilmektir. Bugün dünyanın başına gelen belaların temelinde haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlik yatmaktadır. Güçlünün değil, haklının galip geldiği bir dünya diliyorum.

İNSANLIK ZATEN ÖLMÜŞTÜ!

Bugün, dünyanın gözü önünde Ukrayna’da insanlar katlediliyor ve herkes işin edebiyat kısmında…Kimsenin insanları düşündüğü falan yok, herkes kendisini etkileyecek kriz yüzünden cıyaklıyor. İnsanlık adına ne kadar da acı değil mi?  “Ukrayna’da insanlık ölüyor?” diyorlar…Yaşıyor muydu ki ölsün insanlık? İslam coğrafyasında yıllardır yapılan zulüm ve katliamların sorumlusu kim olacak. Bosna’da katledilen binlerce insan için ne yapıldı? İsrail terörünün Filistinli masum insanlar için yaptıklarını kim gördü?

Elbette kimse görmedi ve görmek de istemiyor. Ama bir gerçek çok iyi bilinmeli ki zalimin zulmü varsa mazlumların da Allah’ı var. O yüce yaratıcı bir gün adaletin mutlaka tesisini sağlayacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Allah o günleri görmeyi bize de nasip eylesin.  İşte size bugün yaşananların özeti:

"Ukrayna'da insanlık ölüyor." deniyor. Doğru ama eksik, çünkü o INSANLIK; Afrika'da aç bırakılmış,

Bosna'da tecavüze uğramış,

Doğu Türkistan'da unutulmuş, Filistin'de terk edilmiş,

Çeçenistan'da görmezden gelinmiş, Hocalı'da duyulmamış,

Irak'ta aldatılmış,

Myanmar'da yakılmış,

Suriye'de ise çoktan ölmüştü…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.