19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

HASKÖY VE OTOSANAYİ ÇÖZÜM ARIYOR!

Hedef TV’de yayına başladıktan sonra Gebze’yi ve Gebze’deki dostları çok daha yakından tanıma fırsatım oldu. Bir çok kişi ve kurumun ayrı özellikleri olduğunu gördüm. Bunun yanı sıra sorunların da fazla olduğuna şahitlik yaptım. Sorunlu iki bölgemizden birisi de Gebze Hasköy ve Oto Sanayi sitesi…Bugüne kadar sadece iş icabı girip çıkış yaptığımız Hasköy ve Oto Sanayi sitesinin en büyük sorunu giriş-çıkışları…Şehir plancısı bir belediye başkanımız var ama üç yılda o bölgedeki sorun daha da arttı. Cuma günü de Hasköy Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı ve CHP’li Meclis Üyesi aynı zamanda inşaat mühendisi olan Halil İbrahim Başçiftci’yi Hedef TV’de program konuğu olarak aldım. Çok güzel konulara dikkat çekti. İsteyenler programı yeniden; www.hedeftv.com.tr üzerinden izleyebilir. Sevindirici haber, Hasköy’e yeni bir giriş çıkış yapılacağı idi. Üzüntü veren ise geniş bir alanda Çıraklık Eğitim Merkezi yeri ayrılmasına rağmen uzun zamandır yapılmaması. Bugün gerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin, gerekse Gebze Ticaret Odasının çok geniş imkanları var. Nerelere ne paralar harcamadık ki….Bize göre bu merkezin çok kısa sürede açılması gerekir. Sadece Hasköy Sanayi sitesinde beş binin üzerinde insanın çalıştığını öğrenmek beni çok mutlu etti. Firmaların büyük bir bölümü de ihracata yönelik çalışıyor. Ayrıca Gebze’de OSB’lerdeki birçok fabrikaya burada üretim yapılıyor. Yani Hasköy Sanayi Sitesi olmasa OSB’lerdeki bir çok fabrika üretemez duruma gelecek. Biz ise böyle bir sitenin çıraklık eğitim merkezini yapamıyoruz. Bu sorunun takipçisi olacağız, söylemedi demeyin. Teşekkürler Halil İbrahim Başçiftci…Sizin gibi fikri olan herkesi Hedef TV’de konuşmaya davet ediyoruz. TÜRKİYE’DE HALA BU KAFALAR VAR MI? Cuma akşamı tüm sosyal medyada Edremit Belediyesi’nin ÇYDD ile yaptığı bir etkinliğin fotoğrafı çalkalanıyordu sosyal medyada…Açıkçası ilk anda fotoğrafın eski olduğunu düşündüm. Zira, hala daha bu çağda bu kafaların olamayacağı kanaatindeyim. Fotoğrafın özeti bana göre şu: aşağılayıcı, ötekileştirici, hakaret edici, küçük düşündürücü ve en önemlisi çok cahilce ve faşizan bir fotoğraf olmuş. Daha sonra AK Partili bir belediyenin de benzer fotoğrafının olduğu sosyal medyada dolaşmaya başladı. İncelediğinizde biraz farklıydı ama yanlışsa her ikisine de yanlış demek gerekiyor. Hele ki inanç üzerinden siyasete en fazla karşı çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da gereğini yapacağına inanıyorum.  CHP zaten neden iktidar olamadığını bu görüntülerde aramalı. Ayrıca ÇYDD de bu görüntülerle değil, ülke içinde yoksul öğrencilere yaptığı bağışlar ve burslarla gündeme gelmeli…Siz onu ötekileştirir, siz onun inancına saldırırsanız başkaları da sizi ötekileştirir ve inancınıza saldırırsa iki yanlıştan bir doğru ortaya çıkmaz. Her iki kurum adına da hoş olmayan bir tablo ortaya çıkmış umarım toplumu üzen son fotoğraf bu olur.
Ekleme Tarihi: 13 Eylül 2021 - Pazartesi

HASKÖY VE OTOSANAYİ ÇÖZÜM ARIYOR!

Hedef TV’de yayına başladıktan sonra Gebze’yi ve Gebze’deki dostları çok daha yakından tanıma fırsatım oldu. Bir çok kişi ve kurumun ayrı özellikleri olduğunu gördüm. Bunun yanı sıra sorunların da fazla olduğuna şahitlik yaptım. Sorunlu iki bölgemizden birisi de Gebze Hasköy ve Oto Sanayi sitesi…Bugüne kadar sadece iş icabı girip çıkış yaptığımız Hasköy ve Oto Sanayi sitesinin en büyük sorunu giriş-çıkışları…Şehir plancısı bir belediye başkanımız var ama üç yılda o bölgedeki sorun daha da arttı. Cuma günü de Hasköy Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı ve CHP’li Meclis Üyesi aynı zamanda inşaat mühendisi olan Halil İbrahim Başçiftci’yi Hedef TV’de program konuğu olarak aldım. Çok güzel konulara dikkat çekti. İsteyenler programı yeniden; www.hedeftv.com.tr üzerinden izleyebilir. Sevindirici haber, Hasköy’e yeni bir giriş çıkış yapılacağı idi. Üzüntü veren ise geniş bir alanda Çıraklık Eğitim Merkezi yeri ayrılmasına rağmen uzun zamandır yapılmaması. Bugün gerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin, gerekse Gebze Ticaret Odasının çok geniş imkanları var. Nerelere ne paralar harcamadık ki….Bize göre bu merkezin çok kısa sürede açılması gerekir. Sadece Hasköy Sanayi sitesinde beş binin üzerinde insanın çalıştığını öğrenmek beni çok mutlu etti. Firmaların büyük bir bölümü de ihracata yönelik çalışıyor. Ayrıca Gebze’de OSB’lerdeki birçok fabrikaya burada üretim yapılıyor. Yani Hasköy Sanayi Sitesi olmasa OSB’lerdeki bir çok fabrika üretemez duruma gelecek. Biz ise böyle bir sitenin çıraklık eğitim merkezini yapamıyoruz. Bu sorunun takipçisi olacağız, söylemedi demeyin. Teşekkürler Halil İbrahim Başçiftci…Sizin gibi fikri olan herkesi Hedef TV’de konuşmaya davet ediyoruz.

TÜRKİYE’DE HALA BU KAFALAR VAR MI?

Cuma akşamı tüm sosyal medyada Edremit Belediyesi’nin ÇYDD ile yaptığı bir etkinliğin fotoğrafı çalkalanıyordu sosyal medyada…Açıkçası ilk anda fotoğrafın eski olduğunu düşündüm. Zira, hala daha bu çağda bu kafaların olamayacağı kanaatindeyim. Fotoğrafın özeti bana göre şu: aşağılayıcı, ötekileştirici, hakaret edici, küçük düşündürücü ve en önemlisi çok cahilce ve faşizan bir fotoğraf olmuş. Daha sonra AK Partili bir belediyenin de benzer fotoğrafının olduğu sosyal medyada dolaşmaya başladı. İncelediğinizde biraz farklıydı ama yanlışsa her ikisine de yanlış demek gerekiyor. Hele ki inanç üzerinden siyasete en fazla karşı çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da gereğini yapacağına inanıyorum.  CHP zaten neden iktidar olamadığını bu görüntülerde aramalı.

Ayrıca ÇYDD de bu görüntülerle değil, ülke içinde yoksul öğrencilere yaptığı bağışlar ve burslarla gündeme gelmeli…Siz onu ötekileştirir, siz onun inancına saldırırsanız başkaları da sizi ötekileştirir ve inancınıza saldırırsa iki yanlıştan bir doğru ortaya çıkmaz. Her iki kurum adına da hoş olmayan bir tablo ortaya çıkmış umarım toplumu üzen son fotoğraf bu olur.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.