Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

HERKESE İBRET OLMALI!

Lütfü Türkkan’ın bir şehit abisine küfür olayı çok büyük ses getirdi. Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyürken, İYİ Parti çevresinde de bazı isimler Türkkan’a sahip çıkma yarışına girdi. Biz de Kocaeli seçmeniyiz, Lütfü Türkkan’ı da yakından tanıyan biriyiz, sahip çıkılması gerektiği birçok yerde de bugüne kadar sahip çıktık ama bugün o gün değil. Bardak kırıldı, cam dağıldı, ok yaydan çıktı. Bundan sonra yapılacak hiçbir özrün kabil edilir durumu yoktur. Ayrıca çok gezen ve herkesi dinleyen birisi olarak şunu açıkça ifade edeyim ki, İYİ Parti tabanı bu işten çok çok rahatsız oldu. Bakmayın bazı çevrelerin siz çok açık vermediğine, en çok Meral Akşener ve çevresi rahatsız oldu bu işten. Aslında bu tür yazıları çok yazarak gündemde tutmak da hoş değil ama vatandaş ister istemez sorguluyor, siz de yazmak zorunda kalıyorsunuz. Lütfü Türkkan gibi bu kadar becerikli bir siyasetçi bile bu hatayı yapabiliyorsa buradan hepimizin bir ders çıkarması gerekiyor. Toplumun önündeki kişilerin ağzından çıkan her kelimeye ne kadar dikkat etmesi gerektiğini bir kez daha çok iyi hatırlamalıyız. Yeni nesil hatırlamaz ama TRT’de “Turnike” yarışmasını daha sonra Star TV’de sunan Güner Ümit’in ağzından çıkan Alevilerle ilgili bir kelime hayatını karartmış. Daha sonra ekranlara dönse de televizyonculuk hayatı sona ermişti. Aynı şey şimdi Lütfü Türkkan için geçerli….Türkkan’ın da bir nebze kendisini sorgulamalı, acaba kimin ahını aldım diye kafa yormalıdır. Bu yazıyı yazarken İYİ Parti’de Lütfü Türkkan’ın ihraçla ilgili durumu görüşülüyordu. İhraç kararı çıkması durumunda bir nebze olsun kamuoyunun rahatlayacağını düşünüyorum. Aksi olursa muhalefet bu işi yirmi yıl kullanabilir. Bekleyelim bakalım sonuçta neler daha olacak? ERHAN USTA İSABET OLMUŞ! İyi Parti’de Lütfü Türkkan’ın yaptığı yanlışı eleştirirken, yapılan iyi şeylerin de hakkını teslim etmek gerekir. Son iyi gelişme ise Türkkan’ın yerine Samsun milletvekili Erhan Usta’nın getirilmesi oldu. Usta’nın bu göreve getirilmesi bize göre de isabet olmuş. Zira, tecrübesi ve devlete olay saygısı ile bildiğimiz Erhan Usta aynı zamanda ekonomik alanda da bilgi sahibi…Bilgi sahibi olmaktan ziyade nasıl davranılacağını ve nasıl konuşulacağın bilen bir isim. Erhan Usta’ya yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum.
Ekleme Tarihi: 09 Kasım 2021 - Salı

HERKESE İBRET OLMALI!

Lütfü Türkkan’ın bir şehit abisine küfür olayı çok büyük ses getirdi. Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyürken, İYİ Parti çevresinde de bazı isimler Türkkan’a sahip çıkma yarışına girdi. Biz de Kocaeli seçmeniyiz, Lütfü Türkkan’ı da yakından tanıyan biriyiz, sahip çıkılması gerektiği birçok yerde de bugüne kadar sahip çıktık ama bugün o gün değil. Bardak kırıldı, cam dağıldı, ok yaydan çıktı. Bundan sonra yapılacak hiçbir özrün kabil edilir durumu yoktur. Ayrıca çok gezen ve herkesi dinleyen birisi olarak şunu açıkça ifade edeyim ki, İYİ Parti tabanı bu işten çok çok rahatsız oldu. Bakmayın bazı çevrelerin siz çok açık vermediğine, en çok Meral Akşener ve çevresi rahatsız oldu bu işten. Aslında bu tür yazıları çok yazarak gündemde tutmak da hoş değil ama vatandaş ister istemez sorguluyor, siz de yazmak zorunda kalıyorsunuz. Lütfü Türkkan gibi bu kadar becerikli bir siyasetçi bile bu hatayı yapabiliyorsa buradan hepimizin bir ders çıkarması gerekiyor. Toplumun önündeki kişilerin ağzından çıkan her kelimeye ne kadar dikkat etmesi gerektiğini bir kez daha çok iyi hatırlamalıyız. Yeni nesil hatırlamaz ama TRT’de “Turnike” yarışmasını daha sonra Star TV’de sunan Güner Ümit’in ağzından çıkan Alevilerle ilgili bir kelime hayatını karartmış. Daha sonra ekranlara dönse de televizyonculuk hayatı sona ermişti. Aynı şey şimdi Lütfü Türkkan için geçerli….Türkkan’ın da bir nebze kendisini sorgulamalı, acaba kimin ahını aldım diye kafa yormalıdır. Bu yazıyı yazarken İYİ Parti’de Lütfü Türkkan’ın ihraçla ilgili durumu görüşülüyordu. İhraç kararı çıkması durumunda bir nebze olsun kamuoyunun rahatlayacağını düşünüyorum. Aksi olursa muhalefet bu işi yirmi yıl kullanabilir. Bekleyelim bakalım sonuçta neler daha olacak?

ERHAN USTA İSABET OLMUŞ!

İyi Parti’de Lütfü Türkkan’ın yaptığı yanlışı eleştirirken, yapılan iyi şeylerin de hakkını teslim etmek gerekir. Son iyi gelişme ise Türkkan’ın yerine Samsun milletvekili Erhan Usta’nın getirilmesi oldu. Usta’nın bu göreve getirilmesi bize göre de isabet olmuş. Zira, tecrübesi ve devlete olay saygısı ile bildiğimiz Erhan Usta aynı zamanda ekonomik alanda da bilgi sahibi…Bilgi sahibi olmaktan ziyade nasıl davranılacağını ve nasıl konuşulacağın bilen bir isim. Erhan Usta’ya yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.