Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

Hünkar Çayırı Yok Olmasın

Hafta sonu Fatih’in Otağı Hünkar Çayırındaydık. Yüzlerce Gebzelinin ailesi ile pikniğe geldiği alanda inanılmaz görüntüler vardı. Hayat pahalılığının cirit attığı şu günlerde herkesin eşi ve çocukları ile bir panayır havasında gününü geçirdiğini gördük. Adnan Köşker’in Erzincan Vakfı üzerinden peşkeş çekmeye çalıştığı alanın ne kadar da önemli olduğunu bir kez daha gözlemledik. O esnada Gebze Ticaret Odası ve Gebze kamuoyunun gösterdiği tepkinin ne kadar da haklı olduğunu bir kez daha yerinde gördük. Şu bir gerçek ki, Hünkar Çayırına gelip gören, çay içen, piknik yapan herkesin burasının Fatih’in otağı olduğunu kabul ediyor. Şimdi ise Gebze ve Kocaeli Büyükşehir belediyesi tarafından bu alana çok önemli ve yeni bir proje yapılacak. Umarım buradaki yeşillik, tarih ve kültürel yapı yok edilmez. Bu alana yapılacak müze kadar halkın kolay ulaşımı ve alanın halka açık olması da çok önemlidir. Bilinin bir gerçek var ki, bu alanda vatandaşlar artık hafta sonlarını geçirmeyi bir kültür haline getirmiş. Bugünkünden daha denetimli ve daha kontrollü şekilde bu alanda geniş bir arazinin halka açık olarak doğal güzelliğinin bozulmaması gerekir. Yine bu alanda yapılacak olan projenin de mutlaka daha önceden Gebze ile paylaşılması gerekir. Yarın yapılacak en ufak bir yanlışın düzeltilmesi gelecekte çok daha büyük maliyetler getirebilir. Rahmetli Ahmet Penbegüllü bu alanı halka tanıtmakla çok büyük bir eser bırakmış aslında. Bugün belki tam anlamı ile bu alan değerlendirilemiyor olabilir ama en azından insanların tanımış olması bile çok önemli. Penbegüllü’nün başlattığı Hünkar Çayırı yağlı güreşleri Kırkpınar’dan sonra en çok ilgi gören güreşler oldu. Bunun yanı sıra Hünkar Çayırı sayesinde Gebze’nin ismi dünyaya tanıtıldı. Bugün bile aslında İstanbul’un kurtuluşunun Gebze’den başlatılması gerekiyor ama yerel yöneticilerimiz buna öncülük etmekte zorlanıyor. Umarım yeni proje ile Hünkar Çayırı ve Gebze adına çok daha güzel şeyler olur….
Ekleme Tarihi: 17 Mayıs 2022 - Salı

Hünkar Çayırı Yok Olmasın

Hafta sonu Fatih’in Otağı Hünkar Çayırındaydık. Yüzlerce Gebzelinin ailesi ile pikniğe geldiği alanda inanılmaz görüntüler vardı. Hayat pahalılığının cirit attığı şu günlerde herkesin eşi ve çocukları ile bir panayır havasında gününü geçirdiğini gördük. Adnan Köşker’in Erzincan Vakfı üzerinden peşkeş çekmeye çalıştığı alanın ne kadar da önemli olduğunu bir kez daha gözlemledik. O esnada Gebze Ticaret Odası ve Gebze kamuoyunun gösterdiği tepkinin ne kadar da haklı olduğunu bir kez daha yerinde gördük. Şu bir gerçek ki, Hünkar Çayırına gelip gören, çay içen, piknik yapan herkesin burasının Fatih’in otağı olduğunu kabul ediyor. Şimdi ise Gebze ve Kocaeli Büyükşehir belediyesi tarafından bu alana çok önemli ve yeni bir proje yapılacak. Umarım buradaki yeşillik, tarih ve kültürel yapı yok edilmez. Bu alana yapılacak müze kadar halkın kolay ulaşımı ve alanın halka açık olması da çok önemlidir. Bilinin bir gerçek var ki, bu alanda vatandaşlar artık hafta sonlarını geçirmeyi bir kültür haline getirmiş. Bugünkünden daha denetimli ve daha kontrollü şekilde bu alanda geniş bir arazinin halka açık olarak doğal güzelliğinin bozulmaması gerekir. Yine bu alanda yapılacak olan projenin de mutlaka daha önceden Gebze ile paylaşılması gerekir. Yarın yapılacak en ufak bir yanlışın düzeltilmesi gelecekte çok daha büyük maliyetler getirebilir.

Rahmetli Ahmet Penbegüllü bu alanı halka tanıtmakla çok büyük bir eser bırakmış aslında. Bugün belki tam anlamı ile bu alan değerlendirilemiyor olabilir ama en azından insanların tanımış olması bile çok önemli. Penbegüllü’nün başlattığı Hünkar Çayırı yağlı güreşleri Kırkpınar’dan sonra en çok ilgi gören güreşler oldu. Bunun yanı sıra Hünkar Çayırı sayesinde Gebze’nin ismi dünyaya tanıtıldı. Bugün bile aslında İstanbul’un kurtuluşunun Gebze’den başlatılması gerekiyor ama yerel yöneticilerimiz buna öncülük etmekte zorlanıyor. Umarım yeni proje ile Hünkar Çayırı ve Gebze adına çok daha güzel şeyler olur….

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.