Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

İL KONUSUNDA KİM NE KADAR SAMİMİ?

Bir süredir Türkiye’de il sayısının yüze çıkartılacağı konuşuluyor ve Gebze’de bunu biz de açık açık yazıyoruz. Üzücü olan ise Türkiye’de Gebze’nin bir mahallesi kadar olamayacak ilçelerin bile il olmak için adının geçtiği bir yerde Gebze ismi yok. Bu liste ne kadar doğrudur bilinmez ama sanırım alttan-alttan Gebze’nin gazı alınmaya çalışılıyor veya el altından nabız yoklanıyor. Daha acı olanı ise Bu listede Gebze’nin olmamasına yönelik kamuoyundan beklenen sesi gelmemesi… Bu konuda MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt’un hakkını teslim etmek gerekiyor. Zira önceki gün geldiği Gebze’de net bir dille “Gebze il olmayı hak ediyor” ifadesini kullandı ve MHP’nin sadece 2018’de değil, 2022’de de Gebze’nin il olması konusunda meclise önerge verdiğini ifade etti. Keşke bu sözleri aynı samimiyetle MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı da samimi bir şekilde Gebze, İzmit ve Ankara’da da ayın şekilde söyleyebilse. Ama şu bir gerçek ki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu işi daha önce gündeme getirmiş ve kamuoyundan olumlu tepkiler gelmeye başlamıştı. Herkes şunu iyi biliyor ki, bugün hükümeti ayakta tutan Devlet Bahçeli bu işi çok fazla isterse Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu işe hayır diyemeyecektir. Bahçeli’den sonra MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt da net bir dille bunu söylüyorsa bu işin peşini bırakmamamız gerekiyor. Bir teşekkürü de DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen hak ediyor. Zira, dün basın toplantısında konuşan Ekmen’e DEVA Partisi Genel başkanı Ali Babacan’ın Pazar günkü mitingde Gebze halkına il olayı ile ilgili müjde verip vermeyeceğini sorduk. O da kendi fikrini söyledi ve “Türkiye’de il olacak bir ilçe varsa bu da Gebze’dir” dedi. Ekmen, il olaylarının hep seçim zamanında gündeme getirilmesinin de yanlış olduğuna dikkat çekti. Bilindiği gibi geçmişte CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Gebze’nin il olması ile ilgili çok sayıda önerge vermiş, önerge mecliste reddedilmişti. Ama geçen yıl Tahsin Tarhan’ın yanında Gebze’nin il olma olayını sorduğumuz CHP Kocaeli il Başkanı Özgür Harun Yıldızlı ise Gebze’de referandum yapılması gerektiğine dikkat çekmişti. Her defasında söylüyorum, Gebze üzerinden oynanan oyunlar bitmedi bitmeyecek ama burada bir gerçek var ki, başkalarının ne yaptığı önemli değil, biz ne yapıyoruz. Biz bu konuda ne kadar samimiyiz? Bu soruların cevabını bulursak inanı çok daha başarılı olacağız. Bu arada dün sabahki Hedef TV yayınında GTO Başkanı Nail Çiler, Gebze İmam Hatip Lisesi mezunu olan Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’dan bir yıl önce randevu talep ettiklerini ancak cevap gelmediğini söyledi. 30 yılı aşkın Gebze’de yaşayan bir vatandaş olarak üzüldüm  ve utandım. Görevi bıraktıktan sonra Fahrettin Altun da Gebze’ye gelip; “Ben çok iyi Gebzeliyim”  diyenler safına katılırsa hiç şaşırmam….
Ekleme Tarihi: 01 Temmuz 2022 - Cuma

İL KONUSUNDA KİM NE KADAR SAMİMİ?

Bir süredir Türkiye’de il sayısının yüze çıkartılacağı konuşuluyor ve Gebze’de bunu biz de açık açık yazıyoruz. Üzücü olan ise Türkiye’de Gebze’nin bir mahallesi kadar olamayacak ilçelerin bile il olmak için adının geçtiği bir yerde Gebze ismi yok. Bu liste ne kadar doğrudur bilinmez ama sanırım alttan-alttan Gebze’nin gazı alınmaya çalışılıyor veya el altından nabız yoklanıyor. Daha acı olanı ise Bu listede Gebze’nin olmamasına yönelik kamuoyundan beklenen sesi gelmemesi…

Bu konuda MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt’un hakkını teslim etmek gerekiyor. Zira önceki gün geldiği Gebze’de net bir dille “Gebze il olmayı hak ediyor” ifadesini kullandı ve MHP’nin sadece 2018’de değil, 2022’de de Gebze’nin il olması konusunda meclise önerge verdiğini ifade etti. Keşke bu sözleri aynı samimiyetle MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı da samimi bir şekilde Gebze, İzmit ve Ankara’da da ayın şekilde söyleyebilse.

Ama şu bir gerçek ki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu işi daha önce gündeme getirmiş ve kamuoyundan olumlu tepkiler gelmeye başlamıştı. Herkes şunu iyi biliyor ki, bugün hükümeti ayakta tutan Devlet Bahçeli bu işi çok fazla isterse Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu işe hayır diyemeyecektir. Bahçeli’den sonra MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt da net bir dille bunu söylüyorsa bu işin peşini bırakmamamız gerekiyor.

Bir teşekkürü de DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen hak ediyor. Zira, dün basın toplantısında konuşan Ekmen’e DEVA Partisi Genel başkanı Ali Babacan’ın Pazar günkü mitingde Gebze halkına il olayı ile ilgili müjde verip vermeyeceğini sorduk. O da kendi fikrini söyledi ve “Türkiye’de il olacak bir ilçe varsa bu da Gebze’dir” dedi. Ekmen, il olaylarının hep seçim zamanında gündeme getirilmesinin de yanlış olduğuna dikkat çekti.

Bilindiği gibi geçmişte CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Gebze’nin il olması ile ilgili çok sayıda önerge vermiş, önerge mecliste reddedilmişti. Ama geçen yıl Tahsin Tarhan’ın yanında Gebze’nin il olma olayını sorduğumuz CHP Kocaeli il Başkanı Özgür Harun Yıldızlı ise Gebze’de referandum yapılması gerektiğine dikkat çekmişti.

Her defasında söylüyorum, Gebze üzerinden oynanan oyunlar bitmedi bitmeyecek ama burada bir gerçek var ki, başkalarının ne yaptığı önemli değil, biz ne yapıyoruz. Biz bu konuda ne kadar samimiyiz? Bu soruların cevabını bulursak inanı çok daha başarılı olacağız.

Bu arada dün sabahki Hedef TV yayınında GTO Başkanı Nail Çiler, Gebze İmam Hatip Lisesi mezunu olan Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’dan bir yıl önce randevu talep ettiklerini ancak cevap gelmediğini söyledi. 30 yılı aşkın Gebze’de yaşayan bir vatandaş olarak üzüldüm  ve utandım. Görevi bıraktıktan sonra Fahrettin Altun da Gebze’ye gelip; “Ben çok iyi Gebzeliyim”  diyenler safına katılırsa hiç şaşırmam….

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.