19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

İNSAN KALİTESİ…

Toplum olarak özellikle son yıllarda çok büyük sorun yaşıyoruz. Eğitimden sağlığa, aletten emniyete, ulaşımdan çevre sorunlarına her alanda sorunlar artarak devam ediyor. Gün geçtikçe düzelmesini beklediğimiz sorunlar her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Bugünün ekonomik sıkıntılarını görünce geçen yılki akaryakıt fiyatlarını göz önüne alınca; “Ne kadar da nankörmüşüz” diyorum kendi kendime… Bugün hükümetin yaptığı en büyük hatalardan birisi bana göre işi ehline vermemek oldu. Bugüne kadar hep “Ceketimi assam kazanırım” mantığı ülkeyi bugünlere getirdi. İş o noktaya geldi ki ceketin üzerine pantolonu, takım elbiseyi hatta gardırobu bile koysanız seçim kazanılamayacak yerler oluştu. Neyse, işin başına dönelim ve asıl konumuza gelelim. Bugün işi ehline vermediğimiz için eğitimden, sağlığa, ulaşımdan güvenliği her alanda büyük sıkıntılar yaşanmaya başladı. Yani ehil iş konusunda neredeyse çakıldık. “Bizim partinin adamı” diye getirdiğimiz insanlar beceremedi ve kendisini de partiyi de bizi de rezil etti adeta… Aynı sıkıntı yıllardır bizim sektörde de yaşandı ve en ucuz kim çalışıyorsa en iyi gazeteci o oldu ama bugün iş işten geçtikten sonra herkes dert yanıyor. Bu zamansız ağlamanın sızlamanın ise ne yazık ki kimseye faydası yok…. Bu saatten sonra konuşmak yerine icraat yapmamız gerekiyor. O zaman hep birlikte insan kalitesini yükseltmeliyiz. İşe de önce kendimizden başlamalıyız. Sigara içen bir doktorun hastasına “Sigara içme” demesi gibi kendimiz eksikleri yapar, çocuklarımıza veya başkalarına da yapma dersek bir sonuç vermez. Bunun için dünyayı düzeltemeye de gerek yok, herkes kendisini düzeltmiş olsa zaten dünya kendiliğinden düzeliyor. Velhasılı kelam, memleketin tadını kaçırdık. Doğayı, denizi, dereleri ve ormanları yok ettik ve her tarafı cehennem çevirdik. Bugün ise iş işten geçtikten sonra dizimizi döver gibi yapıyoruz ama millet uyandı ve kimse yemiyor ve yutmuyor. Aslına bakacak olursak hepsinin temelinde de kalite sorunu var. İnsan kalitemiz biraz daha yüksek olsa inanı bunların büyük bir bölümünü hiç yaşamazdık. Allah bundan sonrası için hepimizin yardımcısı olsun. SİYASET ÇOK KALİTESİZLEŞTİ Biz, insan kalitesinin arttırılmasını isterken Türkiye’de siyasetin seviyesi ne yazık ki her geçen gün daha da düşüyor. Devlete yön verdiğini düşündüğünüz veya yön vermeye aday olan kişilerin bile birbirlerine karşılıklı tehditler, hakaretler ve küfürler etmesi anlaşılır gibi değil. Bir de bunlara televizyonlardaki alçakça ve aile yapısının temeline dinamit koyarcasına yapılan programları ilave ederseniz gerisini siz düşünün. Zaman zaman evde televizyonu kapatınca ortamın çok daha huzurlu olduğuna şahit oluyor insan. Bugün aileler evde ne kadar televizyonları kapalı tutup çocuklarla baş başa kalıyorsa o kadar karda olduklarını düşünüyorum. Tabi ki buna tablet, bilgisayar ve cep telefonu da dahil olmak kaydıyla.
Ekleme Tarihi: 23 Haziran 2022 - Perşembe

İNSAN KALİTESİ…

Toplum olarak özellikle son yıllarda çok büyük sorun yaşıyoruz. Eğitimden sağlığa, aletten emniyete, ulaşımdan çevre sorunlarına her alanda sorunlar artarak devam ediyor. Gün geçtikçe düzelmesini beklediğimiz sorunlar her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Bugünün ekonomik sıkıntılarını görünce geçen yılki akaryakıt fiyatlarını göz önüne alınca; “Ne kadar da nankörmüşüz” diyorum kendi kendime…

Bugün hükümetin yaptığı en büyük hatalardan birisi bana göre işi ehline vermemek oldu. Bugüne kadar hep “Ceketimi assam kazanırım” mantığı ülkeyi bugünlere getirdi. İş o noktaya geldi ki ceketin üzerine pantolonu, takım elbiseyi hatta gardırobu bile koysanız seçim kazanılamayacak yerler oluştu.

Neyse, işin başına dönelim ve asıl konumuza gelelim. Bugün işi ehline vermediğimiz için eğitimden, sağlığa, ulaşımdan güvenliği her alanda büyük sıkıntılar yaşanmaya başladı. Yani ehil iş konusunda neredeyse çakıldık. “Bizim partinin adamı” diye getirdiğimiz insanlar beceremedi ve kendisini de partiyi de bizi de rezil etti adeta…

Aynı sıkıntı yıllardır bizim sektörde de yaşandı ve en ucuz kim çalışıyorsa en iyi gazeteci o oldu ama bugün iş işten geçtikten sonra herkes dert yanıyor. Bu zamansız ağlamanın sızlamanın ise ne yazık ki kimseye faydası yok….

Bu saatten sonra konuşmak yerine icraat yapmamız gerekiyor. O zaman hep birlikte insan kalitesini yükseltmeliyiz. İşe de önce kendimizden başlamalıyız. Sigara içen bir doktorun hastasına “Sigara içme” demesi gibi kendimiz eksikleri yapar, çocuklarımıza veya başkalarına da yapma dersek bir sonuç vermez. Bunun için dünyayı düzeltemeye de gerek yok, herkes kendisini düzeltmiş olsa zaten dünya kendiliğinden düzeliyor.

Velhasılı kelam, memleketin tadını kaçırdık. Doğayı, denizi, dereleri ve ormanları yok ettik ve her tarafı cehennem çevirdik. Bugün ise iş işten geçtikten sonra dizimizi döver gibi yapıyoruz ama millet uyandı ve kimse yemiyor ve yutmuyor. Aslına bakacak olursak hepsinin temelinde de kalite sorunu var. İnsan kalitemiz biraz daha yüksek olsa inanı bunların büyük bir bölümünü hiç yaşamazdık. Allah bundan sonrası için hepimizin yardımcısı olsun.

SİYASET ÇOK KALİTESİZLEŞTİ

Biz, insan kalitesinin arttırılmasını isterken Türkiye’de siyasetin seviyesi ne yazık ki her geçen gün daha da düşüyor. Devlete yön verdiğini düşündüğünüz veya yön vermeye aday olan kişilerin bile birbirlerine karşılıklı tehditler, hakaretler ve küfürler etmesi anlaşılır gibi değil. Bir de bunlara televizyonlardaki alçakça ve aile yapısının temeline dinamit koyarcasına yapılan programları ilave ederseniz gerisini siz düşünün. Zaman zaman evde televizyonu kapatınca ortamın çok daha huzurlu olduğuna şahit oluyor insan. Bugün aileler evde ne kadar televizyonları kapalı tutup çocuklarla baş başa kalıyorsa o kadar karda olduklarını düşünüyorum. Tabi ki buna tablet, bilgisayar ve cep telefonu da dahil olmak kaydıyla.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.