Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

İNSANLIK DERSİ

  Cumartesi günleri genelde sosyal medyadan bazı alıntılar yapıyorum. Bugün de sizleri iki alıntı ile başbaşa bırakmak istiyorum. Zira her gün gergin ortamı ve siyaseti yazmak bizi de rahatsız ediyor. İşte o alıntılar: İNSANLIK DERSİ İngiliz ve Fransız savaş gemileri ortalığı darmadağınık ediyordu. Silahların aydınlığı geceyi gündüze çeviriyor, Mehmetçik’lerin bedenleri parçalanıyordu. İşte bu can pazarında Fransız savaş gemisi Bouvet, hızla boğazın sularına gömülmekteydi. Bu arada birçok Fransız askeri de kendilerini denize atmakta va hayatta kalmaya çalışmaktaydı. İşte bir Fransız subayı şunları anlatır: “Topun başındaydım. Her an bir mermi başıma düşebilirdi. Derken müthiş bir patlama oldu ve kendimi yere attım. Sonra şiddetli bir sarsıntıyla havaya fırladım ve kendimi boğazın buz gibi sularında buldum. Mayına çarpmıştık ve gemimiz hızla batıyordu. Yüzerek kurtulmaktan başka çaremiz yoktu. Sahil yakındı. Fakat sağ bacağımdan yaralanmıştım. Müthiş bir acı hissediyordum. Buna rağmen sahile doğru yüzmeye başladım. Karaya ayak bastığımda tüm pantolonum kan içindeydi. Hâlsiz ve bitkindim. Tam o sırada tüfeğine süngüsünü takmış olan bir Türk askerinin bana doğru koşmakta olduğunu gördüm. Zorla sahile çıkıp kurtulmuştum; ama bana doğru gelen Türk askerinden nasıl kurtulacaktım? Birazdan göğsüme saplanan süngünün sırtımdan çıkacağını düşününce tüylerim diken diken oluyordu. Çaresiz gözümü yumdum ve sonumu beklemeye başladım. Türk askeri yanıma yaklaştı. Diz çöktü ve cebinden çıkardığı sargı beziyle yaramı sardı. Sonra da sırtından paltosunu çıkarıp titreyen ıslak vücuduma sardı. Üzerimize yağan mermi yağmuruna aldırış etmeden koluma girdi. Yavaş yavaş geriye doğru yürüdük. Türk siperlerine gelmiştik. Beni orada çok iyi karşıladılar ve sıcak çay ikram ettiler. Kısa zamanda kendime geldim. Böylelikle Mehmetçik, düşmanına sadece vatan savunmasında yiğitlik dersi vermekle kalmaz, bir de unutulamayacak insanlık dersi verir. * Söz ilaç gibidir; azı faydalı, çoğu zararlıdır. Hz. Ali (r.a.) *********************** Almanya'da 6 yaşında bir çocuk, Motosikletleri çok seviyormuş, Çocuğa maalesef kanser teşhisi konmuş. Ailesi de çocuk motosikletleri çok sevdiği için, Sosyal medyada paylaşım yapmış, Çocuğun durumunu söyleyip, Onu eğlendirmek için motosikleti olanlar Onu ziyaret edebilir mi diye .. 20 30 kişi beklerken, yaklaşık 20.000 motosikletli gelmiş. İnanılmaz değil mi? İşte bazen insanlık ölmemiş diyorsunuz…Helal olsun!
Ekleme Tarihi: 19 Şubat 2022 - Cumartesi

İNSANLIK DERSİ

 

Cumartesi günleri genelde sosyal medyadan bazı alıntılar yapıyorum. Bugün de sizleri iki alıntı ile başbaşa bırakmak istiyorum. Zira her gün gergin ortamı ve siyaseti yazmak bizi de rahatsız ediyor. İşte o alıntılar:

İNSANLIK DERSİ

İngiliz ve Fransız savaş gemileri ortalığı darmadağınık ediyordu. Silahların aydınlığı geceyi gündüze çeviriyor, Mehmetçik’lerin bedenleri parçalanıyordu.

İşte bu can pazarında Fransız savaş gemisi Bouvet, hızla boğazın sularına gömülmekteydi. Bu arada birçok Fransız askeri de kendilerini denize atmakta va hayatta kalmaya çalışmaktaydı.

İşte bir Fransız subayı şunları anlatır:

“Topun başındaydım. Her an bir mermi başıma düşebilirdi. Derken müthiş bir patlama oldu ve kendimi yere attım. Sonra şiddetli bir sarsıntıyla havaya fırladım ve kendimi boğazın buz gibi sularında buldum.

Mayına çarpmıştık ve gemimiz hızla batıyordu. Yüzerek kurtulmaktan başka çaremiz yoktu. Sahil yakındı. Fakat sağ bacağımdan yaralanmıştım. Müthiş bir acı hissediyordum. Buna rağmen sahile doğru yüzmeye başladım.

Karaya ayak bastığımda tüm pantolonum kan içindeydi. Hâlsiz ve bitkindim. Tam o sırada tüfeğine süngüsünü takmış olan bir Türk askerinin bana doğru koşmakta olduğunu gördüm. Zorla sahile çıkıp kurtulmuştum; ama bana doğru gelen Türk askerinden nasıl kurtulacaktım? Birazdan göğsüme saplanan süngünün sırtımdan çıkacağını düşününce tüylerim diken diken oluyordu. Çaresiz gözümü yumdum ve sonumu beklemeye başladım.

Türk askeri yanıma yaklaştı. Diz çöktü ve cebinden çıkardığı sargı beziyle yaramı sardı. Sonra da sırtından paltosunu çıkarıp titreyen ıslak vücuduma sardı. Üzerimize yağan mermi yağmuruna aldırış etmeden koluma girdi. Yavaş yavaş geriye doğru yürüdük. Türk siperlerine gelmiştik. Beni orada çok iyi karşıladılar ve sıcak çay ikram ettiler. Kısa zamanda kendime geldim. Böylelikle Mehmetçik, düşmanına sadece vatan savunmasında yiğitlik dersi vermekle kalmaz, bir de unutulamayacak insanlık dersi verir.

* Söz ilaç gibidir; azı faydalı, çoğu zararlıdır.

Hz. Ali (r.a.)

***********************

Almanya'da

6 yaşında bir çocuk,

Motosikletleri çok seviyormuş,

Çocuğa maalesef kanser teşhisi konmuş.

Ailesi de çocuk motosikletleri çok sevdiği için,

Sosyal medyada paylaşım yapmış,

Çocuğun durumunu söyleyip,

Onu eğlendirmek için motosikleti olanlar

Onu ziyaret edebilir mi diye ..

20 30 kişi beklerken, yaklaşık 20.000 motosikletli gelmiş. İnanılmaz değil mi?

İşte bazen insanlık ölmemiş diyorsunuz…Helal olsun!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.