Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

İPTAL EDİLEN KPSS VE SONRASI

Son yapılan KPSS’de soruların bir yayın evi ile aynı olması ortalığı karıştırdı. ÖSYM söylentilerin asılsız olduğunu açıkladı ama bu yeterli olmadı. Gece yarısı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı. Şimdi ise yeni ÖSYM başkanı son KPSS’nin iptal edildiğini duyurdu, doğru olan ve kamu vicdanını da rahatlatacak olan buydu ama bu iptal yüzünden mağdur olanların hesabını kim verecek? Bilindiği gibi Halis Aygün ÖSYM Başkanı olmadan önce KOÜ’de dekan olarak görev yapıyordu ve görevden alındıktan sonra da yeniden KOÜ’ye döneceğini öğrendik. Gebze bölgesinde de çok sayıda seveni ve yakın dostu olan Halis Aygün’ün bu şekilde görevden alınması sosyal medyada büyük üzüntüye yol açtı. Birçok hemşehrisi ve yakın dostu kendisine açık destek verdi. Ama herkesin bildiği bir gerçek var ki, bu işlerde fatura hep birinci kişilere kesilirdi ve öyle de oldu. Bu olaya bir de farklı açılardan bakmak gerekiyor. Acaba devlet içindeki derin yapıların halen çok aktif olduğu mu vurgulanmak isteniyor? Yaklaşan seçim öncesi bu ve buna benzer başka nelere şahit olacağız? Biz sadece bu son KPSS’yi biliyoruz, bundan önceki sınavlarda başka neler yapıldı. Yoksa Halis Aygün’ün gönderilmesini isteyenler kendisine büyük bir komplo mu kurdu? Devlet denetleme kurulunun tüm bu soru işaretlerinin bütün çıplaklığı ile aydınlatması gerekiyor. Yoksa sadece sınav iptal etmenin çözüm olmayacağını düşünüyorum. Bunun yanı sıra yaklaşan seçimler öncesi özellikle hükümete karşı bu tür eylemlerin derin yapılar tarafından harekete geçirileceğini düşünüyorum. Burada dikkat çekilmesi gereken işin çok daha önemli boyutu var. Son sınavda 20 sorunun aynı çıkması herkesin gündeminde olurken, bugüne kadar sınavlarda 80-90 alıp da sadece iktidar yanlısı olmadığı için mülakatlarda elenen binlerce gencin ahını kimler hatırlıyor? Son KPSS ile ÖSYM’de hoş olmayan, herkesi üzen, adaletsizliğin olduğu bir süre ortaya çıktı. Hele ki devlet kurumlarında böyle bir şeylerin hiç yaşanmaması gerekiyor. Devlet adil ve hukuk herkese eşit uygulamalı. Yukarıda da söylediğim gibi devlet denetleme kurulu işin sonuna kadar üzerine gitmeli ve ucu nereye kadar gidiyorsa götürmelidir.
Ekleme Tarihi: 05 Ağustos 2022 - Cuma

İPTAL EDİLEN KPSS VE SONRASI

Son yapılan KPSS’de soruların bir yayın evi ile aynı olması ortalığı karıştırdı. ÖSYM söylentilerin asılsız olduğunu açıkladı ama bu yeterli olmadı. Gece yarısı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı. Şimdi ise yeni ÖSYM başkanı son KPSS’nin iptal edildiğini duyurdu, doğru olan ve kamu vicdanını da rahatlatacak olan buydu ama bu iptal yüzünden mağdur olanların hesabını kim verecek?

Bilindiği gibi Halis Aygün ÖSYM Başkanı olmadan önce KOÜ’de dekan olarak görev yapıyordu ve görevden alındıktan sonra da yeniden KOÜ’ye döneceğini öğrendik. Gebze bölgesinde de çok sayıda seveni ve yakın dostu olan Halis Aygün’ün bu şekilde görevden alınması sosyal medyada büyük üzüntüye yol açtı. Birçok hemşehrisi ve yakın dostu kendisine açık destek verdi. Ama herkesin bildiği bir gerçek var ki, bu işlerde fatura hep birinci kişilere kesilirdi ve öyle de oldu.

Bu olaya bir de farklı açılardan bakmak gerekiyor. Acaba devlet içindeki derin yapıların halen çok aktif olduğu mu vurgulanmak isteniyor? Yaklaşan seçim öncesi bu ve buna benzer başka nelere şahit olacağız? Biz sadece bu son KPSS’yi biliyoruz, bundan önceki sınavlarda başka neler yapıldı. Yoksa Halis Aygün’ün gönderilmesini isteyenler kendisine büyük bir komplo mu kurdu?

Devlet denetleme kurulunun tüm bu soru işaretlerinin bütün çıplaklığı ile aydınlatması gerekiyor. Yoksa sadece sınav iptal etmenin çözüm olmayacağını düşünüyorum. Bunun yanı sıra yaklaşan seçimler öncesi özellikle hükümete karşı bu tür eylemlerin derin yapılar tarafından harekete geçirileceğini düşünüyorum.

Burada dikkat çekilmesi gereken işin çok daha önemli boyutu var. Son sınavda 20 sorunun aynı çıkması herkesin gündeminde olurken, bugüne kadar sınavlarda 80-90 alıp da sadece iktidar yanlısı olmadığı için mülakatlarda elenen binlerce gencin ahını kimler hatırlıyor?

Son KPSS ile ÖSYM’de hoş olmayan, herkesi üzen, adaletsizliğin olduğu bir süre ortaya çıktı. Hele ki devlet kurumlarında böyle bir şeylerin hiç yaşanmaması gerekiyor. Devlet adil ve hukuk herkese eşit uygulamalı. Yukarıda da söylediğim gibi devlet denetleme kurulu işin sonuna kadar üzerine gitmeli ve ucu nereye kadar gidiyorsa götürmelidir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.