19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

İSMAİL KURT İLE GEBZE ÜZERİNE…

Marmara Bilge eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kurt ile uzun süredir karşılıklı ziyaret planları yapıyorduk, son olarak MHP’nin Gebze Kültür Salonunda düzenlenen toplantıda karşılaşmıştık, dün ise ziyaretimize geldi. Yönetim Kurulu Başkanımız Nihat Yıldırım ile uzun sayılabilecek bin sohbet ettik. Gebze’yi, Gebze’nin gücünü, belediyeyi, ticaret odasını ve siyaseti ve STK’ları konuştuk. İsmail Kurt’u 1990’lı yılların başından beri tanırız, o bize kardeş gözü ile bakar biz de abimiz kadar değer veririz. Zaman zaman Gebze’yi, zaman zaman eğitimdeki sıkıntıları, zaman zaman da siyaseti konuşurduk ama son yıllarda Darıca’da kendisini iyice eğitime verince görüşme sürecimiz biraz uzadı. Araya bir de salgın belası girince telefonlarla hasret gidermeye başladık.  Dün ise yaklaşık bir buçuk saat uzun yılların acısını birlikte çıkardık. İyi de oldu, Nihat Yıldırım ben ve İsmail Kurt, Gebze’de geçmişte neler yaşandığını, bundan sonra nelerin olması gerektiğini derinlemesine konuştuk. Ortak paydamız da Gebze ve Gebze’nin gücü ve sorunlarının çözümü oldu. Şu tablo bizi çok memnun etti ki İsmail Kurt aynı zamanda bir fikir adamı olarak kendisini iyice Marmara Bilge Eğitim Kurumlarına kapatmış ve yönetim kurulu başkanı olduğu okulu ile ilgileniyor. Bu işi de severek yapıyor, gelecekte bu okuldan çıkabilecek bir öğrencinin ülkeye, Darıca’ya, Gebze’ye ve Kocaeli’ye katkısı olacağını düşünüyor. Bu düşüncesi beni de sen derece mutlu etti. Ayrıca çocuklara dokunmanın, onlarla birlikte olmanın ve onları geleceğe hazırlamanın zevkini almaya başlamış. Dünü gördükten sonra eğitim işini ömrünün sonuna kadar devam ettireceği düşüncesi hasıl oldu bende. İşin siyaset boyutuna gelince; İsmail Kurt’un ilçe başkanlığı döneminde güçlü bir yönetimi vardı ve o yönetimden daha sonra 5 tane ilçe başkanı çıktı. Belki geriye kalan beş kişi bile il başkanlığı yapabilecek kişilerdi. Hatta bir veya üç oyla kaybettiği MHP il başkanlığı seçimleri ile son ticaret odası seçimlerinde yaşananlara da bir nebze değinme fırsatımız oldu. Kimseye gönül koymadığını söyledi ama her iki tarafta da oy vermeyenlere değil de söz verip de farklı davrananlara karşı ciddi kırgınlıkları var. İsmail Kurt’u uzun süre dinleyince bir kez daha şunu gördüm ki, güçlü bir insan yanındaki güçlü insanlardan hiçbir zaman korkmaz, aksine keyif alır. Ama bugünün Türkiye’sinde bunlar yok oldu. Kimse fikir üreten, proje sunan ve akıllı adam aramıyor. Ama sonuçta kaybeden yine ülke oluyor, bunu bugün çok daha iyi görebiliyoruz. İyilerin büyük çoğunluğu gitti bu dünyadan zaten kalanların da kıymetini biz bilemedik. Zaman söylüyorum, Gebze ve Türkiye’de birebirde çok iyi bilgili, eğitimli, görgülü ve imkanı olan insan sayısı bir hayli fazla ama bu insanların kıymetini bilemiyoruz. Umarım bundan sonrası Gebze ve ülke adına çok daha iyi olur…
Ekleme Tarihi: 20 Ocak 2022 - Perşembe

İSMAİL KURT İLE GEBZE ÜZERİNE…

Marmara Bilge eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kurt ile uzun süredir karşılıklı ziyaret planları yapıyorduk, son olarak MHP’nin Gebze Kültür Salonunda düzenlenen toplantıda karşılaşmıştık, dün ise ziyaretimize geldi. Yönetim Kurulu Başkanımız Nihat Yıldırım ile uzun sayılabilecek bin sohbet ettik. Gebze’yi, Gebze’nin gücünü, belediyeyi, ticaret odasını ve siyaseti ve STK’ları konuştuk.

İsmail Kurt’u 1990’lı yılların başından beri tanırız, o bize kardeş gözü ile bakar biz de abimiz kadar değer veririz. Zaman zaman Gebze’yi, zaman zaman eğitimdeki sıkıntıları, zaman zaman da siyaseti konuşurduk ama son yıllarda Darıca’da kendisini iyice eğitime verince görüşme sürecimiz biraz uzadı. Araya bir de salgın belası girince telefonlarla hasret gidermeye başladık.  Dün ise yaklaşık bir buçuk saat uzun yılların acısını birlikte çıkardık. İyi de oldu, Nihat Yıldırım ben ve İsmail Kurt, Gebze’de geçmişte neler yaşandığını, bundan sonra nelerin olması gerektiğini derinlemesine konuştuk. Ortak paydamız da Gebze ve Gebze’nin gücü ve sorunlarının çözümü oldu. Şu tablo bizi çok memnun etti ki İsmail Kurt aynı zamanda bir fikir adamı olarak kendisini iyice Marmara Bilge Eğitim Kurumlarına kapatmış ve yönetim kurulu başkanı olduğu okulu ile ilgileniyor. Bu işi de severek yapıyor, gelecekte bu okuldan çıkabilecek bir öğrencinin ülkeye, Darıca’ya, Gebze’ye ve Kocaeli’ye katkısı olacağını düşünüyor. Bu düşüncesi beni de sen derece mutlu etti. Ayrıca çocuklara dokunmanın, onlarla birlikte olmanın ve onları geleceğe hazırlamanın zevkini almaya başlamış. Dünü gördükten sonra eğitim işini ömrünün sonuna kadar devam ettireceği düşüncesi hasıl oldu bende.

İşin siyaset boyutuna gelince; İsmail Kurt’un ilçe başkanlığı döneminde güçlü bir yönetimi vardı ve o yönetimden daha sonra 5 tane ilçe başkanı çıktı. Belki geriye kalan beş kişi bile il başkanlığı yapabilecek kişilerdi. Hatta bir veya üç oyla kaybettiği MHP il başkanlığı seçimleri ile son ticaret odası seçimlerinde yaşananlara da bir nebze değinme fırsatımız oldu. Kimseye gönül koymadığını söyledi ama her iki tarafta da oy vermeyenlere değil de söz verip de farklı davrananlara karşı ciddi kırgınlıkları var. İsmail Kurt’u uzun süre dinleyince bir kez daha şunu gördüm ki, güçlü bir insan yanındaki güçlü insanlardan hiçbir zaman korkmaz, aksine keyif alır. Ama bugünün Türkiye’sinde bunlar yok oldu. Kimse fikir üreten, proje sunan ve akıllı adam aramıyor. Ama sonuçta kaybeden yine ülke oluyor, bunu bugün çok daha iyi görebiliyoruz.

İyilerin büyük çoğunluğu gitti bu dünyadan zaten kalanların da kıymetini biz bilemedik. Zaman söylüyorum, Gebze ve Türkiye’de birebirde çok iyi bilgili, eğitimli, görgülü ve imkanı olan insan sayısı bir hayli fazla ama bu insanların kıymetini bilemiyoruz. Umarım bundan sonrası Gebze ve ülke adına çok daha iyi olur…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.