Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

Kadınların Sma’lı Yusuf’a Desteği

Bir süredir Gebze ve Kocaeli’nin her noktasında Mevlana Mahallesinde yaşayan SMA’lı Yusuf Polat’ın yardım afişlerini ve kampanya çalışmalarını görüyoruz. Daha önce de aile bir çocuğunu bu hastalıktan kaybetmiş ve küçük Yusuf da adeta gözlerinin önünde eriyor. Sıkıntı çok büyük ama çaresiz değil, devlet bu tür hastalıklarda tüm tedavi masraflarını karşılamıyor. Aile de valilik izni ile bir kampanya düzenlemiş ve çok büyük paralar lazım. Dubai’de yapılacak tedavi için küçük Yusuf’un 4,5 kilodan 5 kiloya çıkmaması gerekiyor. Bu yüzden de anne kendisini çoğu zaman aç bırakmak zorunda kalıyor. Evinde biz de gördük kendisini ve 7 ayrı cihaza bağlanıyor. Elektrik kesintisi olma durumunda sorun yaşanacağı için anne ve baba adeta nöbetleşe uyuyor evde. Bir başkası anlatsa size abartı ve gerçek olmadığını düşünürsünüz ama biz gözlerimizle şahit olduk bu tabloya…Allah hiçbir anneye-babaya böyle bir büyük imtihan vermesin. Allah hiçbir canlıyı böyle zor bir durumda bırakmasın. Dün sabah da Hedef TV’de İyilik Kervanı Kurucusu Asiye Gül ile SMA’lı Yusuf’un durumunu paylaştık ve uzun uzadıya bilgiler verdi. Daha sonra üyelerden İş Kadını Zeynep Ceylan kampanya sürecini anlattı ve herkesin desteğini istedi. Esnaftan, çalışan kesimlerden küçük rakamlarla büyük yol aldıklarını söyledi ama daha işin yüzde otuzunda olduklarını ifade etti. 8 aydın da tüm işini gücünü bırakarak Yusuf’un kampanyasına destek olduğunu ve katkı sunmaya çalıştığını ileri sürdü. İşin beni derinden üzen tarafı ise kampanyaya bölgemizdeki belediyeler, ilçe başkanları, STK’lar ve Gebze Ticaret Odası gibi kurumların katılmamış olması oldu. Bu çocuk herhangi birimizin çocuğu, yeğeni veya bir yakını da olabilirdi. Gebze’deki tüm herkesin sahiplenmesinin hem Gebze adına hem de SMA hastası Yusuf adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle Gebzeli kadınların kampanyaya bu kadar içten ve samimi bir şekilde sahip çıkması beni çok mutlu etti. İyilik Kervanı kurucusu Asiye Gül, Mimar Sinan başkanı Asiye Cebeci, Cumhuriyet Mahallesi başkanı Serpil Çiftçi Arapçeşme Başkanı Suna Yılmaz ve Gaziler Mahallesi Başkanı Neşe Çelik ve Mesut Çelik ile Zeynep Ceylan ve Sevda Baldemir’in çok samimi mücadele verdiğini görmek beni son derece mutlu etti. Bu saatten sonra kampanyanın hedefine ulaşacağına cani gönülden inanıyorum. Allah, katkı sunan herkesten razı olsun….Küçük Yusuf’u ölüme değil, yaşama bağlayalım lütfen….  
Ekleme Tarihi: 18 Mayıs 2022 - Çarşamba

Kadınların Sma’lı Yusuf’a Desteği

Bir süredir Gebze ve Kocaeli’nin her noktasında Mevlana Mahallesinde yaşayan SMA’lı Yusuf Polat’ın yardım afişlerini ve kampanya çalışmalarını görüyoruz. Daha önce de aile bir çocuğunu bu hastalıktan kaybetmiş ve küçük Yusuf da adeta gözlerinin önünde eriyor. Sıkıntı çok büyük ama çaresiz değil, devlet bu tür hastalıklarda tüm tedavi masraflarını karşılamıyor. Aile de valilik izni ile bir kampanya düzenlemiş ve çok büyük paralar lazım. Dubai’de yapılacak tedavi için küçük Yusuf’un 4,5 kilodan 5 kiloya çıkmaması gerekiyor. Bu yüzden de anne kendisini çoğu zaman aç bırakmak zorunda kalıyor. Evinde biz de gördük kendisini ve 7 ayrı cihaza bağlanıyor. Elektrik kesintisi olma durumunda sorun yaşanacağı için anne ve baba adeta nöbetleşe uyuyor evde. Bir başkası anlatsa size abartı ve gerçek olmadığını düşünürsünüz ama biz gözlerimizle şahit olduk bu tabloya…Allah hiçbir anneye-babaya böyle bir büyük imtihan vermesin. Allah hiçbir canlıyı böyle zor bir durumda bırakmasın.

Dün sabah da Hedef TV’de İyilik Kervanı Kurucusu Asiye Gül ile SMA’lı Yusuf’un durumunu paylaştık ve uzun uzadıya bilgiler verdi. Daha sonra üyelerden İş Kadını Zeynep Ceylan kampanya sürecini anlattı ve herkesin desteğini istedi. Esnaftan, çalışan kesimlerden küçük rakamlarla büyük yol aldıklarını söyledi ama daha işin yüzde otuzunda olduklarını ifade etti. 8 aydın da tüm işini gücünü bırakarak Yusuf’un kampanyasına destek olduğunu ve katkı sunmaya çalıştığını ileri sürdü.

İşin beni derinden üzen tarafı ise kampanyaya bölgemizdeki belediyeler, ilçe başkanları, STK’lar ve Gebze Ticaret Odası gibi kurumların katılmamış olması oldu. Bu çocuk herhangi birimizin çocuğu, yeğeni veya bir yakını da olabilirdi. Gebze’deki tüm herkesin sahiplenmesinin hem Gebze adına hem de SMA hastası Yusuf adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle Gebzeli kadınların kampanyaya bu kadar içten ve samimi bir şekilde sahip çıkması beni çok mutlu etti. İyilik Kervanı kurucusu Asiye Gül, Mimar Sinan başkanı Asiye Cebeci, Cumhuriyet Mahallesi başkanı Serpil Çiftçi Arapçeşme Başkanı Suna Yılmaz ve Gaziler Mahallesi Başkanı Neşe Çelik ve Mesut Çelik ile Zeynep Ceylan ve Sevda Baldemir’in çok samimi mücadele verdiğini görmek beni son derece mutlu etti. Bu saatten sonra kampanyanın hedefine ulaşacağına cani gönülden inanıyorum. Allah, katkı sunan herkesten razı olsun….Küçük Yusuf’u ölüme değil, yaşama bağlayalım lütfen….

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.