19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

KAYMAKAM GÜLER’İN VEDASI

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ile yaklaşık 5 yıldır yakından tanıyoruz. Kendisini hep uyumlu kişiliği ve sorunları çözüme kavuşturma çabaları ile tanıdık. Eğitim alanında yaptığı girişimler hep aklımızda birer iz olarak kalacak. Son olarak Gebze Tapu ve Nüfus Müdürlüklerinde yaptığı çalışmalar ise gerçekten de Gebze adına devrim niteliğinde idi. Nüfus ve Tapu müdürlüklerini görmeyen varsa mutlaka görmelerini tavsiye ederim.  Aynı zamanda Rize Güneysu’nun kurucu kaymakamı da olan Kaymakam Güler, Güneysu ile birlikte Üsküdar’da da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakından tanışma ve çalışma fırsatı bulmuş. Dün düzenlediği basın toplantısı Gebze’ye veda eder gibiydi ancak tüm toplantının özetini de en sonunda yaptı ve “Gebze’de kalmak isterdim” dedi. Kaymakam Güler’in toplantıda ayrıca; Emniyet, jandarma, nüfus, sağlık, Eğitim, müftülük, spor, tapu ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma Vakfı Müdürlerini de alarak bu alanda yapılanları anlatması çok önemli idi. Hemen hepsini yakından tanıdığımız kurum müdürlerine de teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi. Konuşmasının müftülük kısmında ise çocuklara din eğitiminden önce ahlakın öğretilmesi gerektiğine vurgu yaptı.  Bugüne kadar görev yaptığı yerlerden bahsetti ve gittiği her bölgeyi benimsediğine vurgu yaptı. Gebze’de de güzel dostluklar kurduğunu ve Gebze’nin Türkiye’nin çok önemli bir ilçesi olduğuna vurgu yaptı. Aslında tam olarak söylemedi ama “Gebze’nin daha büyük idari yapılanma ile yönetilmesi lazım” dedi. Aslında bu sözün Türkçe karşılığını da kendi kendime tercüme ederken “Gebze’nin il olması gerekir” anlamını çıkardığımı söyleyebilirim. Hatta kendisine askeri kışla içerisinde yapılacak olan yeni kaymakamlık binasının ihtiyaç halinde valilik binası olabilecek durumda olup olmadığını sorduk ve esprili bir yanıt vererek Gebze’nin il olması konusunda farklı bir talepte bulunabileceğimizi söyledi. İl olayının hükümetin tasarrufunda olduğunu söyleyen Kaymakam Güler, il olması durumunda Gebze’nin imkanlarının daha da genişleyeceğine vurgu yaptı.  Güler’in Gebze’deki beş yıllık görev sürecinin yaklaşık iki yılı pandemi ile geçti ve bu süreçte de devlet adına iyi şeyler yapıldığını hatırlayacağız. Sürekli olarak yapılan kimsesiz, yoksul ve gerçek anlamda ihtiyaç sahibi aileler ile şehit ailelerini ziyaretler de hafızalarımızda ayrı bir yer tutacak. Biz kendisinden devlet ve millet arına razıydık, bundan sonra gideceği yerin de razı olacağını ve iyi bir devlet adamı ile tanışacaklarını söyleyebilirim. Umarım yakın bir yere tayin olur da zaman zaman çayını içme fırsatımız olur.  Kaymakam Güler’in görev süresinin dolması ile ilgili geçen yıl bir yazı yazmış ve sürenin uzatılmasını istemiştim ama olmadı. Devlet aklı bu ne yaptıysa saygı duymak gerekiyor. Yerine gelecek olan kaymakamın daha rahat bir ortamda görev yapacağını hatırlatmak isterim. Umarım başta halk kütüphanesi ve yarım kalan diğer bazı eksikliklerin kısa sürede giderilmesini sağlar….  
Ekleme Tarihi: 29 Haziran 2022 - Çarşamba

KAYMAKAM GÜLER’İN VEDASI

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ile yaklaşık 5 yıldır yakından tanıyoruz. Kendisini hep uyumlu kişiliği ve sorunları çözüme kavuşturma çabaları ile tanıdık. Eğitim alanında yaptığı girişimler hep aklımızda birer iz olarak kalacak. Son olarak Gebze Tapu ve Nüfus Müdürlüklerinde yaptığı çalışmalar ise gerçekten de Gebze adına devrim niteliğinde idi. Nüfus ve Tapu müdürlüklerini görmeyen varsa mutlaka görmelerini tavsiye ederim. 
Aynı zamanda Rize Güneysu’nun kurucu kaymakamı da olan Kaymakam Güler, Güneysu ile birlikte Üsküdar’da da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakından tanışma ve çalışma fırsatı bulmuş. Dün düzenlediği basın toplantısı Gebze’ye veda eder gibiydi ancak tüm toplantının özetini de en sonunda yaptı ve “Gebze’de kalmak isterdim” dedi. Kaymakam Güler’in toplantıda ayrıca; Emniyet, jandarma, nüfus, sağlık, Eğitim, müftülük, spor, tapu ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma Vakfı Müdürlerini de alarak bu alanda yapılanları anlatması çok önemli idi. Hemen hepsini yakından tanıdığımız kurum müdürlerine de teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi. Konuşmasının müftülük kısmında ise çocuklara din eğitiminden önce ahlakın öğretilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 
Bugüne kadar görev yaptığı yerlerden bahsetti ve gittiği her bölgeyi benimsediğine vurgu yaptı. Gebze’de de güzel dostluklar kurduğunu ve Gebze’nin Türkiye’nin çok önemli bir ilçesi olduğuna vurgu yaptı. Aslında tam olarak söylemedi ama “Gebze’nin daha büyük idari yapılanma ile yönetilmesi lazım” dedi. Aslında bu sözün Türkçe karşılığını da kendi kendime tercüme ederken “Gebze’nin il olması gerekir” anlamını çıkardığımı söyleyebilirim. Hatta kendisine askeri kışla içerisinde yapılacak olan yeni kaymakamlık binasının ihtiyaç halinde valilik binası olabilecek durumda olup olmadığını sorduk ve esprili bir yanıt vererek Gebze’nin il olması konusunda farklı bir talepte bulunabileceğimizi söyledi. İl olayının hükümetin tasarrufunda olduğunu söyleyen Kaymakam Güler, il olması durumunda Gebze’nin imkanlarının daha da genişleyeceğine vurgu yaptı. 
Güler’in Gebze’deki beş yıllık görev sürecinin yaklaşık iki yılı pandemi ile geçti ve bu süreçte de devlet adına iyi şeyler yapıldığını hatırlayacağız. Sürekli olarak yapılan kimsesiz, yoksul ve gerçek anlamda ihtiyaç sahibi aileler ile şehit ailelerini ziyaretler de hafızalarımızda ayrı bir yer tutacak. Biz kendisinden devlet ve millet arına razıydık, bundan sonra gideceği yerin de razı olacağını ve iyi bir devlet adamı ile tanışacaklarını söyleyebilirim. Umarım yakın bir yere tayin olur da zaman zaman çayını içme fırsatımız olur. 
Kaymakam Güler’in görev süresinin dolması ile ilgili geçen yıl bir yazı yazmış ve sürenin uzatılmasını istemiştim ama olmadı. Devlet aklı bu ne yaptıysa saygı duymak gerekiyor. Yerine gelecek olan kaymakamın daha rahat bir ortamda görev yapacağını hatırlatmak isterim. Umarım başta halk kütüphanesi ve yarım kalan diğer bazı eksikliklerin kısa sürede giderilmesini sağlar….

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.