19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

KORONA İLE BAŞIMIZ DÖNÜYOR!

Koronavirüs süreci ile ilgili çok şeyler yazıldı çizildi ama hiçbir hastalığın bizden alıp götürdükleri kadar iç acıtıcı olmadı. Daha geçen yıldan bugüne baktığımızda ne insanlar gitmiş aramızdan, ne canlarımız yanmış, ne kadar acı çekmişiz. Şimdi birkaç kişinin ismini yazsam birileri sitem edebilir başka isimler için ama sadece bugün aklımıza gelenlerin bile bizi ne kadar acıttığını bilmemiz yeterli oluyor. Bu süreçle birlikte eşin dostun, arkadaşın, anne babanın, temizliğin ve sağlıklı beslenmenin ne kadar önemli olduğunu öğrendik ama bize çok acı tecrübeler de bıraktı. Daha ne kadar sürecek bilemiyoruz ancak garip garip uygulamalar beni daha da tedirgin ediyor. Günde 10-15 kişinin vefat ettiği sıralarda sokağa çıkma yasağı uygulayıp cadde ve sokakları yıkarken, bugün tam tersini yapıyor olmamızı anlamış değilim. Aksine bazı uygulamalar ise kademe kademe değil de birden kaldırılıyor. “Virüs yok” diyeceğim de yakın çevremizde de birçok insan can verdi. Ani alınan bir kararla Sağlık Bakanlığı'nın aşısız ve Aşı sürecini tamamlamayan kişilerin toplu alanlarda bulunması ve seyahat etmeleriyle ilgili genelgesi değişti. 81 İL VALİLİĞİNE YAZI GÖNDERİLDİ Bakanlık tarafından 81 il valiliğine gönderilen yazıda, aşısız ve aşı sürecini tamamlamayan kişilerle ilgili seyahat ve sosyal etkinlik alanlarındaki genelgenin yürürlükten kaldırıldığı bildirildi. Bu sayede aşı olmayan ve aşı süreci tamamlanmayan kişiler için zorunlu PCR testi kaldırılmış oldu. Yeni düzenlemelerin yer aldığı yazıda ayrıca; “Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatlerden önce, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapmakta olan personele (öğretmen, servis şoförü, temizlik personeli vb.), tüm kamu ve özel işyerlerinde çalışanlara, kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacak kişilere PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığının değerlendirildiği bildirilmiştir.” Denildi. THY'DEN PCR TESTİ KARARI Koronavirüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın 6 Eylül 2021'de yayımladığı genelde, iç hat uçuşlarında check-in (bilet-bagaj işlemi) sırasında HES kodu aracılığıyla aşılı, geçirilmiş Kovid-19 hastalık veya azami 48 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testi şartı aranıyordu. Bilal Ekşi, konuya ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Yetkili makamlarımızın aldığı karar doğrultusunda tüm yolcularımızdan İç hat uçuşlarında PCR test zorunluluğu kaldırılmıştır. HES kodunu ibraz yeterli olacaktır" diye konuştu. Ben olup bitenleri çok anlamıyorum ve bazen başım dönüyor, bir gün biri çıkar “yapılanların hepsi yanlışmış” derse o zaman ne yapacağız doğrusu bilemiyorum….
Ekleme Tarihi: 17 Ocak 2022 - Pazartesi

KORONA İLE BAŞIMIZ DÖNÜYOR!

Koronavirüs süreci ile ilgili çok şeyler yazıldı çizildi ama hiçbir hastalığın bizden alıp götürdükleri kadar iç acıtıcı olmadı. Daha geçen yıldan bugüne baktığımızda ne insanlar gitmiş aramızdan, ne canlarımız yanmış, ne kadar acı çekmişiz. Şimdi birkaç kişinin ismini yazsam birileri sitem edebilir başka isimler için ama sadece bugün aklımıza gelenlerin bile bizi ne kadar acıttığını bilmemiz yeterli oluyor.

Bu süreçle birlikte eşin dostun, arkadaşın, anne babanın, temizliğin ve sağlıklı beslenmenin ne kadar önemli olduğunu öğrendik ama bize çok acı tecrübeler de bıraktı. Daha ne kadar sürecek bilemiyoruz ancak garip garip uygulamalar beni daha da tedirgin ediyor. Günde 10-15 kişinin vefat ettiği sıralarda sokağa çıkma yasağı uygulayıp cadde ve sokakları yıkarken, bugün tam tersini yapıyor olmamızı anlamış değilim. Aksine bazı uygulamalar ise kademe kademe değil de birden kaldırılıyor. “Virüs yok” diyeceğim de yakın çevremizde de birçok insan can verdi.

Ani alınan bir kararla Sağlık Bakanlığı'nın aşısız ve Aşı sürecini tamamlamayan kişilerin toplu alanlarda bulunması ve seyahat etmeleriyle ilgili genelgesi değişti.

81 İL VALİLİĞİNE YAZI GÖNDERİLDİ

Bakanlık tarafından 81 il valiliğine gönderilen yazıda, aşısız ve aşı sürecini tamamlamayan kişilerle ilgili seyahat ve sosyal etkinlik alanlarındaki genelgenin yürürlükten kaldırıldığı bildirildi. Bu sayede aşı olmayan ve aşı süreci tamamlanmayan kişiler için zorunlu PCR testi kaldırılmış oldu. Yeni düzenlemelerin yer aldığı yazıda ayrıca; “Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatlerden önce, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapmakta olan personele (öğretmen, servis şoförü, temizlik personeli vb.), tüm kamu ve özel işyerlerinde çalışanlara, kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacak kişilere PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığının değerlendirildiği bildirilmiştir.” Denildi.

THY'DEN PCR TESTİ KARARI

Koronavirüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın 6 Eylül 2021'de yayımladığı genelde, iç hat uçuşlarında check-in (bilet-bagaj işlemi) sırasında HES kodu aracılığıyla aşılı, geçirilmiş Kovid-19 hastalık veya azami 48 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testi şartı aranıyordu. Bilal Ekşi, konuya ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Yetkili makamlarımızın aldığı karar doğrultusunda tüm yolcularımızdan İç hat uçuşlarında PCR test zorunluluğu kaldırılmıştır. HES kodunu ibraz yeterli olacaktır" diye konuştu.

Ben olup bitenleri çok anlamıyorum ve bazen başım dönüyor, bir gün biri çıkar “yapılanların hepsi yanlışmış” derse o zaman ne yapacağız doğrusu bilemiyorum….

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.