Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

KORONADA KAFALAR İYİCE KARIŞTI

Korona süreci ile ilgili yeni alınan kararlar kafaları iyice karıştırdı. Hastalık var evet ama hastalıkla ilgili bir sürü de çeşitli soru işaretleri vardı. Önceki akşam alınan kararların ardından soru işaretleri iyice kendisini suyun yüzeyine çıkardı. Zaten geçen yıl AK Parti kongrelerinin salonların tıklım-tıklım olduğu bir ortamda lebalep yapılmasının ardından kafalar iyice karışmıştı. Hatta devlet olarak dünyaya farklı bir mesaj verildiğini de söyleyen olmuştu. Bugün ise virüs yok denecek sürece gidiyoruz. Okullarda kapanma olmayacak gibi. Ticari hayatta yeni bir kapanmanın olmasını hiç doğru bulmam. Zira bu işin bir de ekonomik boyutu var ki, bu süreçten sonra Türkiye ekonomisi de bunu kaldıramaz. Bugünden sonra yapılması gereken şudur. Devlet herkes için önlemini aldı ve bundan sonra her şey vatandaşa düşüyor. İşin başından beri söylüyorum, devlet herkesin başına bin polis, bir zabıta veya bir jandarma koyamayacağına göre bundan sonrası bize kalmış. Herkes kendi önlemini almak zorunda kalacak. Bugüne kadar pandemi sürecinde önemli eksiklikler olmasına rağmen sürecin artılarının daha çok olduğuna inanıyorum. Az önce söylediğim gibi, geçen yıl yapılan AK Parti kongrelerini bir kenara koyarsak pandemi sürecini bu hükümet oldukça iyi yönetti. Eksikler yok muydu, elbette vardı ama artılarının daha fazla olduğunu düşünüyorum. İlk etapta verilen 8+8 ilaçlar ve aşı süreci ile ilgili soru işaretleri de tam anlamıyla cevap bulmuş değil.  Emperyalist güçler dünyanın başına ilaç, silah, deterjan ve gıda ile büyük bir oyun içindeler ama sonucu nereye varır Allah bilir.  Umarım bu alınan yeni kararlar ülke ve milletimiz için hayırlı olur. GEBZE-DARICA METROSU… Gebze Darıca Metrosunda sona geliniyor. Umarım planlandığı gibi 2022 sonunda veya 2023 yılı başında hizmete açılır. Gebze bölgesinin önemli ve çok büyük sorunu olan trafiğine çözüm bulacağına inanıyorum. Günde 55 bin aracın trafikten çekilecek olması çok büyük bir şans. İkincisi toplu taşıma kullanımı yaygınlaşacak ve daha sağlıklı yolculuk yapacağız. Trafikte kavgaların da azalacağına inanıyorum. Buradan Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bir önerim, OSB-Gebze, Beylikbağı, Yenimahalle ve Tuzla Şifa Mahallesi arasına da yeni bir metro hattı yapılmasıdır. Gebze,  İstanbul ile entegre olmuş ancak nimetlerinden faydalanamıyor. Bunun için bizim de bir adım atmamız gerekiyor. Bunun için de en önemli adım, yeni bir metro hattı olmalı. Kartal Metrosu Şifa’ya kadar gelecek ve Gebze yolcusu yine perişan olacak. Yeni bir metro hattının marka şehir Gebze için şart olduğunu hepimiz görüyoruz. Umarım bu adım da bir an önce atılır….  
Ekleme Tarihi: 04 Mart 2022 - Cuma

KORONADA KAFALAR İYİCE KARIŞTI

Korona süreci ile ilgili yeni alınan kararlar kafaları iyice karıştırdı. Hastalık var evet ama hastalıkla ilgili bir sürü de çeşitli soru işaretleri vardı. Önceki akşam alınan kararların ardından soru işaretleri iyice kendisini suyun yüzeyine çıkardı. Zaten geçen yıl AK Parti kongrelerinin salonların tıklım-tıklım olduğu bir ortamda lebalep yapılmasının ardından kafalar iyice karışmıştı. Hatta devlet olarak dünyaya farklı bir mesaj verildiğini de söyleyen olmuştu. Bugün ise virüs yok denecek sürece gidiyoruz. Okullarda kapanma olmayacak gibi. Ticari hayatta yeni bir kapanmanın olmasını hiç doğru bulmam. Zira bu işin bir de ekonomik boyutu var ki, bu süreçten sonra Türkiye ekonomisi de bunu kaldıramaz. Bugünden sonra yapılması gereken şudur. Devlet herkes için önlemini aldı ve bundan sonra her şey vatandaşa düşüyor. İşin başından beri söylüyorum, devlet herkesin başına bin polis, bir zabıta veya bir jandarma koyamayacağına göre bundan sonrası bize kalmış. Herkes kendi önlemini almak zorunda kalacak. Bugüne kadar pandemi sürecinde önemli eksiklikler olmasına rağmen sürecin artılarının daha çok olduğuna inanıyorum. Az önce söylediğim gibi, geçen yıl yapılan AK Parti kongrelerini bir kenara koyarsak pandemi sürecini bu hükümet oldukça iyi yönetti. Eksikler yok muydu, elbette vardı ama artılarının daha fazla olduğunu düşünüyorum. İlk etapta verilen 8+8 ilaçlar ve aşı süreci ile ilgili soru işaretleri de tam anlamıyla cevap bulmuş değil.  Emperyalist güçler dünyanın başına ilaç, silah, deterjan ve gıda ile büyük bir oyun içindeler ama sonucu nereye varır Allah bilir.  Umarım bu alınan yeni kararlar ülke ve milletimiz için hayırlı olur.

GEBZE-DARICA METROSU…

Gebze Darıca Metrosunda sona geliniyor. Umarım planlandığı gibi 2022 sonunda veya 2023 yılı başında hizmete açılır. Gebze bölgesinin önemli ve çok büyük sorunu olan trafiğine çözüm bulacağına inanıyorum. Günde 55 bin aracın trafikten çekilecek olması çok büyük bir şans. İkincisi toplu taşıma kullanımı yaygınlaşacak ve daha sağlıklı yolculuk yapacağız. Trafikte kavgaların da azalacağına inanıyorum. Buradan Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bir önerim, OSB-Gebze, Beylikbağı, Yenimahalle ve Tuzla Şifa Mahallesi arasına da yeni bir metro hattı yapılmasıdır. Gebze,  İstanbul ile entegre olmuş ancak nimetlerinden faydalanamıyor. Bunun için bizim de bir adım atmamız gerekiyor. Bunun için de en önemli adım, yeni bir metro hattı olmalı. Kartal Metrosu Şifa’ya kadar gelecek ve Gebze yolcusu yine perişan olacak. Yeni bir metro hattının marka şehir Gebze için şart olduğunu hepimiz görüyoruz. Umarım bu adım da bir an önce atılır….

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bjk
(05.03.2022 16:32 - #72184)
Gebze metrosu 2025 tede bitmez adliye duragı kanı gibi çalışılıyo
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.