Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

KUBBEDE HOŞ SEDA BIRAKMAK!

Önceki gün 17 Ağustos depreminin yıldönümü idi. Depremde vefat eden Kocaeli Milletvekili merhum Alaettin Kurt ve tüm deprem şehitlerini Gebze mezarlığında düzenlenen programla bir kez daha andık. Bunu 23 yıldır düzenli olarak yapıyoruz ve kimseye özel davetiye gönderilmiyor. Sadece sosyal medyadan yapılan duyurulara rağmen her yıl çok sayıda insan merhum Alaettin Kurt’un mezarı başında toplanıyor. İşin ilginç yanı, her yıl farklı profilden insanlar geliyor anma programına. Bazen bir yıl bile görüşemediğimiz insanları bu anma sayesinde görme şansı buluyoruz. İlginçtir, merhum Alaettin Kurt’u hiç tanımayan isimlerin bile zaman zaman burada olduğunu görüyoruz. Önceki akşam yapılan anma programında aile adına Alaettin Kurt’un kardeşi Celalettin Kurt kısa bir konuşma yaparak tüm katılımcılara teşekkür etti. Ardından GTO Başkanı Nail Çiler, Kocaeli eski milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner, İYİ Parti Gebze İlçe başkanı Burak Uluköylü, Meclis Üyesi Sadık Güvenç, spor adamı İsmail Altay ve Hayrettin Yıldırımtepe birer konuşma yaparak kendisini rahmetle andılar. Aslında konuşmaların her biri birer ibret vesikasıydı, hatta şunu diyebilirim ki kendisini hiç tanımayan birilerinin bile Alaettin Kurt’la ilgili çok güzel söyleyecekleri vardır. O yüzden, her şey bir yana, giderken kubbede hoş bir seda bırakmak gerekiyor.  O yüzden bugün makam sarhoşu olanların, koltukta otururken ayakları yere basmayanların yarınları da düşünmesi gerekiyor. Zaten GTO Başkanı Nail Çiler konuşmasında; “Eşek ölür semeri kalır, insan ölür eseri kalır” diyerek merhum Alaettin Kurt’un Gebze bölgesinde eserleri ile anıldığına dikkat çekti. Fazla rüzgara ve gürültüye gerek yok. Vatandaş zaten yapılanları fark ediyor ve görüyor. Merhum Alaettin Kurt’un bir kez daha bugün görevde olan ve koltuklarda oturanlara örnek olmasını diliyorum. 17 Ağustos başta olmak üzere tüm deprem şehitlerimizi ve ölülerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun…  
Ekleme Tarihi: 19 Ağustos 2022 - Cuma

KUBBEDE HOŞ SEDA BIRAKMAK!

Önceki gün 17 Ağustos depreminin yıldönümü idi. Depremde vefat eden Kocaeli Milletvekili merhum Alaettin Kurt ve tüm deprem şehitlerini Gebze mezarlığında düzenlenen programla bir kez daha andık. Bunu 23 yıldır düzenli olarak yapıyoruz ve kimseye özel davetiye gönderilmiyor. Sadece sosyal medyadan yapılan duyurulara rağmen her yıl çok sayıda insan merhum Alaettin Kurt’un mezarı başında toplanıyor. İşin ilginç yanı, her yıl farklı profilden insanlar geliyor anma programına. Bazen bir yıl bile görüşemediğimiz insanları bu anma sayesinde görme şansı buluyoruz. İlginçtir, merhum Alaettin Kurt’u hiç tanımayan isimlerin bile zaman zaman burada olduğunu görüyoruz. Önceki akşam yapılan anma programında aile adına Alaettin Kurt’un kardeşi Celalettin Kurt kısa bir konuşma yaparak tüm katılımcılara teşekkür etti. Ardından GTO Başkanı Nail Çiler, Kocaeli eski milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner, İYİ Parti Gebze İlçe başkanı Burak Uluköylü, Meclis Üyesi Sadık Güvenç, spor adamı İsmail Altay ve Hayrettin Yıldırımtepe birer konuşma yaparak kendisini rahmetle andılar. Aslında konuşmaların her biri birer ibret vesikasıydı, hatta şunu diyebilirim ki kendisini hiç tanımayan birilerinin bile Alaettin Kurt’la ilgili çok güzel söyleyecekleri vardır. O yüzden, her şey bir yana, giderken kubbede hoş bir seda bırakmak gerekiyor. 
O yüzden bugün makam sarhoşu olanların, koltukta otururken ayakları yere basmayanların yarınları da düşünmesi gerekiyor. Zaten GTO Başkanı Nail Çiler konuşmasında; “Eşek ölür semeri kalır, insan ölür eseri kalır” diyerek merhum Alaettin Kurt’un Gebze bölgesinde eserleri ile anıldığına dikkat çekti. Fazla rüzgara ve gürültüye gerek yok. Vatandaş zaten yapılanları fark ediyor ve görüyor. Merhum Alaettin Kurt’un bir kez daha bugün görevde olan ve koltuklarda oturanlara örnek olmasını diliyorum. 17 Ağustos başta olmak üzere tüm deprem şehitlerimizi ve ölülerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.