Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

KÜFÜR VE HAKARET SİYASETİ

Bir süredir toplumun iyice gerildiğine şahit oluyoruz. Bu gerginliğe ister istemez ülke genelinde siyasi parti genel başkanlarının tutumu da tetikliyor. Bugünkü kavgaları görünce rahmetli Demirel, Ecevit, Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu ve Erdal İnönü gibi isimlerin ne kadar da nazik, kibar ve beyefendi kişiliğe sahip olduklarını bugün çok daha iyi anlıyoruz. Bugün bu suni kavga ve gerginliklerle hem ülkemize hem de kendimize ihanet ediyoruz aslında. Nezaket, özür ve alttan alma denen bir şey yok. Sen onu söylediysen al sana daha fazlası…İster istemez bu kavgalar topluma da yansıyor ve günümüzde istenmeyen görüntüler ortaya çıkıyor. Daha acı olanı da bu görüntülerin bir bölümü Gebze bölgesinden çıkması…Türkiye’nin üretim üssü ve sanayinin başkenti Gebze’nin aslında hep işi şeylerle ve markaları ile anılması gerekmez mi? Ayrıca oy verirsiniz vermezsin, bir partinin genel başkanına veya oy verenine küfür etme hakkını kimse kimseye veremez. Sevmiyorsanız sandıkta gereğini yaparsınız veya yasal çerçeveler içinde eleştirirsiniz. Herkes sevmediğine küfür etse bunun sonu nereye varır. Bugün biliyoruz zamlar herkesin canını yakıyor ama bunun çözümü küfür olmamalı. Bu yüzden herkesin biraz daha sağduyulu olmasında fayda var. GÖZLER İKİ RECEP’TE… Önceki günkü yazımda Gebzespor’un bu şehrin markası olduğunu ifade ederek siyaset üstü tutulması gerektiğine dikkat çekmiştim. Çok da olumlu tepki aldı ve destekleyici ifadelere kullanan bir hayli fazla oldu. Yazımın ardından aynı zamanda kısa bir dönem Gebzespor başkanlığı yapan gazeteci Caner Pesen kendi internet sitesinde AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya’nın birlik çağrısına yer verdi. Bu haberi sosyal medya hesabından da paylaşınca da Gebzespor başkanlığından istifa eden Recep Avcı altına yorum yaparak; “Recep Kaya’ya kesinlikle samimi olmayanların bu siyaset söyleminden derhal geri dönmesini, süreci tüm çıplaklığıyla açıklanması çağrısında bulunuyorum” dedi. Şimdi Gebze adına AK Parti ilçe başkanı Recep Kaya’ya tarihi görev düşüyor. Tüm çıplaklığı ile açıklanacak ne var. Kamuoyundan gizli saklı bir şeyler mi yapılıyor? Belli ki Recep Avcı, bu gelişmeleri Recep Kaya’nın iyi bildiğini düşünerek kamuoyuna açıklamasını istiyor. Bence de her şey tüm şeffaflığı ile kamuoyuna açıklanmalı. Recep Kaya bunu yapmazsa sorumluluk yeniden Recep Avcı’ya geçiyor ve Gebze kamuoyu Recep Avcı’dan her şeyin kamuoyuna net bir şekilde açıklanmasını istiyor. Bakalım iki Recep’ten hangisi daha erken davranacak?
Ekleme Tarihi: 07 Ocak 2022 - Cuma

KÜFÜR VE HAKARET SİYASETİ

Bir süredir toplumun iyice gerildiğine şahit oluyoruz. Bu gerginliğe ister istemez ülke genelinde siyasi parti genel başkanlarının tutumu da tetikliyor. Bugünkü kavgaları görünce rahmetli Demirel, Ecevit, Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu ve Erdal İnönü gibi isimlerin ne kadar da nazik, kibar ve beyefendi kişiliğe sahip olduklarını bugün çok daha iyi anlıyoruz. Bugün bu suni kavga ve gerginliklerle hem ülkemize hem de kendimize ihanet ediyoruz aslında. Nezaket, özür ve alttan alma denen bir şey yok. Sen onu söylediysen al sana daha fazlası…İster istemez bu kavgalar topluma da yansıyor ve günümüzde istenmeyen görüntüler ortaya çıkıyor. Daha acı olanı da bu görüntülerin bir bölümü Gebze bölgesinden çıkması…Türkiye’nin üretim üssü ve sanayinin başkenti Gebze’nin aslında hep işi şeylerle ve markaları ile anılması gerekmez mi?

Ayrıca oy verirsiniz vermezsin, bir partinin genel başkanına veya oy verenine küfür etme hakkını kimse kimseye veremez. Sevmiyorsanız sandıkta gereğini yaparsınız veya yasal çerçeveler içinde eleştirirsiniz. Herkes sevmediğine küfür etse bunun sonu nereye varır. Bugün biliyoruz zamlar herkesin canını yakıyor ama bunun çözümü küfür olmamalı. Bu yüzden herkesin biraz daha sağduyulu olmasında fayda var.

GÖZLER İKİ RECEP’TE…

Önceki günkü yazımda Gebzespor’un bu şehrin markası olduğunu ifade ederek siyaset üstü tutulması gerektiğine dikkat çekmiştim. Çok da olumlu tepki aldı ve destekleyici ifadelere kullanan bir hayli fazla oldu. Yazımın ardından aynı zamanda kısa bir dönem Gebzespor başkanlığı yapan gazeteci Caner Pesen kendi internet sitesinde AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya’nın birlik çağrısına yer verdi. Bu haberi sosyal medya hesabından da paylaşınca da Gebzespor başkanlığından istifa eden Recep Avcı altına yorum yaparak; “Recep Kaya’ya kesinlikle samimi olmayanların bu siyaset söyleminden derhal geri dönmesini, süreci tüm çıplaklığıyla açıklanması çağrısında bulunuyorum” dedi.

Şimdi Gebze adına AK Parti ilçe başkanı Recep Kaya’ya tarihi görev düşüyor. Tüm çıplaklığı ile açıklanacak ne var. Kamuoyundan gizli saklı bir şeyler mi yapılıyor? Belli ki Recep Avcı, bu gelişmeleri Recep Kaya’nın iyi bildiğini düşünerek kamuoyuna açıklamasını istiyor. Bence de her şey tüm şeffaflığı ile kamuoyuna açıklanmalı. Recep Kaya bunu yapmazsa sorumluluk yeniden Recep Avcı’ya geçiyor ve Gebze kamuoyu Recep Avcı’dan her şeyin kamuoyuna net bir şekilde açıklanmasını istiyor. Bakalım iki Recep’ten hangisi daha erken davranacak?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.