Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

KURT’UN İSMİ YENİ BİR OKULA VERİLDİ!

Gebze tarihinde önemli bir yeri olan Kocaeli eski milletvekili Merhum Alaettin Kurt’u eski kuşaklardan bilmeyen hemen hemen yoktur. Alaettin Kurt’un özellikle Gebze bölgesine yaptığı hizmetleri bugün bile kullanıyoruz ve kendisini rahmetle anıyoruz. Bugün Alaettin Kurt’un partisini kimse konuşmuyor ama Gebze’de yaptığı hizmetleri herkes saygıyla anıyor. O yüzden giderken kubbede hoş bir seda bırakmanın ne kadar önemli olduğunu daha çok anlamalıyız. Pandemi ile birlikte hepimiz çok yakınlarımızdan sevdiğimiz insanları kaybettik ve bunun acısını yaşıyoruz. Öldükten sonra bizim adımıza yaşayan bir eser bırakmanın ve ismimizin yaşatılmasının önemini bugün bir kez daha gün yüzüne çıktı. Merhum Alaettin Kurt’un ismi kısa bir süre önce de Gebze Kirazpınar Emlak Konutları Anadolu Lisesine verildi. Bu ismin verilmesinde eski milli eğitim şube müdürümüz Mahmut Aşıkoğlu’nun önemli katkıları olduğunu biliyoruz. Başta Aşıkoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Koltukların gelip geçici olduğunu hepimiz iyi biliyoruz, öldükten sonra yaşayabilmemiz için herkesin gitmeden önce eser bırakması gerekir. Rahmetli Alaettin Kurt son yıllarda bunun en açık örneğidir. Ruhu şaad, mekanı cennet olsun… BU İŞ GTO’NUN İŞİ Mİ? Gebze Ticaret Odası yine bir önemli olaya öncülük yaptı. Bundan sonra esnafın büyük sorun yaşadığı takograf olayı Gebze Ticaret odasından yapılacak. İlk bakışta ”bu iş GTO’nun işi mi?” diyenler olabilir ama bu şehirde sorun varsa bu iş hepimizin sorunu, o yüzden bu şunun işi mi bu bunun işi mi demekten kendimizi alıp sorunu çözenlere teşekkür etmemiz gerekir. Gebze sorunları ile boğuşan bir ilçe….Bu sorunların çözümü için de hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Başkalarının yaptıklarından rahatsız olmak yerine, yapılan hizmetlere katkı sunmalı ve destek olmalıyız. Gebze bunu fazlasıyla hak ediyor. Sorunları konuşmanın ötesinde çözüm odaklı olmalıyız. Gebze ve Gebzeli’nin derdine çare olmak için çözüm yolu budur. Yoksa boş konuşanların sayısının bir hayli fazla olduğu bir yerde herkes bir şeyler söylüyor ama iş yapanı fazla bulamıyoruz.  
Ekleme Tarihi: 17 Mart 2022 - Perşembe

KURT’UN İSMİ YENİ BİR OKULA VERİLDİ!

Gebze tarihinde önemli bir yeri olan Kocaeli eski milletvekili Merhum Alaettin Kurt’u eski kuşaklardan bilmeyen hemen hemen yoktur. Alaettin Kurt’un özellikle Gebze bölgesine yaptığı hizmetleri bugün bile kullanıyoruz ve kendisini rahmetle anıyoruz. Bugün Alaettin Kurt’un partisini kimse konuşmuyor ama Gebze’de yaptığı hizmetleri herkes saygıyla anıyor. O yüzden giderken kubbede hoş bir seda bırakmanın ne kadar önemli olduğunu daha çok anlamalıyız. Pandemi ile birlikte hepimiz çok yakınlarımızdan sevdiğimiz insanları kaybettik ve bunun acısını yaşıyoruz. Öldükten sonra bizim adımıza yaşayan bir eser bırakmanın ve ismimizin yaşatılmasının önemini bugün bir kez daha gün yüzüne çıktı. Merhum Alaettin Kurt’un ismi kısa bir süre önce de Gebze Kirazpınar Emlak Konutları Anadolu Lisesine verildi. Bu ismin verilmesinde eski milli eğitim şube müdürümüz Mahmut Aşıkoğlu’nun önemli katkıları olduğunu biliyoruz. Başta Aşıkoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Koltukların gelip geçici olduğunu hepimiz iyi biliyoruz, öldükten sonra yaşayabilmemiz için herkesin gitmeden önce eser bırakması gerekir. Rahmetli Alaettin Kurt son yıllarda bunun en açık örneğidir. Ruhu şaad, mekanı cennet olsun…

BU İŞ GTO’NUN İŞİ Mİ?

Gebze Ticaret Odası yine bir önemli olaya öncülük yaptı. Bundan sonra esnafın büyük sorun yaşadığı takograf olayı Gebze Ticaret odasından yapılacak. İlk bakışta ”bu iş GTO’nun işi mi?” diyenler olabilir ama bu şehirde sorun varsa bu iş hepimizin sorunu, o yüzden bu şunun işi mi bu bunun işi mi demekten kendimizi alıp sorunu çözenlere teşekkür etmemiz gerekir. Gebze sorunları ile boğuşan bir ilçe….Bu sorunların çözümü için de hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Başkalarının yaptıklarından rahatsız olmak yerine, yapılan hizmetlere katkı sunmalı ve destek olmalıyız. Gebze bunu fazlasıyla hak ediyor. Sorunları konuşmanın ötesinde çözüm odaklı olmalıyız. Gebze ve Gebzeli’nin derdine çare olmak için çözüm yolu budur. Yoksa boş konuşanların sayısının bir hayli fazla olduğu bir yerde herkes bir şeyler söylüyor ama iş yapanı fazla bulamıyoruz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.