19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

MÜFTÜ KILIÇBAY’A YAZIK ETMEYİN!

Güne şok bir haberle başladık. Yaklaşık 2,5 yıldır Gebze Müftüsü olan Selçuk Kılıçbay’ın Gebze’deki görevinde alındığını öğrendik. Bu şok haber kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve ani bir şekilde Gebze’deki görevinden alınan Selçuk Kılıçbay’ın Bahçelievler müftüsü olarak atandığı açıklandı. Kılıçbay’ın yerine ise Kadıköy Müftüsü Mahmut Çakır atandı. Tayin dönemi değilken böyle bir şok gelişmenin sebebinin ne olduğunu ne biz biliyoruz ne de Müftü Kılıçbay….Kılıçbay’ın görevde olduğu sürenin zaten yaklaşık iki yılı pandemi ile geçti ve Kılıçbay tam Gebze’ye yeniden ayak uydurmaya ve hizmet etmeye başlayacak derken ani bir değişiklik kafaları karıştırdı. Duyduğumuza göre il müftüsü konu ile ilgili diyanet işleri başkanı ile görüşmüş ve tayinin durdurulmasını istemiş ama böyle uygun görüldüğü söylenmiş. ..Açıkçası çok özel bir sebebi yoksa bu zamansız tayinden ben de çok rahatsız oldum. ..Belki pandemi de bunun sebebi oldu ve Selçuk Kılıçbay’ın daha makamında bir çayını içme fırsatımız olmadı ama çeşitli ortamlarda hep birlikteydik ve yaptığı hizmetlerin ve çalışmaların büyük bir bölümünün de canlı şahidi idik. Temsil noktasında da bir hatası olmadığına göre neden böyle bir yol izlendi anlamış değilim…Eğer ki sadece siyaset uğuruna birilerine alan açılmak isteniyorsa gerçekten Kılıçbay’a da Gebze’ye de yazık ediliyor. Hele ki bu tayin işi küçük hesaplar uğruna yapılmışsa gerçekten çok yazık…Temennimiz bu olay Gebze adına atılmış yanlış bir adımdır ve hatadır. Umarım bu hatadan bir an önce dönülür ve Müftü Kılıçbay Gebze’deki görevine yeniden iade edilir… GEBZE’DE BİR ERDOĞAN ŞAHİN VARDI! İnsanın çevresinde zaman zaman mert ve yürekli dostlarının olması her zaman kendisine de güven verir. Geçmişte MHP’de Gebze Belediyesi Meclis üyeliği ve Gebze Tokatlılar Dernek Başkanlığı yapan Erdoğan Şahin de bu isimlerden biriydi. Tuttuğu eli adam gibi tutar, dostlarına ve davasına azla yanlış yapmazdı. Bugüne kadar hem binlerce kişi çalıştırmış, hem de yüzlerce kişiye maddi ve manevi destek olmuştu. Çoğu zaman da yaptığı hayır işlerinin başkaları tarafından bilinmesini istemezdi. Vefatından sonra yazmıştım, yine aktarıyorum buradan. Ortak dostumuz bir ara ekonomik olarak sıkışmış ve elindeki 15 bin TL’lik çeki kendisine götürerek nakite çevirmesini istedik. O sırada arkadaşın telefonu çaldı ve ofisten dışarı çıktı. Rahmetli Erdoğan Şahin ise; “Arkadaş-arkadaşın çekini alarak bor vermez veya bize yakışmaz, alın şu 15 Bin TL’yi işinizi gördükten sonra ödemenizi yaparsınız” deyip hiçbir evrak isteme gereği de duymamıştı. Pandemi dolayısı ile memleketi Tokat’taki cenazesine bile katılamadık ama mezarını ziyaret üzerimize borç kaldı. Bugün ölüm yıldönümündeyiz, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Tüm ailesine ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyorum.
Ekleme Tarihi: 17 Haziran 2022 - Cuma

MÜFTÜ KILIÇBAY’A YAZIK ETMEYİN!

Güne şok bir haberle başladık. Yaklaşık 2,5 yıldır Gebze Müftüsü olan Selçuk Kılıçbay’ın Gebze’deki görevinde alındığını öğrendik. Bu şok haber kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve ani bir şekilde Gebze’deki görevinden alınan Selçuk Kılıçbay’ın Bahçelievler müftüsü olarak atandığı açıklandı. Kılıçbay’ın yerine ise Kadıköy Müftüsü Mahmut Çakır atandı. Tayin dönemi değilken böyle bir şok gelişmenin sebebinin ne olduğunu ne biz biliyoruz ne de Müftü Kılıçbay….Kılıçbay’ın görevde olduğu sürenin zaten yaklaşık iki yılı pandemi ile geçti ve Kılıçbay tam Gebze’ye yeniden ayak uydurmaya ve hizmet etmeye başlayacak derken ani bir değişiklik kafaları karıştırdı. Duyduğumuza göre il müftüsü konu ile ilgili diyanet işleri başkanı ile görüşmüş ve tayinin durdurulmasını istemiş ama böyle uygun görüldüğü söylenmiş. ..Açıkçası çok özel bir sebebi yoksa bu zamansız tayinden ben de çok rahatsız oldum. ..Belki pandemi de bunun sebebi oldu ve Selçuk Kılıçbay’ın daha makamında bir çayını içme fırsatımız olmadı ama çeşitli ortamlarda hep birlikteydik ve yaptığı hizmetlerin ve çalışmaların büyük bir bölümünün de canlı şahidi idik. Temsil noktasında da bir hatası olmadığına göre neden böyle bir yol izlendi anlamış değilim…Eğer ki sadece siyaset uğuruna birilerine alan açılmak isteniyorsa gerçekten Kılıçbay’a da Gebze’ye de yazık ediliyor. Hele ki bu tayin işi küçük hesaplar uğruna yapılmışsa gerçekten çok yazık…Temennimiz bu olay Gebze adına atılmış yanlış bir adımdır ve hatadır. Umarım bu hatadan bir an önce dönülür ve Müftü Kılıçbay Gebze’deki görevine yeniden iade edilir…

GEBZE’DE BİR ERDOĞAN ŞAHİN VARDI!

İnsanın çevresinde zaman zaman mert ve yürekli dostlarının olması her zaman kendisine de güven verir. Geçmişte MHP’de Gebze Belediyesi Meclis üyeliği ve Gebze Tokatlılar Dernek Başkanlığı yapan Erdoğan Şahin de bu isimlerden biriydi. Tuttuğu eli adam gibi tutar, dostlarına ve davasına azla yanlış yapmazdı. Bugüne kadar hem binlerce kişi çalıştırmış, hem de yüzlerce kişiye maddi ve manevi destek olmuştu. Çoğu zaman da yaptığı hayır işlerinin başkaları tarafından bilinmesini istemezdi. Vefatından sonra yazmıştım, yine aktarıyorum buradan. Ortak dostumuz bir ara ekonomik olarak sıkışmış ve elindeki 15 bin TL’lik çeki kendisine götürerek nakite çevirmesini istedik. O sırada arkadaşın telefonu çaldı ve ofisten dışarı çıktı. Rahmetli Erdoğan Şahin ise; “Arkadaş-arkadaşın çekini alarak bor vermez veya bize yakışmaz, alın şu 15 Bin TL’yi işinizi gördükten sonra ödemenizi yaparsınız” deyip hiçbir evrak isteme gereği de duymamıştı. Pandemi dolayısı ile memleketi Tokat’taki cenazesine bile katılamadık ama mezarını ziyaret üzerimize borç kaldı. Bugün ölüm yıldönümündeyiz, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Tüm ailesine ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Glnr
(19.06.2022 14:21 - #72235)
Gebze yede , sayın Kiliçbay hocamıza da çok yazık ediyorlar maalesef
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.