Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

Ne Kadar Engelli Aşığıyız!

İçinde bulunduğumuz hafta engelliler haftası…Engelli bir babanın çocuğu olarak bu işin ne kadar önemli olduğunu en iyi bilenlerdenim. İşyerinde engelli bir kardeşimizle de beraber çalışıyoruz ve hangi sorunları yaşadığını hep birlikte şahit oluyoruz. Zaman zaman geçirdiğimiz kazalar sonucu koltuk değnekleri ile yürüdüğümüz zamanlar da oldu. Bu süreçlerde engellilerin ne kadar da zor bir hayat yaşadığına hep birlikte daha iyi anlıyoruz. Bugün ise hafta dolayısı ile yayınlanan mesajları, yapılan açıklamaları ve konuşmaları takip ediyoruz. Sosyal medyada ile bir haftalığına herkes engelli dostu imajı çiziyor. Yayınlanan fotoğraflar, görseller, atılan mesajlar…Engelliler ile verilen görüntüler can alıyor. Ama gerçekte öyle mi, hiçbir şeyde olmadığı gibi bu konuda da ne yazık ki samimim değiliz. Sadece yerel yönetimler engelliler için bir şeyler yapsa inanın çok şeyler olur. Ama her şeyde olduğu gibi bu haftayı da kullanarak bir hafta sonra engellileri unutuyoruz. Belediyeye bir tane engelli aracı alıp üzerine bir telefon numarası yazarak tüm engellilerin sorunlarını çözdüğümüz düşünüyoruz. Bugün Gebze merkezden birkaç örnek vermek istiyorum. Gidin Tatlıkuyu Köprüsüne, gidin Gebze girişindeki Ateş Petrol yanındaki üstgeçide, gidin Anibal Kavşağına…Buna benzer onlarca örnek yazabiliriz Gebze’den…engellilerin neler yaşadığını çok kısa sürede hep birlikte göreceksiniz. Adnan Köşker’in belediye başkanlığı döneminde milyonlarca para harcanarak yaptırılan engelli yollarının büyük bir bölümü ise bugün duman olmuş….Neler olduğunu, bu plastik yolların nerede kaldığını soran var mı? O da olmadığı için maalesef herkesin yanına kar kalıyor… Aslında engellilere engel olmasak çok daha iyi olacak ama biz işin hep siyaset ve şov boyutundayız. Zaman zaman sadece engellilere acır gibi yapıyoruz ama buna da gerek yok. Hiçbir engelli kendisine acınmasını istemiyor. Bugüne kadar karşılaştığım birçok engelli; “Engel olmayın yeter” diyor. Bugüne üretime, istihdama ve tarıma katkı sunan binlerce engelli var bu ülkede. Ama buna rağmen hiçbir engeli olmadığı halde engelli gibi görünen ve sokaklarda insanların duygularını sömüren binlerce engelli de yok değil.  Engelliler için kutlanan bu özel günleri şov aracı olarak kullanmak yerine, her yıl birkaç sorunlarını çözsek sanırız gelecek onlar için de bizim için de çok daha huzurlu olacak. GESMEK SERGİSİ SİZİ BEKLİYOR Gebze Belediyesi GESMEK kurslarında yapılan 1200 civarındaki eserin yer aldığı sergi açılışı yapıldı. Çok sayıda muhteşem eserin yer aldığı sergi Mustafa Paşa Camii giriş kapısı karşısında açılan bir hafta açık kalacak. Her biri birer sanat eseri olan sergiye emeği geçen öğretmen ve kursiyerleri teşrik ediyor, serginin herkes tarafından gezilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ekleme Tarihi: 11 Mayıs 2022 - Çarşamba

Ne Kadar Engelli Aşığıyız!

İçinde bulunduğumuz hafta engelliler haftası…Engelli bir babanın çocuğu olarak bu işin ne kadar önemli olduğunu en iyi bilenlerdenim. İşyerinde engelli bir kardeşimizle de beraber çalışıyoruz ve hangi sorunları yaşadığını hep birlikte şahit oluyoruz. Zaman zaman geçirdiğimiz kazalar sonucu koltuk değnekleri ile yürüdüğümüz zamanlar da oldu. Bu süreçlerde engellilerin ne kadar da zor bir hayat yaşadığına hep birlikte daha iyi anlıyoruz.

Bugün ise hafta dolayısı ile yayınlanan mesajları, yapılan açıklamaları ve konuşmaları takip ediyoruz. Sosyal medyada ile bir haftalığına herkes engelli dostu imajı çiziyor. Yayınlanan fotoğraflar, görseller, atılan mesajlar…Engelliler ile verilen görüntüler can alıyor.

Ama gerçekte öyle mi, hiçbir şeyde olmadığı gibi bu konuda da ne yazık ki samimim değiliz. Sadece yerel yönetimler engelliler için bir şeyler yapsa inanın çok şeyler olur. Ama her şeyde olduğu gibi bu haftayı da kullanarak bir hafta sonra engellileri unutuyoruz. Belediyeye bir tane engelli aracı alıp üzerine bir telefon numarası yazarak tüm engellilerin sorunlarını çözdüğümüz düşünüyoruz.

Bugün Gebze merkezden birkaç örnek vermek istiyorum. Gidin Tatlıkuyu Köprüsüne, gidin Gebze girişindeki Ateş Petrol yanındaki üstgeçide, gidin Anibal Kavşağına…Buna benzer onlarca örnek yazabiliriz Gebze’den…engellilerin neler yaşadığını çok kısa sürede hep birlikte göreceksiniz. Adnan Köşker’in belediye başkanlığı döneminde milyonlarca para harcanarak yaptırılan engelli yollarının büyük bir bölümü ise bugün duman olmuş….Neler olduğunu, bu plastik yolların nerede kaldığını soran var mı? O da olmadığı için maalesef herkesin yanına kar kalıyor…

Aslında engellilere engel olmasak çok daha iyi olacak ama biz işin hep siyaset ve şov boyutundayız. Zaman zaman sadece engellilere acır gibi yapıyoruz ama buna da gerek yok. Hiçbir engelli kendisine acınmasını istemiyor. Bugüne kadar karşılaştığım birçok engelli; “Engel olmayın yeter” diyor. Bugüne üretime, istihdama ve tarıma katkı sunan binlerce engelli var bu ülkede. Ama buna rağmen hiçbir engeli olmadığı halde engelli gibi görünen ve sokaklarda insanların duygularını sömüren binlerce engelli de yok değil.  Engelliler için kutlanan bu özel günleri şov aracı olarak kullanmak yerine, her yıl birkaç sorunlarını çözsek sanırız gelecek onlar için de bizim için de çok daha huzurlu olacak.

GESMEK SERGİSİ SİZİ BEKLİYOR

Gebze Belediyesi GESMEK kurslarında yapılan 1200 civarındaki eserin yer aldığı sergi açılışı yapıldı. Çok sayıda muhteşem eserin yer aldığı sergi Mustafa Paşa Camii giriş kapısı karşısında açılan bir hafta açık kalacak. Her biri birer sanat eseri olan sergiye emeği geçen öğretmen ve kursiyerleri teşrik ediyor, serginin herkes tarafından gezilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.