Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

NE OLDUĞUNU ANLIYOR MUSUNUZ?

Son günlerde Türkiye’de inanılmaz şeyler oluyor, ekonomik olarak savrulup gidiyoruz. Neyin ne olduğunu anlamakta güçlük çekiyorum. Zekam almıyor açıkçası…Yaşanan olayların bir dış bağlantısı var ama ülke olarak biz güçlü olsak ne yapabilirler bize? Bir süre önce döviz yüzde elli zamlandı. Bir iniyor bir çıkıyor ama merkez bankası yıl sonu tahmini 9.75 idi bugün ise 13.5’larda dolaşıyor. Böyle gitmesi durumunda sonucunun ne olacağın kimse bilmiyor. Sanayici üretemiyor, esnaf mal alamıyor, toptancı mal vermiyor. Ülkenin cumhurbaşkanı televizyonda önemli mesajlar vermeye çalışırken bile dakikamatik gibi dövizde hızlı bir yükselme oluyor. Cumhurbaşkanı konuşurken ne olduğunu anlayamıyorum. Ya bende bir sıkıntı var veya Erdoğan’ın çevresinde….Zaten Cumhurbaşkanını yakın çevresinde uzun zamandır sıkıntılar olduğunu söylüyorum ama bu gelişmeler sanırım beni haklı çıkardı. Bir Erdoğan’ın konuşmalarına bir de piyasada olup bitene bakıyorum hiçbir şeyi anlayamıyorum. İkincisi, dolar birkaç günde bu kadar çıkarken Sayın cumhurbaşkanını kendisi veya etrafı bunu hiç mi göremiyor veya fark edemiyor? Ben bu işten bir şey anlamadım, anlayan varsa bana da anlatsın da biz de bilelim. Ülke olarak bugün her zamankinden daha güçlü olmamız gerekiyor. Bunun için de birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Hareket ve küçük düşürücü konuşmalar sokağa da yansıdı ve herkes birbirine diş biliyor. Kimseye bir şey söyleme gelmiyor. Söyleseniz birinin cebinden bıçak, diğerinin belinden silah, bir başkasının koltuğunun altından kama çıkıyor. Son yaşanan rahmetli Türkeş’in anması sırasında yapılan saldırı ve daha sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yvaaş7ın tehdit edilmesi Türk siyaseti adına hiç de iyi olmadı. Şu dış güçler muhabbetini de temcit pilavı gibi ısıtmamamız gerekiyor. Biz Azerbaycan’a destek verirken Karabağ’da dış güçler yok muydu, elbette vardı ama siz güçlü olunca dış gücü, mış gücü para etmiyor. Önce devlet olarak bizim güçlü olmamız gerekiyor. Bunun için de birlik ve beraberlik çok önemli.  DÖVİZ TUTULAMIYOR Biz bunları yaşarken dövizin dünkü durumu ortada….Bu sabah 1 Dolar 13.53 TL, 1 Euro 15.34 TL’den satılıyor. Gram altın 779 TL oldu. Çeyrek altın 1.278 TL, tam altın 5.063 TL. Paramızdaki bu büyük ve hızlı çöküş nerede duracak, bunu da kimse kestiremiyor. Bu arada iyi bir haber de var. Ham Petrolün varil fiyatı 71.50 Dolar’a kadar geriledi. Eğer Türk Lirası bu kadar büyük değer kaybetmiyor olsa, Türkiye’de akaryakıt, gaz ve elektrik fiyatlarını da büyük oranda düşürmek mümkün olabilirdi. Konuşulanla yaşananları anlamakta güçlük çekiyorum. Siz anlayabiliyorsanız bana da anlatın….      
Ekleme Tarihi: 01 Aralık 2021 - Çarşamba

NE OLDUĞUNU ANLIYOR MUSUNUZ?

Son günlerde Türkiye’de inanılmaz şeyler oluyor, ekonomik olarak savrulup gidiyoruz. Neyin ne olduğunu anlamakta güçlük çekiyorum. Zekam almıyor açıkçası…Yaşanan olayların bir dış bağlantısı var ama ülke olarak biz güçlü olsak ne yapabilirler bize?

Bir süre önce döviz yüzde elli zamlandı. Bir iniyor bir çıkıyor ama merkez bankası yıl sonu tahmini 9.75 idi bugün ise 13.5’larda dolaşıyor. Böyle gitmesi durumunda sonucunun ne olacağın kimse bilmiyor. Sanayici üretemiyor, esnaf mal alamıyor, toptancı mal vermiyor. Ülkenin cumhurbaşkanı televizyonda önemli mesajlar vermeye çalışırken bile dakikamatik gibi dövizde hızlı bir yükselme oluyor. Cumhurbaşkanı konuşurken ne olduğunu anlayamıyorum. Ya bende bir sıkıntı var veya Erdoğan’ın çevresinde….Zaten Cumhurbaşkanını yakın çevresinde uzun zamandır sıkıntılar olduğunu söylüyorum ama bu gelişmeler sanırım beni haklı çıkardı. Bir Erdoğan’ın konuşmalarına bir de piyasada olup bitene bakıyorum hiçbir şeyi anlayamıyorum. İkincisi, dolar birkaç günde bu kadar çıkarken Sayın cumhurbaşkanını kendisi veya etrafı bunu hiç mi göremiyor veya fark edemiyor? Ben bu işten bir şey anlamadım, anlayan varsa bana da anlatsın da biz de bilelim.

Ülke olarak bugün her zamankinden daha güçlü olmamız gerekiyor. Bunun için de birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Hareket ve küçük düşürücü konuşmalar sokağa da yansıdı ve herkes birbirine diş biliyor. Kimseye bir şey söyleme gelmiyor. Söyleseniz birinin cebinden bıçak, diğerinin belinden silah, bir başkasının koltuğunun altından kama çıkıyor. Son yaşanan rahmetli Türkeş’in anması sırasında yapılan saldırı ve daha sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yvaaş7ın tehdit edilmesi Türk siyaseti adına hiç de iyi olmadı.

Şu dış güçler muhabbetini de temcit pilavı gibi ısıtmamamız gerekiyor. Biz Azerbaycan’a destek verirken Karabağ’da dış güçler yok muydu, elbette vardı ama siz güçlü olunca dış gücü, mış gücü para etmiyor. Önce devlet olarak bizim güçlü olmamız gerekiyor. Bunun için de birlik ve beraberlik çok önemli. 

DÖVİZ TUTULAMIYOR

Biz bunları yaşarken dövizin dünkü durumu ortada….Bu sabah 1 Dolar 13.53 TL, 1 Euro 15.34 TL’den satılıyor. Gram altın 779 TL oldu. Çeyrek altın 1.278 TL, tam altın 5.063 TL. Paramızdaki bu büyük ve hızlı çöküş nerede duracak, bunu da kimse kestiremiyor.

Bu arada iyi bir haber de var. Ham Petrolün varil fiyatı 71.50 Dolar’a kadar geriledi.

Eğer Türk Lirası bu kadar büyük değer kaybetmiyor olsa, Türkiye’de akaryakıt, gaz ve elektrik fiyatlarını da büyük oranda düşürmek mümkün olabilirdi.

Konuşulanla yaşananları anlamakta güçlük çekiyorum. Siz anlayabiliyorsanız bana da anlatın….

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.