19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

Nedir Bu Ultra Trail?

Bir süredir Gebze’de billboardlarda bir “Ultra Trail” afişleri görüyorduk. Ne olduğunu gazeteciler olarak biz bilmiyorsak kimse bilmiyordur dedik ve öyle de oldu. Dün, hafta sonu Kocaeli’de ilk kez Gebze’de yapılacak olan Uluslararası Ultra Trail yarışlarının basın toplantısı öncesi şunu gördük ki sadece biz değil, ne olduğunu kimse bilmiyormuş. Meğerse büyük koşu imiş…Türkçesi bu yani… Öncelikle şunu ifade edeyim ki, bu kadar bilinen, albenisi olan spor dalı varken neden böyle bir spor dalı seçildi anlayamadım ama işin anlatılan boyutuna bakılınca Gebze bölgesinin tanıtımı için önemli olduğunu hatırlatmak isterim. Anlatılanlar başka, yaşananlar başka olursa tıpkı Cengiz Kurtoğlu’nun şarkılarda söylediği gibi kalır… Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, programla ilgili ayrıntılı bilgi verdi ve Kocaeli tarihinde ilk olacağını söyledi. Ama program öncesi sinevizyonda gösterilen yerlerin bir bölümünün de harabe gibi olduğunu hatırlatmakta fayda var. Böyle bir etkinliğin neden Gebze’deki bir spor kulübü ile değil de Tuzla’daki bir kulüple yapıldığı da kafalarda soru işareti. Ayrıca bu işin bütçesi ne olacak, Gebze Belediyesine getirisi ve götürüsü ne olacak açıkçası bunun da cevabını tam olarak alamadık. Tüm bunlar bizim mesleğin özelliği, bu işi yapıyorsak bu soruları da sormamız gerekiyor açıkçası. Ama her şeye rağmen olumsuz bakmamak lazım, Denizli Göleti civarında Cuma akşamından başlayacak ve Cumartesi günü de devam edecek yarışların çok renkli geçeceğini düşünüyorum. Bunun yanı sıra sıradan bir yarış olmayacak ve 25 il ve 8 ülkeden binin üzerinde sporcu katılacak. Bölgemize önemli bir ekonomik girdi sağlanacağı gibi Gebze’nin tarihi ve turistik yerlerini görecekler. Herkesin üç beş kişi ile katıldığını düşünürseniz binlerce insan koşu alanında olacak. Aslında Gebze’de yaşayanlar olarak en büyük ayıbımız Gebze’nin tarihi ve turistik mekanlarını bilmiyoruz. Örneğin, bizim gibi bir çok insan sadece Denizli göletini biliyor, daha yukarıdaki dev şelaleden ve tarihi mekanlardan haberi yok. Gebze’deki tüm tarihi ve turistik yerler için aynısını söyleyebiliriz. Bu arada Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze’deki diğer tüm spor kulüpleri ile de ortak proje yapmaya hazır olduklarını söyledi. Umarım bu da sözde kalmaz ve Gebze Belediyesi ile işbirliği yapmak isteyen kulüplere gerekli desteği sağlanır.    
Ekleme Tarihi: 25 Mayıs 2022 - Çarşamba

Nedir Bu Ultra Trail?

Bir süredir Gebze’de billboardlarda bir “Ultra Trail” afişleri görüyorduk. Ne olduğunu gazeteciler olarak biz bilmiyorsak kimse bilmiyordur dedik ve öyle de oldu. Dün, hafta sonu Kocaeli’de ilk kez Gebze’de yapılacak olan Uluslararası Ultra Trail yarışlarının basın toplantısı öncesi şunu gördük ki sadece biz değil, ne olduğunu kimse bilmiyormuş. Meğerse büyük koşu imiş…Türkçesi bu yani…

Öncelikle şunu ifade edeyim ki, bu kadar bilinen, albenisi olan spor dalı varken neden böyle bir spor dalı seçildi anlayamadım ama işin anlatılan boyutuna bakılınca Gebze bölgesinin tanıtımı için önemli olduğunu hatırlatmak isterim. Anlatılanlar başka, yaşananlar başka olursa tıpkı Cengiz Kurtoğlu’nun şarkılarda söylediği gibi kalır…

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, programla ilgili ayrıntılı bilgi verdi ve Kocaeli tarihinde ilk olacağını söyledi. Ama program öncesi sinevizyonda gösterilen yerlerin bir bölümünün de harabe gibi olduğunu hatırlatmakta fayda var. Böyle bir etkinliğin neden Gebze’deki bir spor kulübü ile değil de Tuzla’daki bir kulüple yapıldığı da kafalarda soru işareti. Ayrıca bu işin bütçesi ne olacak, Gebze Belediyesine getirisi ve götürüsü ne olacak açıkçası bunun da cevabını tam olarak alamadık. Tüm bunlar bizim mesleğin özelliği, bu işi yapıyorsak bu soruları da sormamız gerekiyor açıkçası.

Ama her şeye rağmen olumsuz bakmamak lazım, Denizli Göleti civarında Cuma akşamından başlayacak ve Cumartesi günü de devam edecek yarışların çok renkli geçeceğini düşünüyorum. Bunun yanı sıra sıradan bir yarış olmayacak ve 25 il ve 8 ülkeden binin üzerinde sporcu katılacak. Bölgemize önemli bir ekonomik girdi sağlanacağı gibi Gebze’nin tarihi ve turistik yerlerini görecekler. Herkesin üç beş kişi ile katıldığını düşünürseniz binlerce insan koşu alanında olacak. Aslında Gebze’de yaşayanlar olarak en büyük ayıbımız Gebze’nin tarihi ve turistik mekanlarını bilmiyoruz. Örneğin, bizim gibi bir çok insan sadece Denizli göletini biliyor, daha yukarıdaki dev şelaleden ve tarihi mekanlardan haberi yok. Gebze’deki tüm tarihi ve turistik yerler için aynısını söyleyebiliriz.

Bu arada Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze’deki diğer tüm spor kulüpleri ile de ortak proje yapmaya hazır olduklarını söyledi. Umarım bu da sözde kalmaz ve Gebze Belediyesi ile işbirliği yapmak isteyen kulüplere gerekli desteği sağlanır.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.