Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN…

Seçimlere yaklaşık on ay gibi bir zaman kaldı ve herkes elindeki kozları sonuna kadar oynamaya başladı. Her siyasetçi; “Bu seçim ülke için çok önemli” diyor. Oysa ki ben bildim bileli tüm genel başkanlar aynı şeyleri söylüyordu. “Türkiye zor ve önemli bir dönemden geçiyor” ifadesini babamın yanı sıra rahmetli dedem de çok duymuştu. Yine bir seçim öncesi aynı şeyler söyleniyor. Ama bu seçimin diğerlerinden farklı ve önemli olduğu bir gerçek. Gelişen şartlar bunu daha da iyi anlatıyor herkese.  İktidar elindeki kozların tamamını kullanmaya başladı. Buna hiç hesapta olmayan EYT programını da dahil edersek çok şey değişecek gibi. Bugün iktidarın gündemin il olayı yok gibi ama son koz olarak Türkiye’de il sayısı yüze çıkartılırsa kimse şaşırmasın. Elbette böyle bir süreçte Gebze de il olarak nasibini almalı.  Aslında en önemli sorun bugün hayat pahalılığı…İktidar Tarım Kredi marketleri üzerinden adım attı ama zincir marketler iki üç gön önceden indirim afişlerini asmaya başladı. Bu olay aynı zamanda zincir marketlerin devlete bir meydan okuması olarak da algılanabilir. Bre kansızlar, madem korutuyordu bugüne kadar neden indirime gitmediniz. Devletin bu zincir marketleri çok ciddi takip altına alması ve çeteleşme ve tekelleşmenin mutlaka önüne geçmesi gerekir. Burada bir gerçek daha ortaya çıkıyor ki devlet bu marketleri yeterince kontrol altına alamadı. Sadece basının olduğu yerde üç beş markete ceza yazmanın veya vatandaşa telefon numarası verip ihbar edin demenin çözüm olmadığı ortaya çıktı.  Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise helalleşme sürecini devam ettiriyor. Özellikle muhafazakar çevre üzerinde yoğunlaşan Kılıçdaroğlu’nun önceki programında başörtülü bir sunucunun olduğunu da görünce şaşırmadım değil. Gerçekten de Türkiye kısa sürede nereden nereye geldi…Bu işi CHP içerisindeki derin yapı provoke eder mi bilmem ama Kılıçdaroğlu bu yöntemlerle sanki altılı masanın adayı yapılmaya çalışılıyor. Aslında bu seçimin en büyük özelliği ise herkes son kozunu oynuyor. Yeniden Erdoğan kazanırsa altılı masa darmaduman olur ve tüm genel başkanlar parti tabanları tarafından istifaya zorlanır. AK Parti ve Erdoğan kaybederse ne olur bugünden kestirmek çok zor…Bakalım seçimlere kadar daha nelere şahit olacağız.   
Ekleme Tarihi: 16 Ağustos 2022 - Salı

SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN…

Seçimlere yaklaşık on ay gibi bir zaman kaldı ve herkes elindeki kozları sonuna kadar oynamaya başladı. Her siyasetçi; “Bu seçim ülke için çok önemli” diyor. Oysa ki ben bildim bileli tüm genel başkanlar aynı şeyleri söylüyordu. “Türkiye zor ve önemli bir dönemden geçiyor” ifadesini babamın yanı sıra rahmetli dedem de çok duymuştu. Yine bir seçim öncesi aynı şeyler söyleniyor. Ama bu seçimin diğerlerinden farklı ve önemli olduğu bir gerçek. Gelişen şartlar bunu daha da iyi anlatıyor herkese. 

İktidar elindeki kozların tamamını kullanmaya başladı. Buna hiç hesapta olmayan EYT programını da dahil edersek çok şey değişecek gibi. Bugün iktidarın gündemin il olayı yok gibi ama son koz olarak Türkiye’de il sayısı yüze çıkartılırsa kimse şaşırmasın. Elbette böyle bir süreçte Gebze de il olarak nasibini almalı. 

Aslında en önemli sorun bugün hayat pahalılığı…İktidar Tarım Kredi marketleri üzerinden adım attı ama zincir marketler iki üç gön önceden indirim afişlerini asmaya başladı. Bu olay aynı zamanda zincir marketlerin devlete bir meydan okuması olarak da algılanabilir. Bre kansızlar, madem korutuyordu bugüne kadar neden indirime gitmediniz. Devletin bu zincir marketleri çok ciddi takip altına alması ve çeteleşme ve tekelleşmenin mutlaka önüne geçmesi gerekir. Burada bir gerçek daha ortaya çıkıyor ki devlet bu marketleri yeterince kontrol altına alamadı. Sadece basının olduğu yerde üç beş markete ceza yazmanın veya vatandaşa telefon numarası verip ihbar edin demenin çözüm olmadığı ortaya çıktı. 

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise helalleşme sürecini devam ettiriyor. Özellikle muhafazakar çevre üzerinde yoğunlaşan Kılıçdaroğlu’nun önceki programında başörtülü bir sunucunun olduğunu da görünce şaşırmadım değil. Gerçekten de Türkiye kısa sürede nereden nereye geldi…Bu işi CHP içerisindeki derin yapı provoke eder mi bilmem ama Kılıçdaroğlu bu yöntemlerle sanki altılı masanın adayı yapılmaya çalışılıyor. Aslında bu seçimin en büyük özelliği ise herkes son kozunu oynuyor. Yeniden Erdoğan kazanırsa altılı masa darmaduman olur ve tüm genel başkanlar parti tabanları tarafından istifaya zorlanır. AK Parti ve Erdoğan kaybederse ne olur bugünden kestirmek çok zor…Bakalım seçimlere kadar daha nelere şahit olacağız. 

 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.