Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

SERVİSLER MASAYA YATIRILMALI!

Türkiye’de her olayın olduğu günün ardından gündem birkaç gün o olay üzerine kilitlenir ve bir süre sonra hepsi unutulur. Şimdi kaleme alacağım konusu ise asla unutulmaması ve üç beş gün konuşulmaması gereken konular. Zira hepimiz için çocuklarımızı emanet ettiğimiz servisçilerin mutlaka çok daha ehil kişiler olması gerekiyor. Asla önceki gün yaşanan kaza dolayısı ile ilgili değil bu yazım. Ama bu kaza ve gelecekte olabilecek kazaların ne kadar daha sağır ve vahim sonuçlar doğurabileceğini hepimiz çok iyi bilmemiz gerekiyor. Önceki gün yaşanan ve üç kişinin ölümü ile sonuçlanan kazanın fren patlaması sonucu olduğu söylendi. Aracın aşırı hızlı olması da bunun bir göstergesi olabilir. Hatta hiç olmayacak bir noktada kaza yapılması bunu daha da kuvvetlendirebilir. Ancak bu kazanın ardından yıllardır bu işle uğraşan çok sayıda işadamı, şirket sahibi ve esnaf adeta pandoranın kapağını açarak isyan noktasına geldi. Söylediğim herkes için geçerli değil ama büyük çoğunlukta şirket, araç ve firma sahipleri çok dertli. Hatta özellikle öğrenci servislerinde veliler herkesten dertli. Aynı şey sanayide de çok fazla var ancak herkes işin ucuzuna kaçtığı için kimse kimseden davacı değil. Uzun zamandır servis araçları üzerine bir yazı yazmayı planlıyordum ama önceki günkü kaza yazıyı daha erkene almamı sağladı. Yeniden hatırlatmakta fayda var, bu yazı asla önceki gün yaşanan kaza ile ilgili değil. Ama bu sorunu da böyle bir olayın ardından gündeme getirmenin doğru olacağına inanıyorum. Bu işi uzun zamandır yapan ve işine hile katmayan insanlar, özellikle servis şoförlerine düzenli olarak alkol ve uyuşturucu testi yapılmasını istiyor. Bunu isteyenler arasında çok sayıda servis şoförü de var. Hatta alkollü araç kullananların sürekli kuralları ihlal ettiğine dikkat çekiliyor. Bu işin sürekli yapılmasını isteyen bazı vatandaşlar ise herkesin ucuz elaman çalıştırma peşinde olduğuna dikkat çekiyor. Yıllardır bu bölgede ekmeğini şoförlük yaparak kazanan ve samimiyetine inandığımız bir kardeşimiz; “Mal sahibi şoförün alkol ve uyuşturucu kullandığını bildiği halde buna servis aracı veriliyor” diyerek sitem etti. Biliyorum, bu aralar en büyük sorun servis şoförü bulunamıyor. Biz de kimsenin ekmeği ile oynama gibi bir niyetimiz yok ama işini yapan herkesin adam gibi yapması gerekir. Bir kere insanların yediği ekmeğe saygısı olması lazım. Hem alkol uyuşturucu kullanıp, hem de servis şoförlüğü yapılamaz. İnsanlar size canlarını, mallarını ve evlatlarını teslim ediyor. Önce bu işin öneminin anlaşılması gerekir. Yoksa gelecekte çok daha büyük facialara şahit oluruz ama ağlamak hiç fayda etmez… Tekrar servis kazasında ölen iki çocuğumuz ve bir vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılara da Allah’tan şifalar diliyorum. Umarım bu yaşanan kaza son olur. Allah bir daha böyle acıları yaşatmasın bize…
Ekleme Tarihi: 11 Kasım 2021 - Perşembe

SERVİSLER MASAYA YATIRILMALI!

Türkiye’de her olayın olduğu günün ardından gündem birkaç gün o olay üzerine kilitlenir ve bir süre sonra hepsi unutulur. Şimdi kaleme alacağım konusu ise asla unutulmaması ve üç beş gün konuşulmaması gereken konular. Zira hepimiz için çocuklarımızı emanet ettiğimiz servisçilerin mutlaka çok daha ehil kişiler olması gerekiyor.

Asla önceki gün yaşanan kaza dolayısı ile ilgili değil bu yazım. Ama bu kaza ve gelecekte olabilecek kazaların ne kadar daha sağır ve vahim sonuçlar doğurabileceğini hepimiz çok iyi bilmemiz gerekiyor. Önceki gün yaşanan ve üç kişinin ölümü ile sonuçlanan kazanın fren patlaması sonucu olduğu söylendi. Aracın aşırı hızlı olması da bunun bir göstergesi olabilir. Hatta hiç olmayacak bir noktada kaza yapılması bunu daha da kuvvetlendirebilir.

Ancak bu kazanın ardından yıllardır bu işle uğraşan çok sayıda işadamı, şirket sahibi ve esnaf adeta pandoranın kapağını açarak isyan noktasına geldi. Söylediğim herkes için geçerli değil ama büyük çoğunlukta şirket, araç ve firma sahipleri çok dertli. Hatta özellikle öğrenci servislerinde veliler herkesten dertli. Aynı şey sanayide de çok fazla var ancak herkes işin ucuzuna kaçtığı için kimse kimseden davacı değil.

Uzun zamandır servis araçları üzerine bir yazı yazmayı planlıyordum ama önceki günkü kaza yazıyı daha erkene almamı sağladı. Yeniden hatırlatmakta fayda var, bu yazı asla önceki gün yaşanan kaza ile ilgili değil. Ama bu sorunu da böyle bir olayın ardından gündeme getirmenin doğru olacağına inanıyorum. Bu işi uzun zamandır yapan ve işine hile katmayan insanlar, özellikle servis şoförlerine düzenli olarak alkol ve uyuşturucu testi yapılmasını istiyor. Bunu isteyenler arasında çok sayıda servis şoförü de var. Hatta alkollü araç kullananların sürekli kuralları ihlal ettiğine dikkat çekiliyor. Bu işin sürekli yapılmasını isteyen bazı vatandaşlar ise herkesin ucuz elaman çalıştırma peşinde olduğuna dikkat çekiyor. Yıllardır bu bölgede ekmeğini şoförlük yaparak kazanan ve samimiyetine inandığımız bir kardeşimiz; “Mal sahibi şoförün alkol ve uyuşturucu kullandığını bildiği halde buna servis aracı veriliyor” diyerek sitem etti.

Biliyorum, bu aralar en büyük sorun servis şoförü bulunamıyor. Biz de kimsenin ekmeği ile oynama gibi bir niyetimiz yok ama işini yapan herkesin adam gibi yapması gerekir. Bir kere insanların yediği ekmeğe saygısı olması lazım. Hem alkol uyuşturucu kullanıp, hem de servis şoförlüğü yapılamaz. İnsanlar size canlarını, mallarını ve evlatlarını teslim ediyor. Önce bu işin öneminin anlaşılması gerekir. Yoksa gelecekte çok daha büyük facialara şahit oluruz ama ağlamak hiç fayda etmez…

Tekrar servis kazasında ölen iki çocuğumuz ve bir vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılara da Allah’tan şifalar diliyorum. Umarım bu yaşanan kaza son olur. Allah bir daha böyle acıları yaşatmasın bize…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.