19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

SİYASET NEYİ BEKLİYOR

Dün bu köşede Gebze için çok önemli olduğuna değindiğim Kan Merkezini kaleme almıştım. Toplumun büyük bir kesiminden inanılmaz destek aldım. Arayan birçok insan kan sorunu yüzünden çektiği çileyi anlattı. Yakınlarını kan olmadığı için yitirdiğini söyleyenler de oldu. Bazı etkili ve yetkili arkadaşlar ise isminin gizli tutulmasını isteyerek dost meclisinde bir şeyler söyledi. “İzmit her şeyde olduğu gibi Gebze’de kan merkezi yapılmasını istemez” diyenler bile oldu. Arayanlarda birisi de Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler idi. Başkan Çiler her alanda olduğu gibi bu alanda da Gebze Ticaret Odası olarak hazır olduklarını söyledi. Hatta GTO tarafından Darıca’ya yaptıran bina içerisinde Kan Merkezi olabilecek yer de olacağını söyledi. Merkezin Gebze veya Darıca’ya yapılmasının hiç fark etmeyeceğine dikkat çekti. Daha önce de Kızılay Gebze Şube Başkanı Oya Tunçel Gebze’de kan merkezinin acil ihtiyaç olduğunu ifade etmişti. Hedef TV’de program konuğum olan Tunçel; “Kızılay binasın hazır, istendiği zaman kan merkezi olarak verebiliriz. Gebzeli hastalara Düzce’den kan gelmesi bizi de rahatsız ediyor. Buradan tüm yetkililere ve Kocaeli milletvekillerine Gebze’ye kan merkezi yapılması için çağrıda bulunuyorum” demişti. Biz ise ne yaptık, Kan merkezi olabilecek bir binayı Suriyelilere rehabilitasyon merkezi yaptı. O da olsun ama Kan merkezi olabilecek bir yere değil, daha başka bir yerde yapalım. Şimdi sıra siyasette o zaman, Gebze bölgesinde siyaset yapanlarda….Başta Kocaeli milletvekili Cemil Yaman ve AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya’nın bu konuya sahip çıkması gerekir. “Bunu Nail Çiler önerdi, süreci uzatalım” gibi küçük ve basit düşünenler varsa onlara söyleyecek sözüm yok, olamaz da… Herkes şunu biliyor ki Gebze artık kabuğuna sığmıyor ve sorunları da gün geçtikçe artıyor. Sağlık en büyük temel sorunlar arasında geliyor. Bugüne kadar Tük Kızılay’ın 13 kez bağışta bulunmuş birisi olarak aradığım kanı Gebze’de bulamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Her şeye rağmen zararın neresinden dönersek kardır, o zaman bugünden tezi yok bu işe bir el atalım ve bu sorunu siyaset üstü tutalım ve kısa sürede çözelim. Yoksa yarın sizin de en yakınınızda olan birilerinin çok acil kan ihtiyacı olabilir. Söylemedi demeyin…
Ekleme Tarihi: 02 Kasım 2021 - Salı

SİYASET NEYİ BEKLİYOR

Dün bu köşede Gebze için çok önemli olduğuna değindiğim Kan Merkezini kaleme almıştım. Toplumun büyük bir kesiminden inanılmaz destek aldım. Arayan birçok insan kan sorunu yüzünden çektiği çileyi anlattı. Yakınlarını kan olmadığı için yitirdiğini söyleyenler de oldu. Bazı etkili ve yetkili arkadaşlar ise isminin gizli tutulmasını isteyerek dost meclisinde bir şeyler söyledi. “İzmit her şeyde olduğu gibi Gebze’de kan merkezi yapılmasını istemez” diyenler bile oldu.

Arayanlarda birisi de Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler idi. Başkan Çiler her alanda olduğu gibi bu alanda da Gebze Ticaret Odası olarak hazır olduklarını söyledi. Hatta GTO tarafından Darıca’ya yaptıran bina içerisinde Kan Merkezi olabilecek yer de olacağını söyledi. Merkezin Gebze veya Darıca’ya yapılmasının hiç fark etmeyeceğine dikkat çekti.

Daha önce de Kızılay Gebze Şube Başkanı Oya Tunçel Gebze’de kan merkezinin acil ihtiyaç olduğunu ifade etmişti. Hedef TV’de program konuğum olan Tunçel; “Kızılay binasın hazır, istendiği zaman kan merkezi olarak verebiliriz. Gebzeli hastalara Düzce’den kan gelmesi bizi de rahatsız ediyor. Buradan tüm yetkililere ve Kocaeli milletvekillerine Gebze’ye kan merkezi yapılması için çağrıda bulunuyorum” demişti. Biz ise ne yaptık, Kan merkezi olabilecek bir binayı Suriyelilere rehabilitasyon merkezi yaptı. O da olsun ama Kan merkezi olabilecek bir yere değil, daha başka bir yerde yapalım.

Şimdi sıra siyasette o zaman, Gebze bölgesinde siyaset yapanlarda….Başta Kocaeli milletvekili Cemil Yaman ve AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya’nın bu konuya sahip çıkması gerekir. “Bunu Nail Çiler önerdi, süreci uzatalım” gibi küçük ve basit düşünenler varsa onlara söyleyecek sözüm yok, olamaz da…

Herkes şunu biliyor ki Gebze artık kabuğuna sığmıyor ve sorunları da gün geçtikçe artıyor. Sağlık en büyük temel sorunlar arasında geliyor. Bugüne kadar Tük Kızılay’ın 13 kez bağışta bulunmuş birisi olarak aradığım kanı Gebze’de bulamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Her şeye rağmen zararın neresinden dönersek kardır, o zaman bugünden tezi yok bu işe bir el atalım ve bu sorunu siyaset üstü tutalım ve kısa sürede çözelim. Yoksa yarın sizin de en yakınınızda olan birilerinin çok acil kan ihtiyacı olabilir. Söylemedi demeyin…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.