19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

SOSYAL MEDYA SAMİMİYETİ!

Eskiden böyle değildi, herke s herkesi adam gibi sever, adam gibi onun için mücadele ederdi. Birçok insan cebindeki yüz liranın 80 lirasını eşi ve dostu için harcardı. Borç istendiği zaman kimse dolar ve altından bahsetmez, cebindeki Türk Lirasının hepsini vermeye çalışırdı. Eskiden bir samimiyet, bir inanç ve bir dostluk vardı. Ne zaman ki internet çıktı her şeyin altını üstüne getirdi. Ne dostluk kaldı, ne samimiyet ne de insanlık… Dün Mübarek Berat Kandili idi, gün boyu kandil mesajı gönderen insanlardan geçilmiyor. Aynı şey diğer özel günler ve Cuma günleri için de geçerli…Mesajları silmeye yetişemiyorsunuz, ama üzgünüm ama bir bölümü hep samimiyetten uzak. Parasız olduğu için rastgele herkes önüne gelene gönderiyor. Birçok grupta da adeta bu işin suyu çıkmış ve bir kişi üç beş kez aynı mesajları atıyor. Bu işin bir bölümü sosyal medya samimiyetine döndü. Artık şu mübarek Cuma günü hatırına hepimiz bu göstermelik mesajları bir kenara bırakıp bir birimize çok daha samimi davranmalıyız. Yoksa yakında gruplardan ayrılmak da yetmeyecek ve birbirimizin telefonlarını da engelleme noktasına geleceğiz. Bugünden söylemesi benden, bir yıl sonra çok daha farklı sonuçlar ortaya çıkabilir. ÇANAKKALE’Yİ İYİ ANLAMAK! Bugün, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü. Bu topraklarda yaşayan her bireyin önce hayatında bir kez olsun Çanakkale savaşlarının yaşandığı bölgeyi bizzat görmesini çok önemsiyorum. Kitaplardan okumakla cephelerde yaşananları görmek arasında çok büyük fark olduğuna inanıyorum. Aslında işin özüne bakacak olursak bu ülkeyi kuranlar ve bu topraklar için can verenler bize cennet bir vatan bırakmışlar ama biz her tarafını talan ederek adeta bu topraklara ihanet etmişiz. Daha bundan fazlasını görecek miyiz bilemiyorum ama sanırım şehitlerimizin kemiklerini fazlasıyla sızlatıyoruz. Sadece bir gün mesaj yayınlamak veya program yapmakla Çanakkale şehitleri anlaşılamaz. Çanakkale’yi iyi anlamak için her Türk evladı mutlaka o bölgelere gitmeli ve o toprakları yerinde görmeli. Başta Çanakkale şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şaad mekanları cennet olsun.
Ekleme Tarihi: 18 Mart 2022 - Cuma

SOSYAL MEDYA SAMİMİYETİ!

Eskiden böyle değildi, herke s herkesi adam gibi sever, adam gibi onun için mücadele ederdi. Birçok insan cebindeki yüz liranın 80 lirasını eşi ve dostu için harcardı. Borç istendiği zaman kimse dolar ve altından bahsetmez, cebindeki Türk Lirasının hepsini vermeye çalışırdı. Eskiden bir samimiyet, bir inanç ve bir dostluk vardı. Ne zaman ki internet çıktı her şeyin altını üstüne getirdi. Ne dostluk kaldı, ne samimiyet ne de insanlık…

Dün Mübarek Berat Kandili idi, gün boyu kandil mesajı gönderen insanlardan geçilmiyor. Aynı şey diğer özel günler ve Cuma günleri için de geçerli…Mesajları silmeye yetişemiyorsunuz, ama üzgünüm ama bir bölümü hep samimiyetten uzak. Parasız olduğu için rastgele herkes önüne gelene gönderiyor. Birçok grupta da adeta bu işin suyu çıkmış ve bir kişi üç beş kez aynı mesajları atıyor. Bu işin bir bölümü sosyal medya samimiyetine döndü. Artık şu mübarek Cuma günü hatırına hepimiz bu göstermelik mesajları bir kenara bırakıp bir birimize çok daha samimi davranmalıyız. Yoksa yakında gruplardan ayrılmak da yetmeyecek ve birbirimizin telefonlarını da engelleme noktasına geleceğiz. Bugünden söylemesi benden, bir yıl sonra çok daha farklı sonuçlar ortaya çıkabilir.

ÇANAKKALE’Yİ İYİ ANLAMAK!

Bugün, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü. Bu topraklarda yaşayan her bireyin önce hayatında bir kez olsun Çanakkale savaşlarının yaşandığı bölgeyi bizzat görmesini çok önemsiyorum. Kitaplardan okumakla cephelerde yaşananları görmek arasında çok büyük fark olduğuna inanıyorum. Aslında işin özüne bakacak olursak bu ülkeyi kuranlar ve bu topraklar için can verenler bize cennet bir vatan bırakmışlar ama biz her tarafını talan ederek adeta bu topraklara ihanet etmişiz. Daha bundan fazlasını görecek miyiz bilemiyorum ama sanırım şehitlerimizin kemiklerini fazlasıyla sızlatıyoruz. Sadece bir gün mesaj yayınlamak veya program yapmakla Çanakkale şehitleri anlaşılamaz. Çanakkale’yi iyi anlamak için her Türk evladı mutlaka o bölgelere gitmeli ve o toprakları yerinde görmeli. Başta Çanakkale şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şaad mekanları cennet olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.