19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

STK BAŞKANLARI ORTAK HAREKET EDECEK

Hafta sonu Gebze adına beni mutlu edebileceğini söyleyebileceğim bir haber aldım. Gebze Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Alper Demir, Gebze Bakkallar Bayiler Büfeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Secaattin Aydın ve Gebze Berberler ve Kuaförler Esnaf-Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Yaşar, Gebze Seyyar Pazarcılar ve Esnaf Odası Başkanı Hicaz Atsız’a destek ziyaretinde bulunarak görüş alış verişinde bulundular.  Ziyaretin beni mutlu eden tarafı ise; Gebze’de bulunan oda başkanları bundan sonra hangi oda başkanı ve üyeleri bir sorun veya sıkıntı yaşarlarsa birlikte hareket etme kararı alarak birbirlerine destek olacaklarını ifade etmişler. Gebze ve Gebze’deki STK’lar adına son derece önemli olduğunu söyleyebilirim bu kararın. Zira Gebze bugüne kadar bunu yapamadı ama umarım yeni seçilen genç ve eğitimli STK başkanları bunu başarırlar. Böyle olursa Gebze’nin de STK’ların da gücü daha iyi anlaşılmış olur. Her platformda söylüyorum, biz bugüne kadar Gebze’nin gücünü hiç kullanamadık. Gebze’nin hep sorunlarını ve var olan değerleri konuştuk. Zaman zaman çözüm yollarını da konuştuk ama çözüm bulamadık. Bunda en büyük suç da yine Gebze’de yaşayanlar olarak bizde. Zira bu şehrin gücünü hep konuştuk ama bir türlü kullanmasını beceremedik. Bu birliktelik Gebze’deki tüm STK’lara örnek olmalı ve Gebze adına bir şey yapılacaksa hemen herkes bir adım öne çıkmalıdır. İnsan hayatında üç-beş yılın, hatta on yılın çok uzun olduğu söylenemez. Zaman su gibi geçiyor ve koltuklara oturanlar ve bugün imkanı olanların Gebze için bir şeyler yapması gerekiyor. Bugün herkes  konuşur ama yarın herkse yaptıkları ile anılacak. O yüzden fırsat elden gitmeden Gebze adına bir şeyler üretmeli ve eserler bırakmalı. Bunun için yarın çok geç olabilir. O yüzden bugünün imkanlarını hep birlikte çok daha iyi kullanmamız gerekiyor. Şurası açık bir gerçek ki, Gebze’de yaşayanlar bu şehrin gerçek anlamda gücünü kullanmaya çalışsın il olayı dahil elde edemeyeceği hiçbir güç yoktur. Elbette herkesin bir dünya görüşü olabilir ama Gebze bir şey yaparken herkesin bu görüşünü bir kenara bırakması gerekir. Bir iş yapılırken “Ben neresinde olacağım, benim ismim en önemine yazılacak, ben yoksam bu iş  tutmaz”dan ziyade hepimiz orada olmalı ve kimin nerede ve ne yazdığını bir kenara bırakmalıyız. Herkes bir tarafa çeker, herkes kendisinin en önde olması isterse bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sonuç alamayız. O yüzden ben bu birlikteliği Gebze adına önemsiyorum ve tüm STK’ların da benzer girişimlerde bulunması gerektiğine inanıyorum.  “Hiçbir şey tek başına güçlü değildir” sözünden yola çıkarak geçmişten dersler almalı ve daha çok güç birliği yapmalıyız. Yoksa ağlamanın bize hiçbir katkısı olmaz. Zaten bugüne kadar da hiç olmadığı gibi…
Ekleme Tarihi: 11 Nisan 2022 - Pazartesi

STK BAŞKANLARI ORTAK HAREKET EDECEK

Hafta sonu Gebze adına beni mutlu edebileceğini söyleyebileceğim bir haber aldım. Gebze Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Alper Demir, Gebze Bakkallar Bayiler Büfeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Secaattin Aydın ve Gebze Berberler ve Kuaförler Esnaf-Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Yaşar, Gebze Seyyar Pazarcılar ve Esnaf Odası Başkanı Hicaz Atsız’a destek ziyaretinde bulunarak görüş alış verişinde bulundular.  Ziyaretin beni mutlu eden tarafı ise; Gebze’de bulunan oda başkanları bundan sonra hangi oda başkanı ve üyeleri bir sorun veya sıkıntı yaşarlarsa birlikte hareket etme kararı alarak birbirlerine destek olacaklarını ifade etmişler. Gebze ve Gebze’deki STK’lar adına son derece önemli olduğunu söyleyebilirim bu kararın. Zira Gebze bugüne kadar bunu yapamadı ama umarım yeni seçilen genç ve eğitimli STK başkanları bunu başarırlar. Böyle olursa Gebze’nin de STK’ların da gücü daha iyi anlaşılmış olur. Her platformda söylüyorum, biz bugüne kadar Gebze’nin gücünü hiç kullanamadık. Gebze’nin hep sorunlarını ve var olan değerleri konuştuk. Zaman zaman çözüm yollarını da konuştuk ama çözüm bulamadık. Bunda en büyük suç da yine Gebze’de yaşayanlar olarak bizde. Zira bu şehrin gücünü hep konuştuk ama bir türlü kullanmasını beceremedik. Bu birliktelik Gebze’deki tüm STK’lara örnek olmalı ve Gebze adına bir şey yapılacaksa hemen herkes bir adım öne çıkmalıdır.

İnsan hayatında üç-beş yılın, hatta on yılın çok uzun olduğu söylenemez. Zaman su gibi geçiyor ve koltuklara oturanlar ve bugün imkanı olanların Gebze için bir şeyler yapması gerekiyor. Bugün herkes  konuşur ama yarın herkse yaptıkları ile anılacak. O yüzden fırsat elden gitmeden Gebze adına bir şeyler üretmeli ve eserler bırakmalı. Bunun için yarın çok geç olabilir. O yüzden bugünün imkanlarını hep birlikte çok daha iyi kullanmamız gerekiyor. Şurası açık bir gerçek ki, Gebze’de yaşayanlar bu şehrin gerçek anlamda gücünü kullanmaya çalışsın il olayı dahil elde edemeyeceği hiçbir güç yoktur. Elbette herkesin bir dünya görüşü olabilir ama Gebze bir şey yaparken herkesin bu görüşünü bir kenara bırakması gerekir. Bir iş yapılırken “Ben neresinde olacağım, benim ismim en önemine yazılacak, ben yoksam bu iş  tutmaz”dan ziyade hepimiz orada olmalı ve kimin nerede ve ne yazdığını bir kenara bırakmalıyız. Herkes bir tarafa çeker, herkes kendisinin en önde olması isterse bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sonuç alamayız. O yüzden ben bu birlikteliği Gebze adına önemsiyorum ve tüm STK’ların da benzer girişimlerde bulunması gerektiğine inanıyorum.  “Hiçbir şey tek başına güçlü değildir” sözünden yola çıkarak geçmişten dersler almalı ve daha çok güç birliği yapmalıyız. Yoksa ağlamanın bize hiçbir katkısı olmaz. Zaten bugüne kadar da hiç olmadığı gibi…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.